Såååå god räkpizza GI/LCHF

3 januari, 2013

I går gjorde jag den godaste pizzan jag någonsin gjort här hemma! Även när jag åt brödbotten. Så galet goooooood!!!! Detta lär bli en favorit här hemma!
Jag hade både banan och ananas på min och det kan man ju utesluta om man äter strikt LCHF eller är sockerkänslig. Det är fantastiskt gott med banan/ananas på pizza tycker jag! Gör halva pizzan.
3 stora, runda pizzor:
4 dl mjölk
4 ägg
100 g riven smakrik ost
4 msk fiberhusk
3 dl pofiber
4 tsk bakpulver
4 krm salt
Sätt ugnen på 200 g.
Värm mjölken så den blir ljummen.
Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svlla i 10 minuter. Lägg degen på ett bakplåtspapper av god kvalitet (jag använder toppits) och ett gladpack ovanpå. Kavla ut degen till 3-4 mm. Ta bort gladpacket och lägg en tallrik ovan degen och skär runt med kniv. Ta bort tallriken och skär bort överflödig deg. Pensla med olja.
Grädda därefter bottnarna i ca 10 minuter i mitten av ugnen innan du tar ut den och lägger på tillbehören.
Per pizza (ca mängder):
1 dl Tomatsås
2 dl smakrik riven ost
1 dl rökt finhackad skinka
1,5 dl handskalade räkor
1-3 tsk curry
(1/2 banan, 1 konserverad ananasskiva)
Kom på att lite jordnötter hade varit såååå gott på också!!
Grädda i 15 minuter ca i 200 grader, servera en god bearnaise till och gärna pizzasallad!
Ni vet att osten alltid ska ligga näst underst va? Om man ska göra som pizzabagarna! Så först tomatsås, sedan ost sedan ingredienserna och sedan toppar jag bara med lite ost längst upp, då får man en riktigt god pizza!


MMmmmmmmmmmm!!!!!

Print Friendly, PDF & Email

42 kommentarer
0

Du kanske också gillar

42 kommentarer

Michelle 12 mars, 2015 - 11:47

Rekommenderar du den här pizzadegen eller den med mandelmjöl och kokosmjöl? Vill få den så lik vanlig pizza i konsistensen nämligen så vilken är degigast?:)

Svara
en helt vanlig tisdagspizza | casandrahallberg © 21 maj, 2014 - 19:21

[…] hittar ni HÄR. Pizzan är supergod och verkligen lätt att göra. Degen blir en aning kletig, så jag […]

Svara
Elin 23 mars, 2013 - 09:01

Gjorde denna igår och blev jättebesviken. Förmodligen jag som gjort något knasigt, men min pizza blev helt gummigaktig i konsistensen och svampig typ. Antar att det inte är så den ska bli 😛 På ett ungefär hur ska den vara i konsistensen? Är den mer åt ”bröd” hållet eller åt ”omelett” hållet? Och hur tjock brukar du kavla ut den ? Kan hänt att min blev för tjock och därför så konstig i konsistensen.
Annars, supertack för en jättebra blogg, du är en väldigt stor inspirationskälla :):)

Svara
Åse 23 mars, 2013 - 09:06

Hej! Ja den ska bli bördig! Du har nog tyvärr haft för tjock deg, vad synd!! Prova mandelmjölsdegen i stället!

Svara
Pizzafredag | Lisas mat och bak 12 februari, 2013 - 22:55

[…] på den glutenfria pizzan hämtade jag på den här grymma […]

Svara
Christin Nilsson 8 februari, 2013 - 07:22

Gjorde denna pizzabotten igår och den gick hem hos alla och så enkel att göra. Måste säga att dina recept e toppen för mina barn då ett av dom har både gluten och diabetes och det andra barnet har ”bara” diabetes. Gillar när alla äter samma mat. Toppen sida!!!! Tack 🙂

Svara
Anna Haeggman 3 februari, 2013 - 19:09

Hej Åse! Jag älskar hemmagjord pizza. Och denna botten har jag gjort sen du lade upp tortilla receptet på pofiber. Det är ju samma, bara att man gör liiite tjockare till pizza. Testade redan då att göra pizza av det tortilla receptet. Blir ju toppen tycker jag!! Men nu undrar jag. Har du gjort denna och bjudit ”vanliga” brödätande människor? Alltså icke lchf,are. Tycker de om den eller tycker de det smakar konstig botten? Jag ska ha kalas och tänkte bjuda på pizza istället för smörgåstårta. Vad tror du. Kommer mina gäster att gilla denna? Har du någon erfarenhet av det? Kram Anna

Svara
Åse 3 februari, 2013 - 19:48

Hej Anna! Tror faktiskt de gillar!! Lägg fokus på pålägget!!

