Saffransostkaka LCHF / Low Carb

28 november, 2015

God morgon!
Jag vaknade tidigt, utvilad – jag √§r fortfarande kvar i Dubaitid + 3 timmar ūüėČ
Kaffe och frukost i sängen och Nyhetsmorgon, en bra start!
Adventpynt st√•r p√• schemat och s√• ska jag s√§tta √∂vriga familjemedlemmar i arbete ūüėČ
012A3575
Detta receptet har jag faktiskt aldrig lagt ut h√§r! S√• p√• tiden nu ūüėČ
Denna ska jag själv göra i morgon! MUMS!
Skriv ut

Saffransostkaka LCHF

  • F√∂rfattare: √•se falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 √§gg
  • 3 msk valfri s√∂tning
  • 1 kuvert saffran
  • 300 g keso
  • 200 g mascarpone
  • 2 dl gr√§dde
  • 2 dl mandelmj√∂l
  • 1 dl mandelsp√•n
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3‚Äď4 droppar bittermandelarom eller 2 hackade bittermandlar
  • topping: 0,5 dl mandelsp√•n

Instruktioner

  1. S√§tt ugnen p√• 200¬įC. Vispa √§ggen med vald s√∂tning. Sila keson fr√•n √∂verfl√∂dig v√§tska. Vispa sedan ner √∂vriga ingredienser och h√§ll smeten i en smord springform. Toppa med mandelsp√•n och gr√§dda i ca 40 minuter tills kakan √§r ljusbrun och k√§nns fast. T√§ck eventuellt √∂ver den med folie om den f√•r f√∂r mycket f√§rg och inte k√§nns fast.
  2. Servera den ljumma ostkakan med lättvispad vispgrädde.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Rebekka 12 december, 2015 - 10:14

Kan jeg bruke stavmikser p√• kesoen om jeg ikke vil ha ”bitene”

Svara
√Öse 12 december, 2015 - 10:57

Yes ūüôā

Svara
Lene 2 december, 2015 - 14:20

Mums! Hvordan er denne uten s√łtningen? Jeg trigges s√• mye av sukker og erstatninger ūüôĀ

Svara
√Öse 2 december, 2015 - 17:51

Det är svårt att svara på då jag alltid använder sötning när jag bakar (triggas inte av det) men om du triggas av söta smaker så hade jag antingen inte bakat alls eller bakat utan, det är bara du själv som kan svara på om det blir gott. Lycka till!

Svara
Sofia Sjöberg 30 november, 2015 - 10:47

Hej Åse. Min 13-åriga dotter bakade den här i lördags och jag måste säga att den blev precis som en ostkaka. Varmt tack för detta och alla andra recept, tips och idéer du delar med dig av.
Kram!

Svara
Jenny 28 november, 2015 - 11:03

Här är det åxå adventfix på schema, sedan adventsmarknad i vackra Storforsen! En liten fråga, kan man ha kesella istället för mascarpone ? Ha en bra dag ??

Svara
√Öse 28 november, 2015 - 11:04

Det tror jag nog! =) Trevlig adventförberedelsedag =)

Svara
Ewa 28 november, 2015 - 10:34

Hej √Öse
saffranskakan ser jättegod ut den måste jag göra men en liten fråga jag bakade Lchf mjuk pepparkaka
min blev lite svampig i konsistensen har du något råd ?
Ha en härlig 1.a advent.
Kram Ewa

Svara
√Öse 28 november, 2015 - 10:36

Vispade du √§ggen riktigt riktigt p√∂sig? √Ągg m√•ste vispas l√§nge n√§r man bakar utan gluten

Svara
Ewa 28 november, 2015 - 11:47

Hej igen
Nä det gjorde jag inte tack så mycket för svar
ha det gott

Svara
Karin 28 november, 2015 - 09:34

”att” skulle det st√• och inte art…

Svara
Karin 28 november, 2015 - 09:33

Tycker det är så fantastiskt art man kan äta ALLT lchf.. Det gäller ju bara att hitta alternativ och det är du ju VERKLIGEN helt fantstiskt duktig på.
Måste testa denna kaka!
Kram

Svara
√Öse 28 november, 2015 - 09:41

Visst är det så! Int svårt att välja det bättre alternativet om man får mindre trista konsekvenser! KRAM!

Svara

Lämna en kommentar