Schweizernötkaka

18 november, 2009

Ny dag 😉

Ja idag är det en ny dag! Kör ren LCHF i dag så jag kommer i från suget 🙂
Det blev en kebab och en bit Schweizernötkaka och även om inlägget igår lät lite deppigt så var det inte det, men det var så tydligt att det blev ”onyttigheter” som jag ville trösta mig med! Men ingen ångest och idag är det back on track!!

Här kommer receptet på den sjuuuuuukt goda Schweizernötkakan! (Som var med i programmet ”halvåtta hos mig”)

10 bitar (423 kcal, 25 g fett per bit)

Smet
2 st ägg
3 dl socker


100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör eller margarin

Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.


Se till att smeten är jämn.
Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen. Låt GÄRNA stå över natten, blir faktiskt mkt godare efterngn dag!
Servera med en bit syrlig glass! (citronglass tex Sias lemon Curd)

56

44 kommentarer
0

Du kanske också gillar

44 kommentarer

Anna-Lena 19 november, 2009 - 09:41

Visst är den smarrig, jag har tagit receptet av Johanna (Ensam mamma söker) för länge sedan, tror att den är exakt likadan, KANON GOOO………

Nu är jag som gott tillbaks efter min ”härliga” kyckligbacil.

Ha en skön dag!

/A-L

Svara
cecilia 19 november, 2009 - 08:39

Den måste jag göra!!Alltid roligt att testa nya recept.
Vågen rör sig ytterst lite just nu, men jag får väl vara nöjd så länge den inte rör sig uppåt åtminstone…..,
men efter att ha ätit denna kakan vet man ju aldrig:)

Svara
Teres 19 november, 2009 - 08:21

oj den såg verkligen god ut 🙂
Kram Teres

Svara
Jessica Rotmark 18 november, 2009 - 23:46

mm den är verkligen supergod, blev bjuden på den av en gammal vän till mig i söndags..mums vad god den var

Svara
Katarina 18 november, 2009 - 21:53

Den ser ju helt otroligt god ut! Den måste jag bara provbaka! Vågen stod på 55,8 kg igår morse, så det tycker jag att jag är värd.

Svara
MariaD 18 november, 2009 - 20:56

Åhh, det lät ju verkligen jättegott! Är hopplös på fika =)) Fast hur konstigt det nu låter, så får det inte vara för sött. Jag har ju noll koll på kalorier osv. o har väldigt svårt för att skriva ner allt, räkna o göra tabeller ;)) men hur stor skillnad gör det om man tar halva mängden socker?

Svara
Åse 18 november, 2009 - 22:00

Gör skillnad i kalorier, eller i sötma??

Svara
MariaD 19 november, 2009 - 01:03

Tänkte väl på kalorier i första hand ;)) Men det blir ju även skillnad i sötma, men det är ju bara en smaksak =))

Svara
Åse 19 november, 2009 - 10:24

Haha tar du hälften av socker sparar du bara knappt 50 kalorier. Det är som ett äpple mao.

Svara
Sandra Palmqvist 18 november, 2009 - 20:46

Tack för att du påminde mig om denna kaka!
Nu vet jag vad jag ska frossa i imorgon… 🙂

Svara
Marie 18 november, 2009 - 20:32

Haha, jag som just skrev i en annan blogg, att vilken tur att jag missade programmet så jag inte såg kakan. Den såg farligt god ut!!! 🙂

Svara
Linruz 18 november, 2009 - 19:37

Åhhhh där är den!!!!
Den inte bara låter god den ser också super smarrig ut!
Tack stumpan för recceptet.
Kram

Svara
sarah 18 november, 2009 - 19:20

Den lååååter god!!!

kram

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.