Shrimp Saganaki

1 april, 2017

Första gången jag åt Shrimp Saganaki var på Lesvos 2012 när jag och Victoria var där nere på matresa med Fontana.
Blev helt kär!
Åkte hem och svängde ihop ett recept som jag tyckte påminde om just den vi åt där nere.
Under åren har jag ätit många olika och de har smakat på olika sätt.
Mitt eget recept tillhör fortfarande bland de godaste jag smakat! Receptet finns med i min bok Viktminskning med LCHF.


Foto: Mikael Olsson – Viktminskning med LCHF

I går tog jag fram räkor från frysen och hade alla ingredienser hemma till en Saganaki så det fick bli det till middag! MUMS!
Jag hade stora kungsräkor och det blev om än ännu godare!
Igår serverade jag det med Zoodles, sååå gott!


Skriv ut

Shrimp Saganaki

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor – finhackade
  • 1 gul lök – finhackad
  • 2 krm chiliflingor
  • 400 ml krossade tomater av god kvalitet (gärna MUTTI)
  • 1 kruka färsk oregano, ca 1 dl
  • 0,5 dl vitt vin
  • 3 msk konc. fiskfond
  • 0,5 msk tamarisoja
  • salt & peppar
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • 150 g skalade räkor, gärna MSC/ASC-märkta större räkor
  • 150 g feta- eller saganakiost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter. Rör ner tomatkross, oregano, vin, chili, fiskfond och soja. Sjud tills såsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Rör ner persilja. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du smulat eller rivit på järn Gratinera i 15 minuter.

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Zorbas igen! - Sitia - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 11 oktober, 2018 - 08:57

[…] ÄLSKAR Shrimp Saganaki och mitt recept hittar ni HÄR Sååååå gott, måste göra det i helgen när jag kommer hem tror jag […]

Svara
Petlin 8 september, 2017 - 20:29

Var lite försiktig med mina förväntningar eftersom jag är väldigt förtjust i Shrimp Saganaki. Kan bara konstatera att det blev lika gott som när vi ätit rätten utomlands och inte svårt att tillreda heller.

Svara
Åse 8 september, 2017 - 20:31

Härligt att höra! Tack för feedback!

Svara
Lotta 16 april, 2017 - 16:09

Hej Gjorde denna rött innan Påsk, bland det godaste jag ätit på länge 🙂 Tack💕 Kommer att göras många gånger till

Svara
Lena Öhrberg 5 april, 2017 - 18:57

Provade detta idag, och det var otroligt gott. Kommer att göras igen.

Svara
Mårtenssons kök 2 april, 2017 - 17:32

Jajamensan, detta bokmärks och ska provas fortast möjligt, låter fantastiskt gott och snabbfixat!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.