Skriv ut

Saftig lax i ugn med citron- och örtsmör

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • 1 kilo laxfiléer
  • 150 g smör
  • 1 citron
  • 1 msk italiensk salladskrydda krydda
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 knippe bladpersilja (ca 2030 g)
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr (vanlig ugnsvärme)
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner ingredienserna utom citron och låt allt sjuda ett tag.
  3. Pressa ner citronen.
  4. Lägg laxfiléerna i ugnsfast form, salta och peppra och häll kryddsmöret ovanpå. Riv citronskalet ovanpå laxen och sätt in i ugnen i 20 minuter.
  5. Servera med blomkålsmos eller potatis

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6