När jag bakade på ”vanligt sätt” förr så gjorde jag ett gott saffransvetebröd i långpanna med smör/philadelphiaost fyllning – den är sjukt god! Detta blir ett trevligt substitut kanske till lucia eller jul?

1 rund kaka, ca 8-12 bitar

3 dl mandelmjöl
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram vanligt socker * (Jag tog 75 g stevia strö)
1 paket saffran (0,5 g)
125 gr smält smör
0,5 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
4 ägg

Fyllning:

150 g smör
2 tsk vaniljpulver eller hellr Dr Oetkers vaniljextrakt 3 krm
200 g philadelphiaost
1 dl sukrin melis eller sötrix flor
lite stevia för att bryta av erythritol bismaken (jag tog några droppar stevia flytande)
Sätt varmluftugnen på 180 g eller 200 g vanlig ugn. Smörj en springform. Min är ca 22 cm i diameter.
Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter ett tag. Det ska bli luftigt och vitt, smält smöret. Blanda ner saffran i smöret
Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt, häll upp i formen.
Vispa ihop ingredienserna till smörfyllningen och skeda in det i smeten, som på bilden. All fyllning kommer nog inte gå åt.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Lägg eventuellt över aluminium efter halva tiden.

Gillar ni receptet? Gilla gärna det här nedanför!

Nu måste jag rappa på! Mot STOCKHOM!! Jag kommer moblogga en del och jag uppdaterar ju Instagram flitigt så vi ses och hörs på ett eller annat sätt!

LOADING..