Sallad Nicoise med senapsvinägrett

13 november, 2017

God morgon! Hoppas ni mår bra där hemma i Sverige!
Vi har vaknat upp till ett nytt land. Flygresan gick jättebra men sedan väntade 2 timmar i kö för att komma in i landet typ. Zzzzzzz! Vi var på hotellet vid 22.30 och det blev en tidig kväll för redan 6.30 möttes vi upp för vidare färd på 4 timmar.
Här kommer ett härligt recept!
Jag älskar Sallad Nicoise och den kan ju varieras lite hur man vill!
Jag tycker den är god även med burktonfisk, så välj det ni gillar eller har tillgängligt!
Här kommer mitt favoritrecept! 


 
Skriv ut

Sallad Nicoise med senapsvinägrett

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 560 g färsk vit tonfisk (eller 400 g tonfisk i vatten)
  • skalet av 1 citron
  • 150 g haricoverts
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 romansallad
  • 250 g romanticatomater
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • salt & peppar
  • machésallad
  • 50 g sardeller

Dressing

  • ½ schalottenlök, finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk hackad timjan
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja

Instruktioner

  1. Koka äggen mjuka, ca 6 minuter.
  2. Pensla tonfisken med olja, salta och peppra och grilla tonfisken 30 sekunder på varje sida. Riv citronskalet över. Skär i skivor.
  3. Blanda dressingen.
  4. Koka haricovertsen i ca 4 minuter i lättsaltat vatten, låt rinna av och torka.
  5. Skala och klyfta löken. Hetta upp lite olivolja i en panna och lägg ner tomaterna, och sardellerna. Låt fräsa några minuter.
  6. Skölj salladen och fördela sallad, grönsaker och ägg på tallrikarna. Häll över dressingen och montera tonfiskskivorna överst.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Du kanske också gillar

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.