Detta recept har jag en gång hittat hos fina Dessie! Det är sååå gott och så enkelt med en glassmaskin!! Vi har denna maskinen från KRUPS!

4 portioner

4 ägg (hela)
3 dl vispgrädde
Sötning motsvrande 0,5 dl socker (tex 2 msk sukrin plus)
1 paket saffran

Vispa ihop smeten och häll sedan i glassmaskinen enligt anvisning!
Servera och njut!! Eventuellt får den stå inne i frysblocket i frysen ett tag.

  1. God Morgon Åse!! Jag har nu på morgonen bakat dina pepparkaksmuffins och det har luktat underbart gott. sitter nu med kaffe och en muffins och njuter. Så goda de var. Efter mitt jobb idag ska jag baka dina saffrans biscotti. /Kram Ewa

  2. Hej Åse.
    Jag inspireras ofta av dina recept och det här lät hur gott som helst! Tyvärr har jag ingen glassmaskin själv :O(
    Jag har en fråga, och jag vet att den är helt out of topic, men jag undrar vad du har för kamera och vad du har för objektiv, för jag gissar att det ett med stor bländare?

    tacksam för svar
    Ebba

  3. Hej Åse! Jag läser din blogg ofta, tycker om dina recept jättemycket 🙂
    Har en liten fråga ang. råa ägg i glassen såsom det beskrivs här… Jag såg ett matprogram på tv, där man hade rått ägg i maten och ”masterchef” flippade ut och sa att det var typ galet och att kunderna skulle få sarmonella. Vad har du för tankar om det? Är det ok att äta råa ägg i sverige?
    Tack för din fina blogg! /Jenny

  4. Ser väldigt lyxigt ut. Har funderat på en glassmaskin, men vet med mig själv att den kommer användas flitigt i början och sen blir den stående längst in i skåpet 🙁

    Jag skall se om jag får tillfälle att prova den här själv och göra den på tradionellt sätt i frysen :p

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..