Saftiga safrransbullar utan mjöl och socker! Gotte!

Njaaaaae så snygga blev dem inte men de kan bli! Nästa gång! haha!
Jag kladdade upp smeten i formar bara – vill man ha dem slätare så kan man forma degen lite försiktigt med blöta händer och pensla med ägg. Mandelflarn blir snyggt till!

Detta är ett bra grundrecept, prova att fylla dem med sockerfri mandelmassa eller vaniljkräm.
Det är baserat på mitt recept på kanelbullar och släta bullar (som jag även har till semlor

Saffransbullar – glutenfria, lågkolhydrat

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 g saffran
  • 1 msk rom
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl sötning (Jag hade Ica sötströ)
  • 1 dl gammeldags mjölk
  • 50 g mjukt smör
  • 3 msk kokosmjöl (aman prana)
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 0,5 msk bakpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Låt safrranet träcka i romen en stund.
  2. Sätt på ugnen på 160 gr varmluft eller 180 ggr vanlig ugn.
  3. Vispa äggen riktigt luftiga i 5 minuter, vispa sedan ner smöret, mjölken och saffranet. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner i äggsmeten. Låt stå ca 10 min och fördela smeten i 6-8 muffinsformar. Ställ dem på en plåt. Pensla med vispat ägg och eventuellt mandelflarn.
  4. Grädda mitt i 25-30 min och låt sedan svalna under bakduk.
  1. Gott till lucia Måste nog testa, kanske ta med på jobbet, för att visa att man inte behöver sockerbombens i december mina kollegor bör nämligen snart ha intagit en årsförbrukning i socker, då vi når mitten av december… har varit där själv för ca 7 År sedan, så jag känner till decembersyndromet ha en underbar dag

    1. Haha ja det är ju otroligt detta vilken galen sockerkinsumtion en del bedriver 😉 Då är det ju bra att någon balanserar upp det! Hihi =)

  2. Vad gott med saffransbullar. Funderade just på om jag skulle baka ngt till imorgon, så det får bli dessa. Tack för all inspiration!

  3. Toppen tips! Sitter just nu och letar efter menyn julafton på din blogg. Hittar fick ingen hemgjord sill. Har du recept på det? Kram

  4. Åh, dom här är så goda. Har bakat dom sedan 2015 å kommit ner till 3 msk honung nu och det passar mig perfekt, men inte dom jag försöker bjuda som är riktiga sockergrisar, haha,ha 😉
    Tusen tack för alla fina recept som du så generöst delar med dig.
    Kram till dig/Tina

  5. Tack för alla insprirerande recept! Har du tips på alternativ till kokosmjöl? Tror du att det funkar med havredryck/oatly grädde istället för gammaldags mjölk?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..