Schweizernötkaka

18 november, 2009

Ny dag 😉

Ja idag är det en ny dag! Kör ren LCHF i dag så jag kommer i från suget 🙂
Det blev en kebab och en bit Schweizernötkaka och även om inlägget igår lät lite deppigt så var det inte det, men det var så tydligt att det blev ”onyttigheter” som jag ville trösta mig med! Men ingen ångest och idag är det back on track!!

Här kommer receptet på den sjuuuuuukt goda Schweizernötkakan! (Som var med i programmet ”halvåtta hos mig”)

10 bitar (423 kcal, 25 g fett per bit)

Smet
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör eller margarin

Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.
Se till att smeten är jämn.
Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen. Låt GÄRNA stå över natten, blir faktiskt mkt godare efterngn dag!
Servera med en bit syrlig glass! (citronglass tex Sias lemon Curd)

56

Print Friendly, PDF & Email

44 kommentarer
0

Du kanske också gillar

44 kommentarer

Linda Persson 9 februari, 2016 - 22:59

Hej
Kan man använda mandelmjöl istället för att mala sötmandel?
Kakan låter supergod 🙂

Svara
Åse 10 februari, 2016 - 08:41

Absolut! =)

Svara
Erica 13 oktober, 2015 - 19:06

Jag har gjort detta recept fast gjorde om en hel del så det blev en lchf variant

Svara
Åse 15 oktober, 2015 - 11:33

Gott!

Svara
Marie 30 april, 2011 - 13:03

Ser supergott ut. Vet du hur många dl 100 g mandlar är?

Tack på förhand!

Svara
Åse 30 april, 2011 - 13:07

Hej! Nej du får mäta upp så ser du 🙂

Svara
susanne 20 november, 2009 - 23:32

ska jag absolut prova!!

Svara
Åsa N 20 november, 2009 - 19:06

Kakan står just nu i ugnen. Ska provsmakas i morgon när äldsta dottern med sambo kommer.

Ha en bra helg. Kram

Svara
vickan 20 november, 2009 - 13:11

guuuuuuuuuuuuuud så gott. tål dock inte sweizernöt, är nötterna salta eller inte i den? tänkt eom man kund eta en vanlig chokladkaka och hacka ner lite salta eller osaltade cashew i. Eller skippa nötterna helt?

Svara
Åse 20 november, 2009 - 21:53

Du kan säkert ha mjölkchoklad med osaltade cashewnötter i som substitut!

Svara
cathrine 19 november, 2009 - 17:01

Ser riktigt gott ut 😀 Ska jag nog prova nångång, för göra den när lilltjejen inte är hemma… hon är allergisk mot mandel, nötter och ägg. Eller så får jag göra två, nån liknande till henne 🙂

Svara
bibi 19 november, 2009 - 16:28

Den har jag planerat in i helgens meny, men jag ska nog prova att söta med canderelersättning i stället, hoppas det funkar! Är på gång igen efter ett långtvarigt bakslag på flera veckor så att försöka hålla borta onödigt socker men ändå njuta av det som är gott tror jag funkar bäst, än att vara helt strikt.

Svara
Åse 19 november, 2009 - 16:39

Fast då kanske inte schweisernöt är det bästa;) Du kanske kan använda mörk choklad istället om du vill dra ner på sockret.

Svara
bibi 20 november, 2009 - 19:25

Ja, det kanske är bättre. Tack för tipset:)

Svara
petra 19 november, 2009 - 10:18

Åhhhhh, gotttttttt, måste prova. Men det farliga e ju om det blir en massa över som man vet finns:-))P o K

Svara
Åse 19 november, 2009 - 10:22

Du får man göra det när man har massa gäster ;)))

Svara
petra 19 november, 2009 - 12:53

Eller du o jag o en fika, hihihi;-))

Svara
Åse 19 november, 2009 - 13:07

haha hade nog inte varit några problem att ta en 5 bitar var nej 😉

Svara
Malin 19 november, 2009 - 10:18

OMG!!!

Ja, denna ska jag göra i helgen iallafall!
Nådde målvikt + 1 extra kilo bort i veckan så detta förtjänar jag!

Svara
Åse 19 november, 2009 - 10:24

GRATTIS MALIN!!!

Svara
Agneta 19 november, 2009 - 10:15

Absolut ska vi unna oss något gott när vi känner för det. Igår i busvädret hade vi lite gott vin, paj och massor med levande ljus. Vi måste ha livskvalitet. Sedan om det är fredag/lördag eller mitt i veckan gör väl inget. Man vet ju någonstans gränsen. Chokladkakan ska absolut göras hemma, ser supermumsig ut. Ha en bra dag. /Kram Agneta

Svara
Anna-Lena 19 november, 2009 - 09:41

Visst är den smarrig, jag har tagit receptet av Johanna (Ensam mamma söker) för länge sedan, tror att den är exakt likadan, KANON GOOO………

Nu är jag som gott tillbaks efter min ”härliga” kyckligbacil.

