Smakrik festgryta med kyckling

8 september, 2017

Hej på er raringar! Jag slår däng här i GBG efter lyckat förlagsmöte. Det här blir nog bra!
Har ni bestämt er för vad ni ska äta ikväll? Inte jag!? Får bli ngt snabblagat känner jag.
Grytor av alla de slag är ju så härliga nu när det börjar bli höst!
Jag är en sucker för grytor! Är ni??
Jag skulle egentligen gjort en Bouef B men hade inget rödvin hemma och jag var lite sent på det så  det fick bli en kycklinggryta istället!
Blev såååååå smarrigt!





Skriv ut

Smakrik festgryta med kyckling

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 400 g champinjoner
  • 4 msk konc. kalvfond
  • 4 dl Vatten
  • 8 st mindre pärllökar
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1/2 msk Paprikapulver
  • 1/2 msk Curry
  • 2 msk Vinbärsgelé
  • 2 msk Dijonsenap
  • 4 dl creme fraiche (eller kokosgrädde)
  • 2 pkt Bacon
  • 2 röda paprikor
  • Tamarisoja
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen i mindre bitar.
  2. Skiva champinjonerna och skala pärllöken och halvera dem.
  3. Fräs champinjoner och pärllök i smör, rör ner kryddorna.
  4. Stek kycklingen tillsammans med bacon. Finhacka paprikan.
  5. Rör ner allt i en större gryta. Smaka av med salt och peppar och lite tamarisoja. Låt alt puttra i ca 10 minuter. Späd eventuellt med mer vatten eller grädde.

Kram på er och trevlig kväll! <3

11 kommentarer
1

11 kommentarer

PÅSKEN 2018 - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 3 april, 2018 - 14:26

[…] På lördag eftermiddag kom Victoria med familj och vi hade en skön och mysig påskafton ihop med god mat! Jag gjorde min smakrika festgryta! […]

Svara
mariann 9 september, 2017 - 10:45

Det är gott med grytor och smidigt. och man kan ta vad man haver att lägga i. Oftast så blir det bra.
Ha en bra helg.

Svara
marie 8 september, 2017 - 20:45

Hej Åse.
Jag sitter här en fredagskväll och känner mig uppgiven. Jag lyckas aldrig riktigt att finna någon harmoni i min relation till mat. Jag är en riktig känsloätare och ja, känslor har man ju konstant=konstant ätande. Var du en känsloätare eller vad va anledningen till att du vägde mer för några år sedan? Hur lyckas man nå sina mål och hålla sig till sina beslut och inte tänka varje dag ”idag startar jag mitt nya liv” för att några timmar senare eller dagar falla tillbaka till gamla vanor. Har testat strikt lchf, liberal lchf osv men klarar bara av det ett par dagar. Vi är nog många som vill kickstarta hösten och må lite bättre så ett inlägg om detta om att ”bestämma sig”, motivation och nå mål hade varit enormt uppskattat.
Trevlig helg

Svara
Åse 8 september, 2017 - 20:49

Hej fina ❤️ jag ska skriva ngt.
Tills dess- stor kram på dig! Var inte hård mot dig själv, njut av kvällen 🌺

Svara
Marie 9 september, 2017 - 11:55

Tack för ditt gulliga svar 😊

Svara
yvonne 8 september, 2017 - 19:24

Tack för att du finns och orkar dela med dig. Jag älskar din blogg.

Svara
Åse 8 september, 2017 - 19:26

Åh TACK! Blir så glad! ❤️

Svara
Nina 8 september, 2017 - 16:57

Låter jättesmarrigt!!
Här blir det Krämig örtkyckling ikväll, men får nog bli denna festgryta snart 😋
En fråga: använder du vilken gelé som helst? Blir ju bara 1tsk per portion, eller hur tänker du?
Ha en skön höst-helg 🍁

Svara
Åse 8 september, 2017 - 17:08

Yes! Jag kör på vanlig gelé! Blir så lite! Hoppas örtkycklingen smakar! Trevlig kväll!

Svara
Nina 9 september, 2017 - 22:14

Örtkycklingen var supergod!
Vi var tio kring bordet och alla skrapade tallrikarna – så god sås!!

Svara
Åse 10 september, 2017 - 09:00

Åh härligt! Tack för feedback! 💜

Svara

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.