Saffransglass

1 december, 2011

Detta recept har jag en gång hittat hos fina Dessie! Det är sååå gott och så enkelt med en glassmaskin!! Vi har denna maskinen från KRUPS!

4 portioner

4 ägg (hela)
3 dl vispgrädde
Sötning motsvrande 0,5 dl socker (tex 2 msk sukrin plus)
1 paket saffran

Vispa ihop smeten och häll sedan i glassmaskinen enligt anvisning!
Servera och njut!! Eventuellt får den stå inne i frysblocket i frysen ett tag.

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

dessi.se » Att ge andra cred. 8 december, 2011 - 15:22

[…] blev väldigt glad när Åse länkade till min blogg efter att ha testat att göra saffransglass a la LCHF […]

Svara
Nina 7 december, 2011 - 11:53

Oj, det ser gott ut, det måste jag laga till helgen!!
Tack för fina recept och tips.

Svara
Dessi 5 december, 2011 - 14:05

Ååh! Måste få upp receptet på bloggen igen 🙂 Visst är det gott?! 🙂

Svara
Petra 2 december, 2011 - 13:31

Tror du man kan göra den här glassen helt utan sötningsmedel o socker eller blir den oätlig då?

Svara
Åse 2 december, 2011 - 17:13

Det går nog alldeles ypperligt!! =)

Svara
ANNA 1 december, 2011 - 22:19

Så gott det såg ut! Ska testas till helgen 🙂

Svara
Marlene 1 december, 2011 - 22:15

Ser väldigt lyxigt ut. Har funderat på en glassmaskin, men vet med mig själv att den kommer användas flitigt i början och sen blir den stående längst in i skåpet 🙁

Jag skall se om jag får tillfälle att prova den här själv och göra den på tradionellt sätt i frysen :p

Svara
Jenny SJ 1 december, 2011 - 10:23

Hej Åse! Jag läser din blogg ofta, tycker om dina recept jättemycket 🙂
Har en liten fråga ang. råa ägg i glassen såsom det beskrivs här… Jag såg ett matprogram på tv, där man hade rått ägg i maten och ”masterchef” flippade ut och sa att det var typ galet och att kunderna skulle få sarmonella. Vad har du för tankar om det? Är det ok att äta råa ägg i sverige?
Tack för din fina blogg! /Jenny

Svara
Åse 1 december, 2011 - 14:54

I sverige är risken för salmonella väldigt liten, däremot ska man vara försiktig utomlands.

Svara
Ebba 1 december, 2011 - 10:05

Hej Åse.
Jag inspireras ofta av dina recept och det här lät hur gott som helst! Tyvärr har jag ingen glassmaskin själv :O(
Jag har en fråga, och jag vet att den är helt out of topic, men jag undrar vad du har för kamera och vad du har för objektiv, för jag gissar att det ett med stor bländare?

tacksam för svar
Ebba

Svara
Tove 1 december, 2011 - 09:07

Men gud så gott, jag älskar saffran!! Har ingen glassmaskin dock men det kanske kan bli en julklapp =P

Svara
Ewa Svensson 1 december, 2011 - 09:02

God Morgon Åse!! Jag har nu på morgonen bakat dina pepparkaksmuffins och det har luktat underbart gott. sitter nu med kaffe och en muffins och njuter. Så goda de var. Efter mitt jobb idag ska jag baka dina saffrans biscotti. /Kram Ewa

Svara
Åse 1 december, 2011 - 14:55

Härligt Ewa! Hoppas du har en fin dag!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.