Schweizernötkaka

18 november, 2009

Ny dag 😉

Ja idag är det en ny dag! Kör ren LCHF i dag så jag kommer i från suget 🙂
Det blev en kebab och en bit Schweizernötkaka och även om inlägget igår lät lite deppigt så var det inte det, men det var så tydligt att det blev ”onyttigheter” som jag ville trösta mig med! Men ingen ångest och idag är det back on track!!

Här kommer receptet på den sjuuuuuukt goda Schweizernötkakan! (Som var med i programmet ”halvåtta hos mig”)

10 bitar (423 kcal, 25 g fett per bit)

Smet
2 st ägg
3 dl socker


100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör eller margarin

Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.


Se till att smeten är jämn.
Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen. Låt GÄRNA stå över natten, blir faktiskt mkt godare efterngn dag!
Servera med en bit syrlig glass! (citronglass tex Sias lemon Curd)

56

44 kommentarer
0

Du kanske också gillar

44 kommentarer

Linda Persson 9 februari, 2016 - 22:59

Hej
Kan man använda mandelmjöl istället för att mala sötmandel?
Kakan låter supergod 🙂

Svara
Åse 10 februari, 2016 - 08:41

Absolut! =)

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.