Skagenröra & Ost och skinkröra

av Åse

I går åt jag bakad potatis för första gången på 5 år! Potatis levde jag på förr som Viktväktare 😉
Jag gjorde både skagenröra och ost & skinkröra så vi i familjen själv kunde välja vad vi ville ha. GOTT!

IMG_8125

IMG_8149

 

Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Skagensröra


Ingredienser

Räkröra

  • 500 g skalade räkor
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 pressad citron
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • Citron och Dill till garnering

Instruktioner

  1. Grovhacka räkorna och blanda ihop med resterande ingredienser. Låt gärna stå kallt några timmar innan servering.

Nutrition

  • Serving Size: 8

IMG_8129

Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ost & Skinkröra


Ingredienser

  • 200 gram rökt skinka
  • 100 gram ost
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svarpeppar

Instruktioner

  1. Skär ost och skinka i tärningar och blanda ihop med övriga ingredienser. Låt stå kallt innan servering

Nutrition

  • Serving Size: 4

 

Dagens lunch blev avocado med skagenröra, ägg och grönsaker i solen! ♥

IMG_8179

 

IMG_8180
Syrran serverar 😉

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

Jennie 15 mars, 2014 - 12:51

Jag kan faktiskt rekommendera för att hålla ner kolhydratsnivån lite att köra bakad sötpotatis istället. Såå gott och det är visserligen också kolhydrater men något lägre än vanlig bakpotatis!!
Kan i vart fall rekommenderas! =)

Svara
Åse 15 mars, 2014 - 13:40

Nej tvärtom mer 😉 Fast nyttigare då den är mer näringstät.

Svara
Catti 14 mars, 2014 - 21:45

Märker du några problem med blodsockret (ökat sötsug) när du äter bakad potatis? Jag frågar för jag skulle jättegärna äta bakad potatis någon gång då och då (dina fyllningar låter fantastiskt goda, måste prövas!), men Atkins m fl LCHF-experter hävdar att bakad potatis är något av det värsta man kan äta pga extremt lätt nedbruten stärkelse (snabba kolhydrater). Jag har också viktväktat en gång i tiden, och levde då på potatis i alla dess former – kokt, potatissallad, bakad…

Svara
Helene Dyrelöv 13 mars, 2014 - 18:16

Hej Åse!
När jag försöker pinteresta några av dina recept, så går det inte. Ibland går det, ibland inte. Beror det på min dator eller på din? Har du hört från flera att det är problem? Jag frågade vår IT-kille på jobbet vad det beror på, men han visste inte. Den här texten kommer fram: Du måste överföra en bild eller ange parametern image_url.
Tack för goda och inspirerande recept! Helene

Svara
Åse 13 mars, 2014 - 18:44

Hej Helene! Jag har aldrig stött på problem när jag försöker pinna. Jag sitter på Mac och safari.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!