Saffransbullar – glutenfria, lågkolhydrat

12 december, 2017


Saftiga safrransbullar utan mjöl och socker! Gotte!
Njaaaaae så snygga blev dem inte men de kan bli! Nästa gång! haha!
Jag kladdade upp smeten i formar bara – vill man ha dem slätare så kan man forma degen lite försiktigt med blöta händer och pensla med ägg. Mandelflarn blir snyggt till!
Detta är ett bra grundrecept, prova att fylla dem med sockerfri mandelmassa eller vaniljkräm.
Det är baserat på mitt recept på kanelbullar och släta bullar (som jag även har till semlor



Skriv ut

Saffransbullar – glutenfria, lågkolhydrat

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 g saffran
  • 1 msk rom
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl sötning (Jag hade Ica sötströ)
  • 1 dl gammeldags mjölk
  • 50 g mjukt smör
  • 3 msk kokosmjöl (aman prana)
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 0,5 msk bakpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Låt safrranet träcka i romen en stund.
  2. Sätt på ugnen på 160 gr varmluft eller 180 ggr vanlig ugn.
  3. Vispa äggen riktigt luftiga i 5 minuter, vispa sedan ner smöret, mjölken och saffranet. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner i äggsmeten. Låt stå ca 10 min och fördela smeten i 6-8 muffinsformar. Ställ dem på en plåt. Pensla med vispat ägg och eventuellt mandelflarn.
  4. Grädda mitt i 25-30 min och låt sedan svalna under bakduk.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Fredrik 11 november, 2018 - 13:02

Testade att baka dem idag och det här kommer bli ett återkommande bak 😉

Svara
Åse 11 november, 2018 - 13:19

Kul att höra! =)

Svara
Glenys 10 november, 2018 - 14:34

Hej! Tror du att man skulle kunna göra lussekatter med den här degen istället för lussekatts degen. Tror du den håller ihop?

Svara
Åse 10 november, 2018 - 14:35

Hej! Njae tror inte det men inte helt säker faktiskt

Svara
Marie 13 december, 2017 - 12:14

Tack för alla insprirerande recept! Har du tips på alternativ till kokosmjöl? Tror du att det funkar med havredryck/oatly grädde istället för gammaldags mjölk?

Svara
Åse 13 december, 2017 - 15:14

Prova att öka upp mandelmjölet bara och eventuellt lite mer fiberhusk. Havredryck går bra!

Svara
Tina 12 december, 2017 - 17:42

Åh, dom här är så goda. Har bakat dom sedan 2015 å kommit ner till 3 msk honung nu och det passar mig perfekt, men inte dom jag försöker bjuda som är riktiga sockergrisar, haha,ha 😉
Tusen tack för alla fina recept som du så generöst delar med dig.
Kram till dig/Tina

Svara
Anchi 12 december, 2017 - 14:01

Toppen tips! Sitter just nu och letar efter menyn julafton på din blogg. Hittar fick ingen hemgjord sill. Har du recept på det? Kram

Svara
Åse 12 december, 2017 - 14:03

Hej! Jodå, flera stycken 🙂 finns bland julrecepten.

Svara
Linda 12 december, 2017 - 07:53

Vad gott med saffransbullar. Funderade just på om jag skulle baka ngt till imorgon, så det får bli dessa. Tack för all inspiration!

Svara
Åse 12 december, 2017 - 16:11

Härligt! Hoppas de smakar!

Svara
Jenny 12 december, 2017 - 07:40

Gott till lucia👍🏼 Måste nog testa, kanske ta med på jobbet, för att visa att man inte behöver sockerbombens i december😘 mina kollegor bör nämligen snart ha intagit en årsförbrukning i socker, då vi når mitten av december… har varit där själv för ca 7 År sedan, så jag känner till decembersyndromet🎂 ha en underbar dag😁

Svara
Åse 12 december, 2017 - 16:49

Haha ja det är ju otroligt detta vilken galen sockerkinsumtion en del bedriver 😉 Då är det ju bra att någon balanserar upp det! Hihi =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.