Saffranskaka med creamcheese

8 november, 2012

Förr bakade jag ofta ett saffransvetebröd i långpanna med smör/philadelphiaost fyllning – den är sjukt god! Detta blir ett trevligt substitut kanske till lucia eller jul?

1 rund kaka, ca 8-12 bitar
3 dl mandelmjöl
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram vanligt socker * (Jag tog 75 g stevia strö)
1 paket saffran (0,5 g)
125 gr smält smör
0,5 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver


1 tsk ekologiskt vaniljpulver
4 ägg

Fyllning:
150 g smör
2 tsk vaniljpulver eller hellr Dr Oetkers vaniljextrakt 3 krm
200 g philadelphiaost
1 dl sukrin melis eller sötrix flor
lite stevia för att bryta av erythritol bismaken (jag tog några droppar stevia flytande)

Sätt varmluftugnen på 180 g eller 200 g vanlig ugn. Smörj en springform. Min är ca 22 cm i diameter.


Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter ett tag. Det ska bli luftigt och vitt, smält smöret. Blanda ner saffran i smöret
Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt, häll upp i formen.
Vispa ihop ingredienserna till smörfyllningen och skeda in det i smeten, som på bilden. All fyllning kommer nog inte gå åt.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Lägg eventuellt över aluminium efter halva tiden.



Gillar ni receptet? Gilla gärna det här nedanför!
Nu måste jag rappa på! Mot STOCKHOM!! Jag kommer moblogga en del och jag uppdaterar ju Instagram flitigt så vi ses och hörs på ett eller annat sätt!

29 kommentarer
1

Du kanske också gillar

29 kommentarer

Marie 9 december, 2018 - 19:23

Kan man byta ut mandelmjölet mot något annat?
Inte kokosmjöl!
/Marie

Svara
Åse 9 december, 2018 - 20:05

Nej det blir svårt.

Svara
Saffransbröd i långpanna och Andra advent - 56kilo.se -Lågkolhydrat recept, livsstil & inspiration 9 december, 2018 - 16:41

[…] Vill ni ha lågkolhydratversionen så hittar ni den HÄR […]

Svara
Eva S 5 december, 2013 - 08:26

Detta ska testas någon gång!

Svara
4 december – hittaminbalans 4 december, 2013 - 22:39

[…] – 1 bit nybakad LCHF-saffranskaka, 1 babybellost + några matskedar av den goda fyllningen, 1 kopp svart […]

Svara
emelie 4 december, 2012 - 21:01

vad är stevia strö??

Svara
Åse 5 december, 2012 - 11:42

Ett sötningsmedel som Ica ger ut.

Svara
AnnCharlotte 26 november, 2012 - 16:46

Hej, Åse! Tack för en underbar blogg med fantastiska tips på ljuvligt god mat! Har nu hållit på med lchf i 9 månader och gått ner 10 kg. Sakta har det gått, men det gör inget, eftersom det handlar om att byta livsstil….. Nu stundar adventstider, och eftersom jag älskar saffran, verkar den här kakan helt i min smak. Har bara en fråga – det är verkligen inget annat bindemedel mer än ägg – inget fiberhusk eller liknande?!
Kram Anncharlotte

Svara
Åsa 14 november, 2012 - 09:21

Hej! Samlar massor av inspiration hos dig , då det verkligen är dax för mig att ändra på min kost ;0) Min familj är allergisk mot mandel, nötter o kokos,, ingredienser som finns med i de flesta bakrecepten. Finns det något annat jag kan använda istället?

Svara
Åse 14 november, 2012 - 11:29

Då får det nog bli fröbröd som du får sikta in dig på!

Svara
Sofi 13 november, 2012 - 21:54

Det var den godaste kakan jag smakat! Bakade den till fars dag. Hela familjen älskade den, även barnen! Denna kakan kommer definitivt stå på mitt julbord!

Svara
catharina 13 november, 2012 - 14:23

ska verkligen fyllningen med in i ugnen??

Svara
Åse 13 november, 2012 - 14:30

Ja.

Svara
Sabina 9 november, 2012 - 15:53

Läser din blogg varje dag! Tack för alla tipsen =) Undrar, äter dina barn som du eller du lagar speciellt till dom?

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.