Sesamfrallor Glutenfria, Lågkolhydrat

18 juli, 2016

Hej på er!
Första semesterveckan, hela familjen! Jag jobbar undan så mycket som möjligt idag och i morgon för på onsdag åker vi till Öland. Vi verkar få tur med vädret!! Wooooop! Hoppas det håller i sig!
Något annat som jag ska göra idag, är att TRÄNA!! Det har varit en lång paus nu och inget jag mår bra av och nu är det dags att köra igång igen!
Detta receptet hade jag tänkt spara till min och Annas nya bok men jag kan inte hålla mig, utan lägger upp det här också! =) Ett riktigt gott bröd med lite nötaktig smak som inte smakar helt olikt mjölbröd!
012A8637
Mums! smör, 30% sommarost, skinka och sockerfri marmelad – gofrulle!!
012A8647
Jag brukar numera blanda i 1/2 dl Risenta bitar av nyponskal – blir saftigt och gott och vem behöver inte mer C-vitamin =)

Skriv ut

Sesamfrallor Glutenfria, Lågkolhydrat

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl skalade sesamfrö
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt (beror lite på hur salt osten är)
  • 2,5 dl riven lagrad ost (Västerbotten tar jag!)
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • + sesamfrö till topping

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 varmluft grader.
  2. Vispa äggen pösigt.
  3. Mixa sesamfrön och solroskärnor till mjöl. Blanda med fiberhusk och bakpulver.
  4. Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten, rör ner osten och den grekiska yoghurten.
  5. Låt stå i 10 min, klicka sedan ut 6 bullar på bakplåtspapper. Strö sesamfrön äver.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Notering

  • Per bulle: 313 kcal, 15.7 g protein, 3.5 g kolhydater, 24.7 g fett

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Grått och Rosa - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 20 februari, 2018 - 18:29

[…] med mami i förmiddags! Smarriga sesamfrallor! Älsk på dem! Så himla goda! Jag slänger alltid i 1/2 dl nyponskal också! Blir så […]

Svara
Emma 20 februari, 2018 - 18:25

Sockerfri marmelad… vart köper du den?

Svara
Åse 20 februari, 2018 - 18:30

Ica Maxi

Svara
Söndagstipset: 15% hos Nordic Feel! - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 21 januari, 2018 - 10:54

[…] morgon finingar! Här är vi pigga och utvilade och jag har ett gäng sessamfrallor i ugnen. Det blir en repris av gårdagens frulle med avokado pch pocherade ägg idag! Dagen bjuder […]

Svara
Mia Lindberg 21 juli, 2016 - 10:19

Hej
Receptet lät jättegott men kan man ha i nåt annat ist för sesamfrön då jag hade så lite av det hemma och blev så sugen på att baka det nu?

Svara
Bikku 20 juli, 2016 - 22:33

Tack för tipset. Detta ska jag testa 🙂

Svara
Jenny 20 juli, 2016 - 08:14

Tack för att du är så generös och delar med dig av kommande recept 🙂 älskar kesobrödet så jag måste prova detta också. Eran nya bok blir nog lika kanonbra som de andra! Ha en bra semester ?

Svara
Jennie 19 juli, 2016 - 23:09

Tror du man kan använda vanlig naturell yoghurt? Har ingen grekisk hemma…

Svara
Emelie 19 juli, 2016 - 16:07

Tjihooooo, tack tack tack för ett superrecept! Jag är lite trött på att de flest mjuka bröden jag testat är tunga, smakar mandelmjöl och faktiskt har mest konsistens av en dålig sockerkaka. Jag testade det här imorse och JA vad gott. Inga konstiga bismaker, bara ett jättegott bröd. Tror att min lite skeptiska sambo kommer att supergilla, ett gott betyg 😉

Svara
Åse 21 juli, 2016 - 10:59

Åh vad roligt att höra!! Tack för feedback! =))

Svara
Kristin Vedin 19 juli, 2016 - 08:31

Tror du att man kan ersätta hälften av sesamfröna med sesammjöl, o isåfall hur mycket mjöl ?

Svara
Åse 19 juli, 2016 - 09:09

Svårt att svara på då jag inte provat. Du får prova 😉

Svara
Cia 18 juli, 2016 - 14:58

Ser gott ut, ska jag absolut baka! Vad är det för sockerfri marmelad? Gjort den själv?

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.