Svara
Sthlms tjej 10 januari, 2013 - 20:42

Såå.Satans.God!! 🙂
Jag gjorde exakt som din och det blev jättegott. Älskar curry och banan kombo. Degen var jättelätt att jobba med, blev tunn och god. Den var väldigt mättande, orkade bara en fjärdedels pizza.
En av pizzorna kavlade jag ut, utan att grädda och frös in. Ska bli kul att se hur det fungerar.
Har du testat att frysa lchf pizza innan/ efter gräddning?

Svara
Johanna Möndell 10 januari, 2013 - 20:12

Provade ditt recept på denna botten idag och undrar om den ska vara svampig i konsistensen? Eller gjorde
jag fel. Var det bakpulvret som gjorde det svampigt?
Känns märkligt då pizza ska ha krispig tunn botten och detta blev sockerkaka med fyllning =(

Svara
Åse 56kilo 10 januari, 2013 - 22:23

Nej den ska absolut inte bli porös som sockerkaka! Låter märkligt?

Svara
Erika B 10 januari, 2013 - 15:00

Väger du pofiber (17g / dl) eller tar du med dl-måttet? Kan tyvärr skilja lite beroende på hur man gör, så innan jag testar tänkte jag kolla hur du gör.

Svara
Åse 56kilo 10 januari, 2013 - 15:04

Hej! Nej tar med dl mått! Jag räknar aldrig kh utan väljer kolhydratsnåla alternativ, ibland blir det mer kh, ibland mindre men eftersom jag väljer livsmedel som inte påverkar mig och som är av bra kvalitet så fungerar det.

Svara
Erika B 11 januari, 2013 - 16:03

Tack!
Jag menade inte att pofiber innehöll mycket kolhydrater, jag menade att på paketet står att 1 dl väger 17 g, men när jag tagit 1 dl i dl-mått så har det ofta vägt mer. Ville bara få rätt mängd. Ska testa det här receptet nu. 🙂
Angående mängden kolhydrater så gör jag precis som du, jag räknar inte. Jag väljer livsmedel som jag känner är bra. Första gången jag handlar en vara kollar jag innehållsförteckning och näringsvärden för att se om jag vill köpa den eller inte.
Trevlig helg! Ha så trevlig i Kolmården (inte långt från mig… bor i Linköping).

Svara
Erika B 11 januari, 2013 - 20:22

Nu har jag och sonen ätit pizza med din pizzabotten och den blev jättegod!

Svara
Åse 56kilo 13 januari, 2013 - 15:26

Aha! Kul att det blev bra Erika!!
Jaså du är så passa nära här :)) Kram!

Svara
Niclas 9 januari, 2013 - 23:18

Såg otroligt god ut!
Men desvärre var smaken katastrofal! :/

Svara
Åse 56kilo 9 januari, 2013 - 23:26

Men usch då!? Ingen aning vad du gjorde för fel tyvärr!

Svara
Fucked up dygnsrytm och före bilder | Very Shy Girl 9 januari, 2013 - 20:56

[…] som jag bakade igår. Blev faktiskt den bästa LCHF pizzan hittills!! Receptet på bottnen tog jag härifrån. 56kilo är ju den överlägset bästa LCHF matbloggen there is. Så sjukt duktig o […]

Svara
snowyte 7 januari, 2013 - 22:11

Hittade din blogg för en tid sedan, gillade den andra bloggen lite bättre, den var lite lättare att hitta i 😉
Älskar dina recept, försöker äta ganska strikt LCHF, därför undrar jag över Pofiber, vad väger 1 dl Pofiber? Ifall det innehåller 12 g kolhydrater / 100 g är det ganska mycket.
Lagade pizzabottnen som du hade tidigare recept på, gillade inte riktigt konsistensen, inget tuggmotstånd, därför är jag intresserad ifall Pofiber skulle få den känslan.
Tack för härliga recept! 😉

Svara
Åse 56kilo 8 januari, 2013 - 08:58

Pofiber väger i princip ingenting så kolhydraterna behöver du inte fundera på. Lycka till!

Svara
Pizza-Bagare | Underbara saker som gör vardagen mindre grå @ Spotlife 6 januari, 2013 - 19:54

[…] Leilas recept på pizzadeg blev det och själv gjorde jag mig en riktigt fullvärdigt god ersättare. […]

Svara
miiiiia 5 januari, 2013 - 16:35

Mmmmmm guuuuud vad god pizza!! Underbart! Jag hade salami och ost på min och bea till!! Ljuvligt!! TACK för dina fantastiska recept, vad skulle vi gjort utan dig!! Kycklingburgaren såg ju också supergod ut! Mums! Kram=)

Svara
Erika B 4 januari, 2013 - 11:38

Det ska jag testa nästa gång det är dags för pizza här hemma. 🙂

Svara
anena 3 januari, 2013 - 20:57

Vad gått det låter. Jag får kalla det för mitt födelsedagsrecept 🙂 Har inte hittat något recept på pizzabotten än, som jag tycker riktigt mycket om, men det här måste jag pröva. Får bli till helgen eller redan i morgon. Tack!

