Semesternaglar, grannmys och Dagens Tistel går till…

3 oktober, 2018

Hej hej på er finingar!

Nyss hemkommen från Anette och Nagelhuset där jag fick fina höstnaglar i en underbar hallonröd nyans! Älsk på färgen!
Ni ser ju på bilderna nedan hur de såg ut innan haha! Färggelén utväxt till hälften.
Älskar formen, färgen, längden!

I går kom bästa grannarna över – Anna ska ju ha bebis om 1,5 vecka och jag åker utomlands i morgon så jag ville försäkra mig om en sista klapp på magen innan bebis är här!

Först en grön smoothie! Älskar den!

Många skickade DM och undrade vart örhängena kom från! Visst är de fina! De är från Lily & Rose och de köpte jag i Stockholm i torsdags!

Sista magbilden! 😍
Åhhhhhh så mysigt vi ska ha det när VI är föräldralediga! haha!
Långa sköna barnvagnspromenader, en kopp kaffe en tisdagsförmiddag! Jag längtar massa efter lilla bebis Olausson!

Anna är ju med i min bok! I träningsdelen 😍

Jag gjorde plåtpizza, DETTA receptet fast skippade broccoli och tryffelpeccorino och tog massa färsk mozzarella istället – SÅ GOTT!

Dagens tistel!

Har aldrig gett någon och hoppas jag aldrig slipper igen men Dagens Tistel går till fega, anonyma läsare som inte kan stå för sina åsikter utan att gömma sig bakom falska facebook konton eller multipla falska namn (fast med samma IP adress)
Jag stoltserar med att jag har de snällaste och raraste läsarna, jag vet många av mina närmsta bloggkollegor som får så himla mkt påhopp och jag får det SÅ sällan! Ni som kommenterar här på bloggen är positiva och helt underbara och så kommer det så klart en och annan elak kommentar (ytterst sällan) eller bara en trångsynt kommentar och oftast så handlar det om att jag inte bara har recept här på bloggen utan gud förbjude jag gör ju reklam för saker också!
Jag har dessutom fått ”skit” sista tiden (av en och samma person men med två olika nicks) att jag är på tok för strikt med kolhydraterna. Hen blir provocerad för att jag skriver ut att jag skippade potatisen eller lämnade brödet.
Så är det man kan inte vara alla till lags och det är OK! Jag är 45 år gammal och jag förväntar mig inte att vara omtyckt av alla. Hade det varit av vikt så hade jag knappast drivit den här bloggen och släppt in så många människor i mitt liv, tillgänglig för alla att tycka och tänka om.
Gillar man inte det man får här inne så är jag så införstådd med att man slutar läsa.

Under årens lopp så har jag gång på gång på gång skrivit inlägg och förklarat att detta inte är ett receptregister. Det är ingen matblogg, det är en livsstilsblogg precis som den varit från början! 2011 flyttade Underbar.org (min gamla blogg) in hit och sedan dess så ryms kläder, smycken, skönhet, mat, hem, fest, resor, inredning och familj här inne. Det kommer fortsätta att vara så!

Jag tar ingen skit om jag ska vara ärlig! Jag kan ta kritik men då ska kritiken banne mig komma från någon som rakt och ärligt visar vem de egentligen är! Inte gömma sig bakom ”Anna”, ”Catherine”, ”Nina” etc!

Och till svar till dig ”Ansgar” – så kan jag bara bemöta en av dina anonyma facebook kommentarer med: Jag är inte samma Åse som förut, jag förändras, mognar och utvecklas varje dag! Det hoppas jag verkligen att du också gör, vem du nu egentligen är.

Jag förmedlar det jag tycker om.


Jag tycker det är roligt att genom den här bloggen och med det mitt jobb fortsätta att tipsa om bra mat, bra produkter, bra resmål, bra restauranger, bra hotell, snygga outfits (billiga / dyra), goda parfymer, bra makeup, hälsosamma alternativ, goda recept och etc. Man får helt enkelt plocka det man vill läsa om här inne, det är ingen som tvingas köpa någonting, lika lite som du tvingas köpa allt du tipsas om i ett blankt magasin.
Denna bloggen är personlig men den speglar ändå det faktumet att jag arbetar bland annat som influencer och i det ingår att jag samarbetar med företag och deras varumärken och väljer sedan att lyfta och tipsa er om det jag tror kan vara intressant för er. Jag väljer bort mycket som jag inte kan stå för och som jag inte vill kommunicera.
Mina röda tråd är precis där den ska vara.

