Saffransostkaka LCHF / Low Carb

28 november, 2015

God morgon!
Jag vaknade tidigt, utvilad – jag Ă€r fortfarande kvar i Dubaitid + 3 timmar 😉
Kaffe och frukost i sÀngen och Nyhetsmorgon, en bra start!
Adventpynt stĂ„r pĂ„ schemat och sĂ„ ska jag sĂ€tta övriga familjemedlemmar i arbete 😉

012A3575

Detta receptet har jag faktiskt aldrig lagt ut hĂ€r! SĂ„ pĂ„ tiden nu 😉
Denna ska jag sjÀlv göra i morgon! MUMS!
Skriv ut

Saffransostkaka LCHF

  • Författare: Ă„se falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 Ă€gg
  • 3 msk valfri sötning
  • 1 kuvert saffran
  • 300 g keso
  • 200 g mascarpone
  • 2 dl grĂ€dde
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl mandelspĂ„n
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3–4 droppar bittermandelarom eller 2 hackade bittermandlar
  • topping: 0,5 dl mandelspĂ„n

Instruktioner

  1. SÀtt ugnen pÄ 200°C. Vispa Àggen med vald sötning. Sila keson frÄn överflödig vÀtska. Vispa sedan ner övriga ingredienser och hÀll smeten i en smord springform. Toppa med mandelspÄn och grÀdda i ca 40 minuter tills kakan Àr ljusbrun och kÀnns fast. TÀck eventuellt över den med folie om den fÄr för mycket fÀrg och inte kÀnns fast.
  2. Servera den ljumma ostkakan med lÀttvispad vispgrÀdde.

NÀringsinnehÄll

  • Portioner: 6

13 kommentarer
1

Du kanske ocksÄ gillar

13 kommentarer

Rebekka 12 december, 2015 - 10:14

Kan jeg bruke stavmikser pĂ„ kesoen om jeg ikke vil ha ”bitene”

Svara
Åse 12 december, 2015 - 10:57

Yes 🙂

Svara
Lene 2 december, 2015 - 14:20

Mums! Hvordan er denne uten sĂžtningen? Jeg trigges sĂ„ mye av sukker og erstatninger 🙁

Svara
Åse 2 december, 2015 - 17:51

Det Àr svÄrt att svara pÄ dÄ jag alltid anvÀnder sötning nÀr jag bakar (triggas inte av det) men om du triggas av söta smaker sÄ hade jag antingen inte bakat alls eller bakat utan, det Àr bara du sjÀlv som kan svara pÄ om det blir gott. Lycka till!

Svara
Sofia Sjöberg 30 november, 2015 - 10:47

Hej Åse. Min 13-Ă„riga dotter bakade den hĂ€r i lördags och jag mĂ„ste sĂ€ga att den blev precis som en ostkaka. Varmt tack för detta och alla andra recept, tips och idĂ©er du delar med dig av.
Kram!

Svara
Jenny 28 november, 2015 - 11:03

HÀr Àr det ÄxÄ adventfix pÄ schema, sedan adventsmarknad i vackra Storforsen! En liten frÄga, kan man ha kesella istÀllet för mascarpone ? Ha en bra dag ??

Svara
Åse 28 november, 2015 - 11:04

Det tror jag nog! =) Trevlig adventförberedelsedag =)

Svara
Ewa 28 november, 2015 - 10:34

Hej Åse
saffranskakan ser jÀttegod ut den mÄste jag göra men en liten frÄga jag bakade Lchf mjuk pepparkaka
min blev lite svampig i konsistensen har du nÄgot rÄd ?
Ha en hÀrlig 1.a advent.
Kram Ewa

Svara
Åse 28 november, 2015 - 10:36

Vispade du Ă€ggen riktigt riktigt pösig? Ägg mĂ„ste vispas lĂ€nge nĂ€r man bakar utan gluten

Svara
Ewa 28 november, 2015 - 11:47

Hej igen
NÀ det gjorde jag inte tack sÄ mycket för svar
ha det gott

Svara
Karin 28 november, 2015 - 09:34

”att” skulle det stĂ„ och inte art…

Svara
Karin 28 november, 2015 - 09:33

Tycker det Àr sÄ fantastiskt art man kan Àta ALLT lchf.. Det gÀller ju bara att hitta alternativ och det Àr du ju VERKLIGEN helt fantstiskt duktig pÄ.
MĂ„ste testa denna kaka!
Kram

Svara
Åse 28 november, 2015 - 09:41

Visst Àr det sÄ! Int svÄrt att vÀlja det bÀttre alternativet om man fÄr mindre trista konsekvenser! KRAM!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♄

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.