Ha en skön dag!

/A-L

Svara
cecilia 19 november, 2009 - 08:39

Den måste jag göra!!Alltid roligt att testa nya recept.
Vågen rör sig ytterst lite just nu, men jag får väl vara nöjd så länge den inte rör sig uppåt åtminstone…..,
men efter att ha ätit denna kakan vet man ju aldrig:)

Svara
Teres 19 november, 2009 - 08:21

oj den såg verkligen god ut 🙂
Kram Teres

Svara
Jessica Rotmark 18 november, 2009 - 23:46

mm den är verkligen supergod, blev bjuden på den av en gammal vän till mig i söndags..mums vad god den var

Svara
Katarina 18 november, 2009 - 21:53

Den ser ju helt otroligt god ut! Den måste jag bara provbaka! Vågen stod på 55,8 kg igår morse, så det tycker jag att jag är värd.

Svara
MariaD 18 november, 2009 - 20:56

Åhh, det lät ju verkligen jättegott! Är hopplös på fika =)) Fast hur konstigt det nu låter, så får det inte vara för sött. Jag har ju noll koll på kalorier osv. o har väldigt svårt för att skriva ner allt, räkna o göra tabeller ;)) men hur stor skillnad gör det om man tar halva mängden socker?

Svara
Åse 18 november, 2009 - 22:00

Gör skillnad i kalorier, eller i sötma??

Svara
MariaD 19 november, 2009 - 01:03

Tänkte väl på kalorier i första hand ;)) Men det blir ju även skillnad i sötma, men det är ju bara en smaksak =))

Svara
Åse 19 november, 2009 - 10:24

Haha tar du hälften av socker sparar du bara knappt 50 kalorier. Det är som ett äpple mao.

Svara
Sandra Palmqvist 18 november, 2009 - 20:46

Tack för att du påminde mig om denna kaka!
Nu vet jag vad jag ska frossa i imorgon… 🙂

Svara
Marie 18 november, 2009 - 20:32

Haha, jag som just skrev i en annan blogg, att vilken tur att jag missade programmet så jag inte såg kakan. Den såg farligt god ut!!! 🙂

Svara
Linruz 18 november, 2009 - 19:37

Åhhhh där är den!!!!
Den inte bara låter god den ser också super smarrig ut!
Tack stumpan för recceptet.
Kram

Svara
sarah 18 november, 2009 - 19:20

Den lååååter god!!!

kram

Svara
Ida 18 november, 2009 - 18:52

Mmm, vad den ser god ut!
Jag skrev ut receptet på den förra veckan men har inte haft tillfälle att baka den.

Det där med att känsloäta är jag en mästare på 😀

Svara
Linda 18 november, 2009 - 18:40

Åh guuud vad GOOOD kakan ser ut!
Jag såg också det avsnittet o har tänkt göra kakan till helgen.
Back on track 😉

Svara
anje01 18 november, 2009 - 18:38

Den där såg ju riktigt smarrig ut kan nog bli en sådan till helgen.//anje01

Svara
Malin B 18 november, 2009 - 18:26

Gaaaah – vad mumsigt det ser ut!!!
Man får ha en frossar dag ibland, det viktiga är ju att komma tillbaka igen och nöja sej med en dag.
Känner så väl igen det där när allt bara är sååå jobbigt hemma, energin tar helt enkelt slut.
Men nu är det ny dag med nya tag.

Kram

Svara
Maud 18 november, 2009 - 18:14

Den där borde var förbjuden att läggas ut *s*
Hur kan man motstå nåt sånt, denna måste jag absolut göra till helgen, ser bara sååå läcker ut.

Själv blir det en bit stekt lax med tomater idag, laxen la jag igår kväll och lätt grava…. mums – mums

Ha en trevlig kväll

Svara
Hanna 18 november, 2009 - 17:40

Den såg smarrig ut! Får bli vid ett väl valt tillfälle 🙂

Svara
Sara 18 november, 2009 - 17:37

Mums, måste provas

Haha jag fattade oxå som att du hade ett Marabou choklad i kylen :-O)

Du är sååå duktig vännen

Kraaam

Svara
Annette Ivarsson 18 november, 2009 - 17:31

aha nu fattar jag kylen trodde du pratade rent choklad i går och tänkte att här har jag nog missat något. Ser gott ut får nog bli dessert någon gång

Svara
Ulrika / TweetyUllis 18 november, 2009 - 17:24

Fy tusan, så gott det där lät!!!

Svara
ÅsaS 18 november, 2009 - 17:07

Mmmm… vad det vattnas i munnen. Fresterska där. Men den ska nog provbakas här under december månad.

//ÅsaS

Svara

Lämna en kommentar