Skagenfisk

9 juni, 2017

Hej fina läsare!
Inspirationen lyser med sin frånvaro här på bloggen tyvärr och jag hoppas snart att jag är tillbaka med en massa ny härlig inspiration och goda recept.
Tyvärr har jag fått med mig en magbakterie hem från Singapore och det har inte varit kul.
Förutom feber första dygnet så har jag aptitlöshet, ont i magen och magen är i rejäl olag.
Jag hade egentligen en akuttid idag men igår var läget så jobbigt att jag tog till kolloidalt silver och taiträ, läget är under kontroll nu och jag har sovit gott i natt och magen är stabil sedan i går kväll.
Jag vet att KS är omstritt och det finns lika många frälsta som icke-frälsta och jag personligen vet inte vad jag tror, det enda jag vet är att det markant tvärvänt många förkylningar och magsjukor för mig personligen, sedan är det upp till var och en vad man tror (eller tycker sig veta) eller inte. Det enda jag hoppas är att detta vänder nu annars får jag ta mig till vårdcentralen på måndag.

Matchar flaskan med naglarna, hihi! Nya fina naglar (Nagelhuset) med färggelén ”Sensational” – såååå kär i den färgen!
Korta raka naglar kör jag med nu under sommaren! Löv!

Även om jag inte direkt har någon matlust så måste jag ju få i mig mat och även familjen.
I går plockade jag fram några paket torsk ur frysen och bestämde mig för att sno ihop en skagensås och hälla över fisken – blev riktigt gott!! Lax är ju min personliga favorit så det ska jag ta nästa gång!

Låt vätskan rinna av från fisken, lägg i form och salta och peppra.



20-25 minuter senare är fisken klar!


Det här smidiga sprayflaskorna med balsamvinäger och olja köpte jag på Kreta, älsk på dem!


Två små nypotatisar till smakade mums!

Supergott!
Skriv ut

Skagenfisk

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 1200 g torskfilé, tinad
  • 2 st röd lök, finhackade
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1/2 citron, saften
  • 40 g röd stenbitsrom
  • 3 dl skalade räkor
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 5 dl creme fraiche
  • 100 g räkost
  • salt, peppar, smör att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Fräs rödlöken mjuk i smör. Rör ner creme fraiche och buljong och låt småputtra några minuter. Rör ner, citronsaft, dill, rom och räkost. Rör ner räkorna och dra kastrullen åt sidan.
  3. Lägg torsken i en ugnssäker form, salta och peppra.
  4. Häll såsen över och gratinera i ugn i ca 25 minuter.
  5. Servera med valfritt tillbehör.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

19 kommentarer
1

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Petra 10 juni, 2017 - 15:02

Skönt att höra att du mår bättre Åse. Har precis ätit din Skagenfisk och ojojoj … sååå gott. Kommer absolut göras igen. Tack för all inspiration.
Kram Petra

Svara
Åse 10 juni, 2017 - 15:03

Tack Petra! Vad kul att du redan provat den! 🌺

Svara
Åsa 10 juni, 2017 - 14:38

Intressant! Första ggn jag hört talas om kolloidialt silver i hälsofrämjande syfte. Får jag fråga hur du tar det och hur mycket/ofta?
När min dotter var liten blev hon svårt brännskadad av hett kaffe i pannan. Hon fick då en silverplatta på det skadade området som hon hade i drygt tre v. Silverjonerna skulle förhindra infektioner och förbättra läkningen.Funkade fantastiskt bra, och det syns inte spår idag. 👍
Hoppas du mår helt bra snart!

Svara
Åse 10 juni, 2017 - 14:52

Hej! Jag blandar det med pressad citron occh dricker det klunkvis, håller det i munnen och under tungan i någon halv minut innan jag sväljer.
Jag hittade lite tups här också: http://sevendays.vasabladet.fi/bloggar/alternativbloggen/i-mitt-medicinskap-kolloidalt-silver

Svara
Åsa 10 juni, 2017 - 15:09

Tack snälla!!

Svara
mallan 10 juni, 2017 - 10:58

Krya på dig!

Svara
Rosa 10 juni, 2017 - 08:48

Usch stackars dig som blev dålig i magen. Hoppas att du fortsätter att bli piggare. Kollodialt silver finns som ”livlina” även här hemma. Och som sagt var och en får tro som den vill angående huruvida det hjälper eller ej.
Ta det lugnt och krya på dig. Bloggen (och vi) kan vänta.
Kram

Svara
Britta 9 juni, 2017 - 22:43

Tråkigt att du inte är riktigt kry..Även om jag gillar dina uppdateringar med nya härliga recept så finns det ju många smaskiga rätter i ditt arkiv att botanisera bland.
Precis ätit ur en burk med din matjeröra..Slurp!! Och nu står crock poten och arbetar..Bolognese..!

Svara
Jeanette 9 juni, 2017 - 20:58

Kollodialt Silver är hur bra som helst, hoppas det ger sig nu med magen.
Krya och trevlig helg:)

Svara
M 9 juni, 2017 - 19:41

Krya på dig Åse! Vad jobbigt när magen inte mår bra…
Hoppas du får en lugn och skön helg trots allt.
Mig inspirerar du varje dag och jag läser dina recept och frestas. 😊
Kram!

Svara
Linda 9 juni, 2017 - 18:30

Usch stackare! Hoppas att du kryar på dig snabbt.
Nu vill jag inte låta som en gnällig moraltant, men tänk på att det kanske inte är så bra att du hanterar mat till de andra i familjen när du inte vet vilken bakterie du är drabbad av. Jag jobbar som sjuksköterska och är väl lite ”arbetsskadad” när det kommer till smitta osv….
Men som sagt….. Krya på dig!!

Svara
Åse 9 juni, 2017 - 20:32

Jag använder hygienhandskar så vi känner oss safe med det 🙂 Tack! Det har vänt nu som tur är!

Svara
Carina 9 juni, 2017 - 17:04

Var tvungen googla på kolloidalt silver har aldrig hört talats om det förrut. Hoppas. Gunnars är frisk igen. Skagern fisk låter jättegott så det ska testas en dag. Önskar dig en trevlig helg

Svara
Ann-Sofie 9 juni, 2017 - 12:55

Usch vad trist att du inte mår bra, hoppas att du snart mår bättre igen och att det håller sig så ♥
Åkte på en rejäl bakterie för några års sedan på väg hem från Thailand, den flygresan var inte rolig…det höll i sig i över en vecka tills jag desperat tog immodium och efter det blev det bra!
Ha en skön helg, kramen ♥

Svara
anne 9 juni, 2017 - 12:52

Krya på dej så du kan ut o njuta av solen samt tack för alla goda recept du delar med dej av

Svara
Jenny 9 juni, 2017 - 12:06

Krya på dig Åse! Hoppas att du snart känner dig bättre❣️

Svara
Marianne 9 juni, 2017 - 11:41

KS är en av mina livlinor. Önskar Dig god bättring !

Svara
Malin henriksson 9 juni, 2017 - 11:21

Hej hej! Tänkte bara skicka en krya på dig hälsning och en krya kram 🤗 Låter ju inte bra med sån där värk. Blir det värre får du åka till akuten. Lova det❣️ Sköt om dig nu. Kraaaam
/ Malin

Svara
Marianne 9 juni, 2017 - 11:09

Har aldrig hört talas om Kolloidalt silver. Funkar det så är det väl värt att testa. Sen är det ju upp till var och en hur man vill göra.
Vad sugen jag blev på fisk nu . Såg gott ut det där.
Ha en trevlig helg och hoppas magen sköter sig nu.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.