Släta bullar – LCHF, Glutenfritt

1 mars, 2017

Hej sötnötter!
Pust, en dag på språng! Möten, fix, mat & bak, telefonsamtal kors & tvärs, hämta, lämna, datorjobb etc.
Både målare och snickare har varit här i dag så om 1 månad kör vi igång med vardagsrumsrenovering! Längtar sååååååå! 
Mamma kommer på middag och sover nog över så jag har preciiiiis bestämt mig vad vi ska äta hehe!
Hörrni, jag är in i hjärteroten så glad och tacksam för alla era kommentarer på sista tiden. Det är sååååå inspirerande, motiverande och underbart att höra i från er! TACK! ❤️
I går var det ju Semmeltisdag och det undgick nog ingen 😉 Haha! Jag åt en liten halv LCHF semla! Semlor är inte riktigt min grej!  Jag gillar över huvudtaget inte vispad grädde!!
Det är därför jag alltid har grekisk yoghurt eller kvarg på mina pannkakor/våfflor/plättar.
Mitt semmelrecept har omarbetats under åren och senast igår blev det lite uppgraderat.
Jag tänkte därför lägga ut receptet på bullarna för man behöver och kan ju inte bara äta dem som semlor! =)


Jag har ganska kräsna barn men både dem och deras kompisar tycker dessa är sååååå goda! Try Them!


 
Skriv ut

Släta bullar LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl sötning (valfritt vad man vill ha)
  • 1.5 dl grädde
  • 3 msk kokosmjöl (aman prana)
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 2.5 msk fiberhusk
  • 0.5 msk bakpulver
  • 0.5 msk hela fint mortlade kardemummakärnor
  • 1 nypa salt
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 160 gr varmluft eller 180 ggr vanlig ugn. Vispa äggen riktigt luftiga i 5 minuter, vispa sedan ner sötning. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner i äggsmeten. Vispa ner grädden. Låt stå ca 10 min och forma sedan till 6 bullar och lägger på plåt med bakplåtspapper. Pensla med vispat ägg.
  2. Grädda mitt i 25-30 min (håll koll!) och låt sedan svalna under bakduk.

 

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Bubban 22 april, 2017 - 12:43

namnamnamnam detta var ju kanongott!! Tack för att du delar med dig av ditt liv och dina recept på bloggen! Här hittar jag hur mycket guldkorn som helst ju! <3

Svara
Åse 23 april, 2017 - 14:51

<3 Du är så välkommen att plcoka guldkorn här! KRAM!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.