Saffranskyckling

7 december, 2011

Mycket saffran här nu men jag är galen i saffran!!

I dag svängde jag ihop lite kyckling som blev gott! Hade två burkar creme fraiche med smak av saffran & tomat i kylskåpet och en påse tinad kronfågel filéer.
Man behöver inte använda den smaksatta fraichen, man kan smaksätta med riktig saffran om man vill!

4 portioner

4-5 kycklingfiléer
2 burkar creme fraiche med smak av saffran & tomat
2-3 dl grädde
2 hackade schalottenlökar


1/2 vitlök solo alternativt 2-3 klyftor.
salt, peppar, tamarisoja (renée voltaire)
Cocktailtomater
1 msk kycklingfond
1/2 vitkål
Smör eller kokosfett att steka i

Stek kycklingen i mindre bitar tillsammans med finhackad schalottenlök och vitlök. Lägg sedan ner strimlad vitkål och låt allt få färg. Blanda ner creme fraiche, grädde, fond, kryddor, soja, tomater. Låt allt småputtra i 5-10 minuter.

Servera!

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

becca 22 december, 2011 - 07:12

Helt otroligt fantastiskt!! mmmm… blev smått förbannad på min kille som snodde allt resterande till sin matlåda! nästan gråtfärdig! Men jag fick honom att dela med sig! 🙂 kramar

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.