Salami & vitlöksfyllda kycklingfiléer

30 mars, 2010

Detta är en gammal GI klassiker som jag dammat av och förnyat lite.

Kycklingfiléer fyllda med salami, soltorkade tomter, vitlök & örter cantadouost och färsk basilika.
Serveras med en kall pestosås och en sallad på fetaost, soltorkade tomater, gurka, oliver och spröd salladsmix.

Låter gott eller hur?! Är det också! Fräscht, smakrikt och jättegott!

4 portioner

4 kycklingfiléer
8 italiensk salami
8 soltorkade tomater


Färsk basilika
Vitlök & Örter Cantadou
2 dl matlagningsyoghurt
3 tsk grön pesto
Sallad
gurka
blandade oliver
1 förpackning feta eller buffaloost

Sätt på ugnen på 225 grader. Stek kycklingfiléerna runt om, salta och peppra. Snitta dem och fyll med salamiskivor, cantadou, bitar av soltorkade tomater och färsk basilika.


Stek i ca 20 minuter eller till en innertemp på 75 grader.
Rör ihop matlagningsyoghurten med peston.
Skär upp varje kycklingfilé i bitar och servera med salladen och pestosåsen.

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

ak74 15 april, 2010 - 23:48

Tack igen för ett toppen gott recept…
jag får sååå mycke insperation från din sida åter igen stort tack.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.