I kväll åt vi så gott! Vi gjorde blomkålsriset efter Patriks idé i lördags! Åhhh så gott! Blomkålsriset i ny pimpad skrud!

2-3 portioner

2 Kycklingfiléer
4-6 skivor Serranoskinka (eller parma el dylikt)
1 Mozzarella
Färsk basilika
1 Blomkålshuvud
0,5-1  dl vitt vin
salt, peppar, smör
1 burk champinjoner eller färska 1 ask färska champinjoner (ca 150 g)

Dela kycklingfiléerna på mitten lägg i två skivor mozzarella + 2-3 blad basilika. Salta och peppra runt om och linda sedan två skivor serranoskinka runt om. Lägg i form och ställ in i ugn på 200 g i ca 20 minuter eller till en innertemp på 73 grader.  Stek champinjonerna i ca 3 msk smör tills de fått fin färg riv blomkålen och lägg ner, häll över vin, salta och peppra och låt bli varmt under 2-3 minuter.

Jag serverade Rydbergs Bearnaise Chili till.

 1. Är det smakmässigt skillnad på Parma och Serrano skinka? Har aldrig provat dem. 🙂 Spännande recept, kyckling är mumsigt!

 2. Hej Åse! Tack för en superbra och inspirerande blogg! Jag lär mig jättemkt och får massa inspiration här hos dig.Jag är lite dålig på att kommentera (mammaledig med en liten) men tittar in till dig varje dag.Måste bara säga att du verkar vara en sån himla härlig tjej 🙂
  Jag har precis ”erkänt för mig själv att jag är reumatiker (haft ledproblem i 9år,men inte fått en diagnos(psoriasis artrit fast ”bara” i lederna) förrän 2 års sen,jag är 29år.Så nu försöker jag lära mig att äts inflammations dämpande och naturlig mat för att hjälpa kroppen och kanske i framtiden slippa mediciner.Men det känns som att jag ska utesluta så mkt,mejeri,gluten,griskött mm..blir inte så mkt kvar att äta..och sorgligt nog är jag inte så förtjust i ägg..även om jag försöker lära mig tycka om det! Jag skulle verkligen uppskatta om du (eller någon annan :-))ville komma med lite tips till mig!Du verkar så himla kunnig och vettig!Oj det här blev långt..jag tar igen för alla dagar jag inte kommenterat..haha 🙂
  Ha en bra dag!
  Kram,Camilla

 3. Ser så gott ut måste jag testa till helgen…..o det pimpade blomkålsriset e säkert supergott…älskar det ”vanliga” blomkålsriset oxå,,,äter det flera dar i veckan mums
  Trine

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..