Såååå god räkpizza GI/LCHF

3 januari, 2013

I går gjorde jag den godaste pizzan jag någonsin gjort här hemma! Även när jag åt brödbotten. Så galet goooooood!!!! Detta lär bli en favorit här hemma!
Jag hade både banan och ananas på min och det kan man ju utesluta om man äter strikt LCHF eller är sockerkänslig. Det är fantastiskt gott med banan/ananas på pizza tycker jag! Gör halva pizzan.
3 stora, runda pizzor:
4 dl mjölk
4 ägg
100 g riven smakrik ost
4 msk fiberhusk
3 dl pofiber


4 tsk bakpulver
4 krm salt
Sätt ugnen på 200 g.
Värm mjölken så den blir ljummen.
Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svlla i 10 minuter. Lägg degen på ett bakplåtspapper av god kvalitet (jag använder toppits) och ett gladpack ovanpå. Kavla ut degen till 3-4 mm. Ta bort gladpacket och lägg en tallrik ovan degen och skär runt med kniv. Ta bort tallriken och skär bort överflödig deg. Pensla med olja.
Grädda därefter bottnarna i ca 10 minuter i mitten av ugnen innan du tar ut den och lägger på tillbehören.
Per pizza (ca mängder):
1 dl Tomatsås

2 dl smakrik riven ost
1 dl rökt finhackad skinka
1,5 dl handskalade räkor
1-3 tsk curry
(1/2 banan, 1 konserverad ananasskiva)
Kom på att lite jordnötter hade varit såååå gott på också!!
Grädda i 15 minuter ca i 200 grader, servera en god bearnaise till och gärna pizzasallad!
Ni vet att osten alltid ska ligga näst underst va? Om man ska göra som pizzabagarna! Så först tomatsås, sedan ost sedan ingredienserna och sedan toppar jag bara med lite ost längst upp, då får man en riktigt god pizza!


MMmmmmmmmmmm!!!!!

42 kommentarer
0

Du kanske också gillar

42 kommentarer

Michelle 12 mars, 2015 - 11:47

Rekommenderar du den här pizzadegen eller den med mandelmjöl och kokosmjöl? Vill få den så lik vanlig pizza i konsistensen nämligen så vilken är degigast?:)

Svara
en helt vanlig tisdagspizza | casandrahallberg © 21 maj, 2014 - 19:21

[…] hittar ni HÄR. Pizzan är supergod och verkligen lätt att göra. Degen blir en aning kletig, så jag […]

Svara
Elin 23 mars, 2013 - 09:01

Gjorde denna igår och blev jättebesviken. Förmodligen jag som gjort något knasigt, men min pizza blev helt gummigaktig i konsistensen och svampig typ. Antar att det inte är så den ska bli 😛 På ett ungefär hur ska den vara i konsistensen? Är den mer åt ”bröd” hållet eller åt ”omelett” hållet? Och hur tjock brukar du kavla ut den ? Kan hänt att min blev för tjock och därför så konstig i konsistensen.
Annars, supertack för en jättebra blogg, du är en väldigt stor inspirationskälla :):)

Svara
Åse 23 mars, 2013 - 09:06

Hej! Ja den ska bli bördig! Du har nog tyvärr haft för tjock deg, vad synd!! Prova mandelmjölsdegen i stället!

Svara
Pizzafredag | Lisas mat och bak 12 februari, 2013 - 22:55

[…] på den glutenfria pizzan hämtade jag på den här grymma […]

Svara
Christin Nilsson 8 februari, 2013 - 07:22

Gjorde denna pizzabotten igår och den gick hem hos alla och så enkel att göra. Måste säga att dina recept e toppen för mina barn då ett av dom har både gluten och diabetes och det andra barnet har ”bara” diabetes. Gillar när alla äter samma mat. Toppen sida!!!! Tack 🙂

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.