Hej hopp raringar!

Hur har ni det så här dagarna innan påsk?
Har ni påsklovslediga barn? 
Jag ska jobba undan här och sedan köra och lämna Juni hos kompis och försöka hitta på någon aktivitet med Alice – inte alltid enkelt att få ihop loven när man själv arbetar.

Vardagsrummet börjar ta form!
Blir nog färdigmålat i morgon och sedan är det bara golvet som ska dit veckan efter påsk. Veckan därpå och veckan därefter kommer nya sofforna och nya sideboardet. Nya stolarna från MIO finns redan för avhämtning men vi har ju inget vardagsrum att ställa dem 🙂

Jag har beställt långhåriga grå lammskinnsdynor (runda) till dem så blir det mjukt och fint!
Får visa när det är på plats!

I går kom fårskinnet som jag beställt på Ellos (annonslänk) – älskar detta skinnet!
Har ett likadant till min Betongsoffa i hallen.
Detta ska jag ha över fotpallen till nya fåtöljerna.


Betongsoffan har också ett skinn.

Jag väntar på skåpet Victoria (annonslänk) som snart kommer, tror det kommer bli superfint i nya vardagsrummet! Får bara hoppas jag får plats med mina glas! hehe!

Så här ser det ut just nu!

Nya TV väggen!

Det är redan så mycket ljusare och känns större och så klart kommer det krympa när möbler kommer på plats men det kommer att bli luftigare iom att stora hörnsoffan är borta och vi kommer ha soffa och fåtöljer på andra sidan som inte avgränsar rummet som hörnsoffan gjorde.
Spännande! LÄNGTAR!

Matlusten är inte så där jättestor nu när vi inte har någonstans att sitta och äta men äta bör man annars dör man!
Jag hade tagit fram 2 kilo kycklingfilé i går men hade noll inspo. Victoria tipsade om Samurajkyckling och jag hade allt hemma utom champinjoner, men det gillar barnen inte ändå så det skippade jag.
Jag kan ju aldrig följa ett recept till punkt och pricka så jag ändrade om lite och så här blev min version, såååå god!
Jag ogillar färdiga ”kycklingkryddor” och liknande produkter för de innehåller så mycket skräp oftast så bestämde mig för att ha i fajitakrydda och jag gör min egen fajitakrydda för att komma ifrån onödigt socker och smakförstärkare. Men annars kan jag rekommendera Spicemasters ekologiska Fajitakrydda som passar perfekt! Tänk på att den är utan salt.

Makens portion

Min portion

Samurajkyckling

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • salt, sockerfri fajitakrydda
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • Pineapple Salsa Medium 230 g
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl chilisås med mindre socker
  • 2 msk tamarisoja
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna på längden. Stek i rikligt med smör, pudra över fajitakrydda och salta.
  2. Stek på hög värme tills filéerna fått färg. Lägg över i annan gryta så länge.
  3. Klipp baconet och stek med löken tills det fått fin färg.
  4. Lägg i filéerna igen och rör ner salsa, creme fraiche, grädde, chilisås och tamarosoja. Smaka av med mer salt och eventuellt mer fajitakrydda.
  5. Låt puttra ihop i 10 minuter. KLART!
  1. Hej Åse ! Jag måste fråga nu när ni målar om
    i vardagsrummet , målar ni runt fönstren också ?
    Jag menar kanten runt glaset om du förstår vad jag menar Vet inte om man kan göra det så därför frågar jag / Glad Påsk i röran

    1. Hej Marita! Yes! ”Vi” sätter nya foder och målar även runt glasen =) Målaren pysslar med det nu!
      Jag har målat övriga fönster i huset tidigare och då målat även det längst in mot fönstret.

  2. Hej hej!
    Vad skönt det ska bli då allt är klart, inte kul att bo i ett byggnadsarbete med allt damm o oreda runtomkring 🙂 men spännande o få se resultatet I Härnösand har vi påsklov nästa v men barnen måste vara på fritids o dagis ändå tyvärr. Jag har börjat arbetsträna efter 2 år hemma så det känns kul att börja va på banan igen det här blir första gången barnen inte får vara hemma på något lov o det känns lite konstigt, men de trivs ju där de är på dagarna så jag ska inte ha dåligt samvete. Ha en jättemysig påsk och ta det försiktigt i trafiken. Kram ❤

  3. Tack det låter gott! Satt just och undrade vad jag skulle göra med kycklingfiléerna som jag tog fram ur frysen igår

  4. Jag är förtjust i de flesta av dina recept . Bara en liten fråga. Vad är bakprotein ? Hoppas att ni får en trevlig påsk även om vardagsrummet inte är färdigt. Hälsningar Birgitta Edmalm

  5. Åh, perfekt med ett, för mig, nytt kycklingrecept! Det måste vi testa nästa gång det står kyckling på menyn här.
    Men tamarisoja, vad ÄR det, egentligen? Ger den både färg och smak, eller bara det ena? Sälta?
    Ser framemot fortsättningen i vardagsrummet.
    Önskar er en riktigt god, glad och skön påsk (för det ska iaf jag försöka ha)
    Kram ÅsaS

    1. Tamarisoja är en glutenfri fermenteras asiatisk soja som ger både smak och färg =) Ett bättre alternativ än kinesisk soja mao. KRAM

  6. Det låter supergott och smidigt, är lite som dig ändrar alltid lite i recepten Kul det ska bli att se ”efterbilderna” på renoveringen!

  7. Hej Åse
    Så himla fint ni gör vad roligt.Jag försöker pigga till mig och har letat efter vilka vitaminer ,mineraler du rekommenderar.
    Kan du hjälpa mig? Jag har D-vitamin vad mer kan behövas Åse. Jag har varit så utsliten i både kropp och själ måste bli bra.Har glömt bort mig själv och ätit för mycket socker.Hjälp Hoppas du har tid att ge tips.
    Hälsningar Ingela P

    1. Hej Ingela, det viktigaste du behöver är att ta hand om dig själv genom att äta bra, röra på dig och lägga in återhämtning i din vardag 🙂
      Att stressa och inte återhämta sig sliter på våra förråd. C-vitmin och Zink bränns snabbt vid stress.
      Nu är ju vinterhalvåret borta och du får Dvitamin vid solen men det skadar inte att ta ett tag till.

  8. Jag vill bara säga att du är en stor inspirationskälla!
    Jag uppskattar verkligen de tips, råd och recept du delar!
    Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..