Saffransplättar

7 november, 2012

Jag älskar saffran, det har ni nog märkt! Har en hel del saffransrecept här! I morse blev det därför kesoplättar smaksatta med saffran och så hjortronyoghurt till! Så juligt, så gott!
Prova!
1 ägg
100 g keso
3/4 msk fiberhusk
en nypa stevia strö
0,5-1 paket saffran
Yoghurt:


2 msk grekisk yoghurt
frysta, upptinade hjortron
Mixa ingredienserna till plättarna och stek i kokosfett på medelstark värme. Jag klickar först ut två klicka och låter det steka på 5:an (jag har upp till 10) i några minuter. Sedan vänder jag plätthögarna och plattar till dem och steker vidare. Alt som allt ca 5 minuter på varje sida.

Ett annat saffransrecept kommer upp senare! Värt att vänta på, tror jag (har inte smakat än, precis tagit ut från ugnen)
Nu ska jag jäkta i väg! Blir en brådisdag!! Ska avsluta veckans jobb för Fontana och sedan har jag en del att fixa med för i morgon drar jag upp till Enköping/Stockholm med Vickan! Woooop Wooop!!

25 kommentarer
0

Du kanske också gillar

25 kommentarer

Julklappstips - Davida Cashmere - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 14 december, 2016 - 11:02

[…] och Michelle har haft en mysig frukost ihop, jag gjorde saffransplättar, muuuuuuums! Lite yoghurt och bär till […]

Svara
Susanne 29 november, 2015 - 18:53

Går det att frysa din Goa saffransostkaka??

Svara
Åse 30 november, 2015 - 09:13

Det ska absolut kunna gå =))

Svara
Tips inför julen | Ett sötare blod 10 december, 2012 - 21:48

[…] gör saffranskesoplättar istället för lussebullar. Själv har jag provat Birgitta Höglunds saffranskakor med mandel och […]

Svara
Annie 21 november, 2012 - 22:21

Gjorde det där receptet igår till lunch och GUD så gott det var! Jag är galen i både lukten och smaken av saffran! 🙂 Ska omedelbart skriva in det där receptet i min receptbok så det inte glöms av!

Svara
sarah 9 november, 2012 - 15:55

Testade receptet idag! 🙂 Det var JÄTTEgott! Åt det med kessella blandat med vaniljsocker(på vaniljstång & sötningsmedel, givetvis.)
Länkade till ditt recept när jag bloggade om det nyss. 🙂
Älskar din blogg, tack för all inspiration!

Svara
Helena 9 november, 2012 - 11:47

Mums vilka goda plättar! Provade med hallon istf hjortron då jag inte hade det hemma. Ska testa hjortron nästa gång.

Svara
Monika 8 november, 2012 - 21:21

Är det HUSK Lindroos pulver (ispagulafröskal) som du menar (Apoteket eller Hölsokosten)? eller ?

Svara
Åse 9 november, 2012 - 07:43

Det är lindroos FIBER-Husk. Inte samma som HUSK.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.