Saftigaste högrevsburgarna med passande vintips

1 november, 2018

Vintips i samarbete med Vinhyllan.se

1 nooooooooovember!
Jag hade en lite halvtrist oktober fast den började bra med sol och värme i Grekland. Men sedan kom jag hem till rusk och mörker som blev lite som en käftsmäll men nu har jag bestämt mig för att lyfta mig rejält själv i kragen och göra det bästa för att återfå energin, blogglusten och mitt oftast så goda humör!

Jag startade dagen med ett skönt pass på gymmet med bästa energiknippet Thessan (min PT)
Övrigt motionsmål är sedan:

  1. Löpbandet kl 8.00 varje vardag
  2. 3 set styrka + bål –  må, ti, on, fre

Varför detta upplägg?
Jo, löpbandet för att få in den dagliga motionen och väcka kroppen och får energi. Jag har inga som helst krav på hur länge eller hur fort. Ibland HIIT intervaller på 15 min och ibland en pw på 30-40 minuter genom ett bra serieavsnitt.

3 set styrka?


Jo jag är en sådan som satsar hårt, bestämmer mig för att köra långa och tunga pass och är duktig på att sätta ihop dem men jag vet också att jag är duktig på att prioritera bort det när jag har mycket över mig (vilket är ofta)

Något jag förstått senaste månaderna är vikten av att vara konsekvent och ha kontinuitet när det gäller mig själv, gäller allt.
3 set per dag under vardagar (torsdagar har jag PT) kan vara effektivt, roligt men tar inte för lång tid och det håller motivationen uppe. Dessutom kan man träna överallt även när man är borta med gummiband och kroppsvikt.

Nåväl! Över till gårdagen!

H A L L O W E E N!

Vi hade en supermysig dag.

På eftermiddagen karvade tjejerna pumpor och sedan blev vi upphämtade av Daniel och åkte ner till nya Filmstaden här i Helsingborg. Såååååå fint det blivit! Stort och fancy och jag kommer definitivt gå på bio oftare!
Filmstaden på Söder här i Helsingborg har Sveriges första iSense-salong och en lyxig VIP-salong och vi var i iSense salongen och såg Nötknäpparen och de fyra världarna med 3D med fantastiskt sköna stolar med benutrymme.

Under eftermiddagen hade jag bakat ostbröd till kvällens hamburgare.

De är verkligen grymma mina bröd! I går hade jag krossade chiafrön i, istället för hela och det blev saftigare tyckte jag!

Kvällen till ära provade vi det här vinet:

Grand Marenon Luberon

Ett smakrikt vin med stor doft, driven av mörk mogen frukt med inslag av fat och ljus tobak, samtidigt som det redan nu har ett mjukt anslag och en stor fyllig kropp med väl integrerade tanniner.

Vinet är prisbelönt och från vinhuset Marrenon, en av Rhônedalens storheter. Det är ett single vineyard vin, dvs där alla druvor kommer från en enda vinegendom. Med 30-åriga vinrankor i kalkrik jordmåne och sedan 12 månaders lagring på franska ekfat skapar detta hyllade Rhonevin!
Vi blev inte besvikna alls, ett vin jag kommer lägga på minnet och beställa fler gånger.
Lågt i socker (mindre än 3 g per liter) Vinet passar till nöt, gris eller grillat. Dvs ett trevligt vin till mycket.
Rekommenderas

Vinet går att enkelt beställas till ditt systembolag HÄR


Snygg och elegant flaska

Jag valde att servera ostfyllda högrevsburgare till och såååååå gott det blev!
Burgarna blev så saftiga, fyllda med riven ost och smetana.

Haha, ja det behövdes kniv och gaffel till dessa 😉 Extra allt så klart!
Jag hade gjort citronpicklad rödlök och en grymt god baconhamburgersås till. Sallad, tomat, saltgurka och gul amerikansk senap blev pricken över i:et.

Jag hade kunnat tänka mig burgarna liiiiite rödare men de var riktigt saftiga ändå!

Här kommer receptet!

Skriv ut

Saftigaste högrevsburgarna med baconhamburgersås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Burgare:
500 g högrev
1 finhackad gul lök
1 dl smetana
1-2 msk konc. kalvfond
Salt, peppar
2 dl riven ost 

Topping:
Krussallad
tomater
saltgurka
gul amerikansk senap
picklad rödlök
baconhamburgersås

Baconhamburgersås:
1 paket knaperstekt bacon, i små bitar
1 dl majonnäs
1/2 dl smetana
2-3 msk tomatpuré
1/2 dl finhackad saltgurka
salt, peppar, lökpulver


Instruktioner

Förbered hamburgerdressingen.
Förbered köttsmeten genom att blanda ihop alla ingredienser. Vispa aldrig köttsmet för länge, det ska bara blandas. Stek 2-3 minuter på varje sida tills biffarna är klara.
Montera burgarna och servera.

4 kommentarer
10

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Maria 5 november, 2018 - 22:13

Ååh vilken burgare! !! Ska jag testa till helgen!

Svara
Marian 2 november, 2018 - 12:14

När jag startade min resa så bestämde jag mig för att skippa alkoholen under en månad. Sen förlängdes det med ytterligare en månad och nu är jag nästan uppe i 100 dagar.
Just nu så ser det ut som att jag kommer att dricka lite vin på julafton och då har jag nått 134 dagar.
Sen tänker jag att jag håller alkoholfritt januari – till semestern 🙂

Skulle det här vinet passa till ett julbord?
Går igång på den låga sockerhalten och ditt i övrigt bra omdöme.

Tack för att du är en livlina.

Svara
Lilian 1 november, 2018 - 13:43

Ser fantastiskt gott ut! Måste testa imorgon! 🤗
Duktig du är som tränar så mycket. Själv hinner jag till gymet 3ggr i veckan. Skönt att få in regelbunden träning. Missar det sällan. Är så tillfredsställd efteråt
Nu lite shopping!
Kram Lilian

Svara
Åse 1 november, 2018 - 13:44

Duktig du är!!
Jag tränar mest hemma! Gymmet 1-2 ggr i veckan max

Kram!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.