Saftiga tonfiskbiffar

27 mars, 2018

God förmiddag!
Jag är i packningstagen. Jag och småtjejerna ska nämligen bege oss ner till bästa The LodgePåslovsmys med kompisarna Malin (Fnulan) och hennes Mira!
Så mysigt det ska bli! Vi ska spa:a, mysa i pyjamas, äta trerätters ikväll och låta tjejorna bli riktigt ompysslade och bortskämda 💖
Får visa er sedan!
Denna bilden vinner inget pris direkt i bästa matbilden haha! Jag ska ta lite nya bilder sedan men tänkte bara dela med mig av receptet på dessa smarriga tonfiskbiffar!
Jag rekommenderar en god dressing eller kall sås till, recept nedan.

Skriv ut

Saftiga tonfiskbiffar

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

2 burkar tonfisk a 200 g
2 ägg
3 msk majonnäs
1/2 tsk fiberhusk
1/2 dl finhackad purjolök
2 msk grovt hackad bladpersilja
2 tsk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 citron, saften + skalet
salt, peppar
1-2 tsk sambal oelek


Instruktioner

Låt tonfisken rinna av i durkslag och blanda sedan med alla ingredienser. Forma biffar och låt dem vila i kylskåp i ca 1 timme, detta hjälper biffarna att hålla ihop.
Stek sedan i smör eller kokosolja tills biffarna fått fin färg och håller ihop bra.


Notering

God kall örtsås:
3 msk majonnäs
2 dl gräddfil
2 dl hackad persilja, dill, basilika och gräslök.
1/2 pressad citron
salt, peppar
Blanda allt och låt stå kallt innan servering

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Lena Wallin 28 mars, 2018 - 12:21

Åhh, detta låter jättegott och måste absolut testas!
Vad serverar du till biffarna?

Svara
Åse 28 mars, 2018 - 12:44

Jag hade serverat ugnsrostade grönsaker eller en sallad.
På bilden hade jag bönpasta.

Svara
Sandra 27 mars, 2018 - 21:36

Så mysigt att åka iväg tillsammans! The Lodge är ett ställe som jag är nyfiken på så jag ser fram emot att läsa om hur ni har det där.
/Sandra http://kojatillslott.se

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.