Salami och Briefylld kyckling

19 november, 2010

I går hade vi värsta kaoset hemma. Maken höll en utbildning i Stockholm så jag var ensam och helt plötsligt körde allt ihop sig när sonen fick köras akut för att laga ihop en 2 cm lång reva vid ögat som han slitit upp när han föll mot en krok. Samtidigt så var jag tvungen egentligen att hålla mig hemma då våra nya sängar skulle levereras, ovan på det skulle två småtjejer hämtas hem från förskolan. Tur man har sin mamma då som kan sätta sig i bilen och rycka ut!
När maken sedan kom hem så skålade vi gott i skumpa och åt och drack gott – för man måste ju balansera tillvaron eller hur =)

I går gjorde jag det enkelt för mig. Två kycklingfiléer som fick marinera först i smör, kinesisk soja och timjan (så marinerar jag alltid kycklingfiléer) och sedan stekte jag dem hastigt på hög värme i pannan så de fick fin yta, sedan snittades de och jag stoppade i två parmesansalamis, en skiva brie och lite strimlade soltorkade tomater. Sedan fick de steka i ugn i 225 g tills innertemperaturen visade 73 g. De blev såååå saftiga och möra och smälte i munnen! Till det serverade jag smörstekt vitkål (älskar det!)
Jag har hittat ett nytt favoritvin: Marqués de Arienzo Gran Reserva, Den billigare Reservan är också jättegod!

I morgon är vi hembjudna till goda vänner och de är så söta och lovat oss LCHF mat, min väninna har tom gett sig i kast med en efterrätt på LCHF vis, ska bli spännande att se vad det blir! =) Annars är både jag och maken av den åsikten att vi tar seden dit vi kommer och äter det som erbjuds men givetvis uppskattar vi när vi får mat som är enligt vår kost hemma!

Trevlig helg på er! I kväll blir det min goda Caesarsallad! Muuuuuuums!

24 kommentarer
0

Du kanske också gillar

24 kommentarer

Anne_B 9 januari, 2011 - 10:28

Hej Åse.
Vi har nu testat din Ceasarsallad och den var hur god som helst. Tyvärr fanns inte den dressingen att få tag i här hemma men vi löste det ändå.

Ha det gott.
Kram

Svara
Elliekaramelli 21 november, 2010 - 20:52

Oj vilken dag! Men finns det någon på denna planet som klarar av att få ett helt underbart slut på en sån dag så är det du <3 Jag älsakar ditt sätt att få guldlant på tillvaron ➡

Idag börjar jag med low carb så ååååååååå vad jag kommer att nyttja din receptbas =D

Massor med kramar ➡ ➡ ➡

Svara
pinklady 20 november, 2010 - 21:41

Nu har det lagats mat i dag din kyckling i massor underbara matlådor har jag nu, familjen fick en smakbit sen var det turbo in i frysen med dem hahah…
Nu har jag gjort nötmuslin och jag längtar till imorgn bitti för premiär smak men det doftar undrebart. 1 msk låter så lite men det kanske räcker skall prova annars kan man ju ta två och utesluta nåt annat.
Tusen tack för en kanon sida…
Annica i södertälje

Svara
susanne karlsson 20 november, 2010 - 17:52

Hoppas allt är bra med sonen .

Svara
Åse 21 november, 2010 - 14:46

Tack! Det är bra nu! Han är omplåstrad.

Svara
jenny 20 november, 2010 - 14:41

Men hjälp vilken tur att inte ögat tog skada!!
Klart du behövde lite bubbel efter det!! 🙂
Maten ser riktigt god ut! Detta tänker jag testa på maken som så bestämt hävdar att ”kycklingfilé är det torraste och tristate kött man kan äta”… Själv ääälskar jag kyckling och tycker det är så himla användbart och variationsrikt!

Svara
Johan 20 november, 2010 - 01:05

gott!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.