Jag vet inte vad som hänt med dig men inte är det samma Åse som förut. Tycker allt handlar om utseende och fina kläder. Ta en liten stund och sätt dig ner och fundera på om du vill fortsätta vara en bloggare bland alla andra. Du förmedlar bara fint, snyggt och konsumtion. Din röda tråd har liksom slagit knut på sig själv. Hoppas du hittar tillbaka till sig själv snart. Allt gott!

TUSEN tack för alla era kommentarer!
Jag väljer att stänga tråden nu, det är en ny dag och jag fortsätter precis som vanligt! PUSS & KRAM!

26 kommentarer
32

Du kanske också gillar

26 kommentarer

Anna 4 oktober, 2018 - 04:41

Hej Åse.
Blir så ledsen på folk som sitter och kommenterar på bloggar/insta mm på det här sättet. Kan inte förstå att vuxna kvinnor kan sitta bakom en skärm och hiva ur sig massa elakheter hela tiden. Jag älskar din blogg precis som den är och hämtar gärna inspiration om både kläder och mat och inredning mm. Fortsätt som du gör och hoppas att du inte tar åt dig. Elaka människor lär enl svenska mått bara vara avundsjuka.
Kram

MIa 3 oktober, 2018 - 23:03

Hej Åse!

Jag heter Mia, boende i Stockholm och 47 år gammal. Om jag kunde skulle jag infoga en bild på mitt körkort och/eller pass för att inte räknas som en anonym fegis nu när jag väljer att kommentera detta inlägg.

En sak som jag tycker är väldigt viktig att förtydliga är att bloggare/influencers eller vad du/ni föredrar för titel innebär förpliktelser, precis som ALLA andra jobb. Bland annat att hantera missnöjda kunder på ett bra sätt. Och dina läsare är dina kunder, glöm aldrig det.

Du skriver att du bjuder in alla till ditt vardagsrum, vilket är en sanning med modifikation.
Det är ingen oredigerad inbjudan till dig och ditt liv du bjussar på, det är alltid på dina villkor och alltid redigerat så dra av ett par maskor på offerkoftan som du stickar på.

Du håller på med det här för att det är sååå roligt säger du. Och jag tror dig. Att likt en fjortis fota sig själv i nya naglar, nya hairtalks, nya fransar i olika outfits är ju varje Barbies dröm. Nu lever du den, som 45-åring. Klart att du har roligt.

Men, och jag säger det igen, det finns inget jobb som inte kommer med förkpliktelser av något slag och kan du inte ta kritik av de som betalar din lön, kanske du borde se dig om efter något annat. Kanske undersköterska på ett lassa skulle passa dig bättre?

Med vänlig hälsning
/MIa

Åse 4 oktober, 2018 - 07:35

Men vad märkligt, för enligt din mailadress som är knuten till en gravatar så är du: ”miaakku
Jag är en glad Skåning som bor i Jämtland sen 00. Tävlar bruksgrenen sök med min flatte.
Jobbar snart som redovisningsekonom och älskar god mat och dricka är företedda kock. :)”

Resten bemöter jag faktiskt inte, du har rätt till din åsikt och jag fortsätter att leka Barbie eller vuxen fjortis som 45-åring om det är det du tycker att jag gör.

Elisabeth 3 oktober, 2018 - 21:51

Jag blev förvånad att du svarade på min kommentar om en rätt du tipsat om. Måste ju ta en massa tid att svara på alla även om det är positiva kommentarer. All heder!

Millan 3 oktober, 2018 - 21:06

Jag läser din blogg varje dag och får så mycket tips och inspiration som jag aldrig har orkat med att hitta själv så stort tack för det❤ tyvärr så finns det missnöjda personer som har behov att trycka ner andra för att må bra själv och dom finns på många arbetsplatser, du gör alldeles rätt i att markera var gränsen går och jag hoppas att du fortsätter att vara precis som du är💕

1 2 3

Kommentarer är stängda