Saftiga Gi-Lussekatter

9 december, 2010

Dessa lussekatterna blir sååå saftiga och goda och man kan äta dem med bättre samvete än med dem bakade helt på vitt!

23 stycken á 6 PP

150 g smör
5 dl gammeldags mjölk
50 g jäst
250 g Kesella 10%
1 g saffran (2 paket)
1,5 dl fruktsocker alt 2 dl Canderel eller liknande


0,5 tsk salt
1,7 liter siktat dinkelmjöl
1 st ägg till pensling

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken och saffranet, det ska vara ca 37 g (fingervarmt) och häll det över jästen. Tillsätt kesella. Blanda ner sockerersättningen och salt och till sist mjölet. Arbeta degen blank och smidig tills den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.
Värm ugnen till 225-250° (beror lite på hur varm er ugn blir vid 25og). Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta eventuellt in mera mjöl. Baka ut den till ca 23-25 lussekatter Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca 30-40 min.
Stick ner russin i ändarna och pensla med uppvispat ägg.  Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter.

10 kommentarer
0

Du kanske också gillar

10 kommentarer

7 december – Lussekatter | 7 december, 2013 - 08:39

[…] finns också hos Åse ett GI-recept som är ProPoints-beräknat så kanske kan det vara till nytta för andra. Det verkar […]

Svara
Camilla 14 november, 2013 - 21:55

Hallå i vinter mörkret 🙂

Kollade på appen men tyvärr fanns inga lusse bullar. Jag försöker inte hitta lchf varianter på allt det gamla jag haft men just lusse vill jag prova.

Har alla dina böcker men missat i allt letande så frågan är: har du ngt recept på någon site, bok eller kommer det i appen??

Tack

Svara
Åse 14 november, 2013 - 22:01

Hej! Nej inga lussebullar/katter recept utan vanligt mjöl o socker! Jag har provat baka men njaaaaaae! Men du kan prova mitt kanelbullerecept, kan fungera!!

Svara
Josefine 6 december, 2012 - 16:54

hej vad betyder PP och kan man/ är det bättre att använda kokosfett istället för smör?

Svara
Åse 6 december, 2012 - 17:53

Det betyder PRO points och är så Viktväktarna räknar. Det är ett recept jag gjorde förr när jag inte åt lchf

Svara
Karin 11 december, 2010 - 17:56

Det ser verkligen gott ut 🙂

Svara
jennyh 10 december, 2010 - 17:45

Det måste jag baka i helgen,,mumma!

Svara
Ida-www.lippstick.se 9 december, 2010 - 22:33

Så juligt och gott det ser ut!
/ Kramar Ida-www.lippstick.se

Svara
Anita 9 december, 2010 - 20:56

Bakat ditt andra recept med saffransbröd i långpanna, men använt Canderel istället. Mycket goda. Har även bakat LCHF saffransmuffinsarna. Jättegoda! Ska testa det här receptet oxå. Önskar dig en trevlig kväll!

Svara
Malin S 9 december, 2010 - 18:54

Hejsan hej Åse!

Länkar gärna här till dig!!
Jag använde mig typ av samma som dig fast med vanligt socker istället för fruksocker! Jag som är GBP opererad klarade dom galant utan att dumpa! *YEY* Likaså att jag inte hade dinkelmjöl hemma utan det blev vanligt mjöl.. Så tack för tipsen söta du!

Kram
Malin

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.