Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saftig bovetelimpa


  • Författare: Mitt Kök: Pia Nordström
  • Total Time: 1 hour 25 minutes

Ingredienser

  • 100 g solroskärnor
  • 30 g linfrön
  • 35 g melonkärnor
  • 20 g nyponskalsmjöl
  • 1 tsk brödkryddor
  • 1 tsk havssal
  • 50 g boveteflingor
  • 60 g rismjöl
  • 160 g bovetemjöl
  • 25 g pyslliumfröskal
  • 10 g ekojäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 50 g mörk sirap eller ekologisk rissirap

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Rör ut jästen och sirapen i det kalla vattnet.
  3. Vispa ihop allt med elvisp i 5 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175-180 gr r. Smörj en sockerkasform/brödform med eko kokosfett.
  5. Häll över smeten i formen och strö lite boveteflingor ovanpå. Låt jäsa under bakduk i minst 2 timmar.
  6. Grädda sedan i nedre delen av ugnen i 75 minuter.
  7. Låt brödet svalna innan det skärs upp.
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 75

Nutrition

  • Serving Size: 20