Snabb saffranssill och senap- och dragonsill

8 december, 2016
Reklam / Samarbete ABBA Sill

Nu är det drygt två veckor till jul! Har ni ätit någon julmat än? Vi har redan avverkat flera burkar hemmagjord sill och två skinkor, hehe – men det är ju så gott! OCH nyttig mat!
Förra året var första gången jag gjorde min egen sill och inte visste jag tidigare att det var så enkelt och blir så gott att göra själv! Dessutom så får jag större inblick i vad jag egentligen stoppar i mig.
Nu är sillen självklar på julbordet och det jag äter mest av på jultallriken och givetvis även till påsk och midsommar och numera kan jag och Daniel göra oss en silltallrik året om.
Abba 5-minuterssill (jag använder de i bitar) är en färdig inläggningssill som du kryddar själv och som innehåller de bästa råvarorna – de använder hållbart fiskad sill från det kalla Norska havet.
Ni hittar mer sillinspiration HÄR.

012a7180

Jag får en del frågor kring sockret i sill och jag personligen ser inte det som något problem då det mesta sockret försvinner i spadet och vill man få bort lite extra kan man skölja av sillen med vatten. Det är nyttigare att äta sill med lite socker än att inte äta alls 😉 Mer om den nyttiga sillen har jag skrivit om HÄR.

I måndags så gjorde vi ett litet julbord här 🙂
Jag lade in två goda sillburkar: Saffranssill och Senap- och dragonssill.
Det fungerar hur bra som helst att svänga ihop sillen och servera genast men självklart blir det ju godast om det får stå och gotta till sig i kylskåpet några timmar.
012a7172

012a7187

Print

Saffranssill och Senap- och dragonsill

  • Author: åse falkman fredrikson

Ingredients

Saffranssill

  • 1 st Abba 5-minuterssill
  • 2 dl créme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 pkt saffran
  • 1 riven klyfta vitlök
  • 0,5 dl hackad ättiksgurka
  • 1 dl riven lagrad prästost
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 msk dill
  • svartpeppar

Senapssill

  • 1 st Abba 5-minuterssill
  • 2 dl créme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2-3 msk hackad färsk dragon (ca 1 kruka)
  • 3 msk sötstark senap
  • 1 finhackad schalottenlök
  • citronpeppar efter smak

Instructions

  1. Låt sillen rinna av i durkslag.
  2. Blanda med valda ingredienser.
  3. Förvara i tättslutande burk, hållbarheten är ca 7-12 dagar.

012a7196

Daniel är sådan som äter sillen för sig och sedan den varma maten men jag blandar hej vilt hehe!
På min tallrik nedan ser ni fröknäcke med Arbogapastej, skinka med grov senap, gräddkokt savoykål, ägg, gräddfil, rödlök, sill, prinskorv och köttbulle 🙂
Vad är ett måste på er jultallrik??
012a7198

Ni hittar mina andra sillrecept HÄR och HÄR.

Du kanske också gillar

5 kommentarer

PÅSKMAT LCHF! - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 14 april, 2017 - 13:00

[…] Snabb saffranssill och senap- och dragonsill […]

Svara
Matilda 19 december, 2016 - 10:52

De var nog jag som skrev fel där :)). Men vilket märke på senapen använde du tilll senap och dragon sillen?
Matilda

Svara
Åse 19 december, 2016 - 10:57

Du kan ha vilken sötstark senap du vill, jag tror jag hade Johnnys senast.

Svara
Matilda 15 december, 2016 - 14:24

Hej!
Gjorde några av dina sillar förra julen och dom
Blev omtyckta, ska även testa dragonsillen denna julen. Men sötsur senap? Vilken sort är de?
Med vänlig hälsning, matilda

Svara
Åse 15 december, 2016 - 15:52

Kul de uppskattades! Sötsur? vart har jag skrivit det? Det ska vara sötstark =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.