Skagenfisk

9 juni, 2017

Hej fina läsare!
Inspirationen lyser med sin frånvaro här på bloggen tyvärr och jag hoppas snart att jag är tillbaka med en massa ny härlig inspiration och goda recept.
Tyvärr har jag fått med mig en magbakterie hem från Singapore och det har inte varit kul.
Förutom feber första dygnet så har jag aptitlöshet, ont i magen och magen är i rejäl olag.
Jag hade egentligen en akuttid idag men igår var läget så jobbigt att jag tog till kolloidalt silver och taiträ, läget är under kontroll nu och jag har sovit gott i natt och magen är stabil sedan i går kväll.
Jag vet att KS är omstritt och det finns lika många frälsta som icke-frälsta och jag personligen vet inte vad jag tror, det enda jag vet är att det markant tvärvänt många förkylningar och magsjukor för mig personligen, sedan är det upp till var och en vad man tror (eller tycker sig veta) eller inte. Det enda jag hoppas är att detta vänder nu annars får jag ta mig till vårdcentralen på måndag.


Matchar flaskan med naglarna, hihi! Nya fina naglar (Nagelhuset) med färggelén ”Sensational” – såååå kär i den färgen!
Korta raka naglar kör jag med nu under sommaren! Löv!

Även om jag inte direkt har någon matlust så måste jag ju få i mig mat och även familjen.
I går plockade jag fram några paket torsk ur frysen och bestämde mig för att sno ihop en skagensås och hälla över fisken – blev riktigt gott!! Lax är ju min personliga favorit så det ska jag ta nästa gång!

Låt vätskan rinna av från fisken, lägg i form och salta och peppra.



20-25 minuter senare är fisken klar!


Det här smidiga sprayflaskorna med balsamvinäger och olja köpte jag på Kreta, älsk på dem!


Två små nypotatisar till smakade mums!

Supergott!
Skriv ut

Skagenfisk

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 1200 g torskfilé, tinad
  • 2 st röd lök, finhackade
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1/2 citron, saften
  • 40 g röd stenbitsrom
  • 3 dl skalade räkor
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 5 dl creme fraiche
  • 100 g räkost
  • salt, peppar, smör att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Fräs rödlöken mjuk i smör. Rör ner creme fraiche och buljong och låt småputtra några minuter. Rör ner, citronsaft, dill, rom och räkost. Rör ner räkorna och dra kastrullen åt sidan.
  3. Lägg torsken i en ugnssäker form, salta och peppra.
  4. Häll såsen över och gratinera i ugn i ca 25 minuter.
  5. Servera med valfritt tillbehör.

 

19 kommentarer
1

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Petra 10 juni, 2017 - 15:02

Skönt att höra att du mår bättre Åse. Har precis ätit din Skagenfisk och ojojoj … sååå gott. Kommer absolut göras igen. Tack för all inspiration.
Kram Petra

Svara
Åse 10 juni, 2017 - 15:03

Tack Petra! Vad kul att du redan provat den! 🌺

Svara
Åsa 10 juni, 2017 - 14:38

Intressant! Första ggn jag hört talas om kolloidialt silver i hälsofrämjande syfte. Får jag fråga hur du tar det och hur mycket/ofta?
När min dotter var liten blev hon svårt brännskadad av hett kaffe i pannan. Hon fick då en silverplatta på det skadade området som hon hade i drygt tre v. Silverjonerna skulle förhindra infektioner och förbättra läkningen.Funkade fantastiskt bra, och det syns inte spår idag. 👍
Hoppas du mår helt bra snart!

Svara
Åse 10 juni, 2017 - 14:52

Hej! Jag blandar det med pressad citron occh dricker det klunkvis, håller det i munnen och under tungan i någon halv minut innan jag sväljer.
Jag hittade lite tups här också: http://sevendays.vasabladet.fi/bloggar/alternativbloggen/i-mitt-medicinskap-kolloidalt-silver

Svara
Åsa 10 juni, 2017 - 15:09

Tack snälla!!

Svara
mallan 10 juni, 2017 - 10:58

Krya på dig!

Svara
Rosa 10 juni, 2017 - 08:48

Usch stackars dig som blev dålig i magen. Hoppas att du fortsätter att bli piggare. Kollodialt silver finns som ”livlina” även här hemma. Och som sagt var och en får tro som den vill angående huruvida det hjälper eller ej.
Ta det lugnt och krya på dig. Bloggen (och vi) kan vänta.
Kram

Svara
Britta 9 juni, 2017 - 22:43

Tråkigt att du inte är riktigt kry..Även om jag gillar dina uppdateringar med nya härliga recept så finns det ju många smaskiga rätter i ditt arkiv att botanisera bland.
Precis ätit ur en burk med din matjeröra..Slurp!! Och nu står crock poten och arbetar..Bolognese..!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.