Svara
al68 3 januari, 2013 - 19:04

Vad använder du för tomatsås? Kramis

Svara
Åse 56kilo 3 januari, 2013 - 22:48

Delizie! =)

Svara
Anna 3 januari, 2013 - 17:53

Jag har hittills inte hittat en pizzabotten jag gillat sådär jättemycket, men den här verkar ju lovande! Ska testa så fort jag har möjlighet 🙂

Svara
Jenjo 3 januari, 2013 - 15:29

Hej min fina inspirationskälla! 🙂
Nu är jag igång igen efter mitt uppehåll under helgerna. Otroligt vad kolhydrater sätter igång begäret efter fler kolhydrater… Suck… Nåja, nu är jag på banan igen. 🙂
Tänkte på det här med mjölk. Jag försöker vara ganska noga med vad jag äter, men helt strikt är jag inte. Hur ska man förhålla sig till mjölk? Hur mycket kan man ta? Kan man byta det mot grädde?
Ha det bra! KRAMAR!

Svara
Åse 56kilo 3 januari, 2013 - 15:58

Mjölk ska du helst undvika åtminstone att dricka, i mat tycker jag det är en annan sak. Men ersätt gärna med kokosolja eller grädde om det är i kaffet =) Lycka till vännen!! <3

Svara
Miriam 3 januari, 2013 - 11:41

Héj har köpt din bok o följer 6 veckors schemat men jag undrar över en sak. Under viktminskning skriver du att man ska bara äta 10% yoghurt typ turkisk ngn gång då o då men kvarg 10% verkar va ok eftersom du åt det varje frukost under din viktminskning. Vad är skillnaden på turkisk/ grekisk yoghurt´o kvarg?
Tack för mycke bra bok annars!
mvh miriam

Svara
Åse 56kilo 3 januari, 2013 - 11:53

Hej! Kvarg innehåller mer protein och mättar bättre! Är dessutom inte så lätt att överäta som yoghurt 🙂

Svara
Viola i S-tuna 3 januari, 2013 - 11:35

Ser fram emot din bok, fick presentkort i julklapp med direkt” order” att det var till din bok den var avsedd 🙂 Känns skönt med lite hjälp på traven ibland när idéerna sinar och fantasin tryter.
God fortsättning på 2013!

Svara
Åse 56kilo 3 januari, 2013 - 14:14

Vad roligt! Varmt lycka till! =)

Svara
Therése 3 januari, 2013 - 10:55

Ser ju jättegott ut! Köpte din bok igår och blev så peppad – vill göra alla recept och det är nog första gången jag känt så om en kokbok 🙂
Har kört LCHF rätt länge nu, men halkat ur igen. Fast jag mår bäst av mindre kolhydrater… men inte går ner så mycket. Jaja, nu är det dags att ta tag idet igen och jag undrar en sak – jag äter frukost på jobbet och brukar då ta med mig två kokta ägg (för att det är lättast). Är det bra? Eller borde jag kanske fylla på med fett? Typ en ostbit.
Och är kvarg bättre än turkisk yoghurt?

Svara
Åse 56kilo 3 januari, 2013 - 15:44

Vilket fint omdöme! =) Två ägg innehåller lite för lite fett ja, kan du inte addera till majonnäs? Kvarg är bättre än yoghurt ja!

Svara
shelby 3 januari, 2013 - 10:51

Yummie, vilka smaker! Måste testas till fredagsmyset imorgon 🙂 Har följt din blogg sedan jag ändrade min livsstil till LCHF för drygt ett år sedan. Nu kände jag att det verkligen var på tiden att tacka dig för en otroligt inspirerande blogg och underbar kokbok! Även vardagsmaten blir till lättlagade festmåltider med dina goda recept! Ska bli spännande att följa dina tankar och råd under januari! 🙂

Svara
Åse 56kilo 3 januari, 2013 - 16:03

Vad härligt! och välkommen hit som kommentator! =) Det är era kommentarer som är min näring att fortsätta blogga! Kram!

Svara
Victoria 3 januari, 2013 - 09:27

great minds think alike 🙂 Pizza hos mig med! med osten näst underst (fast det var första gången jag gjorde så, gästerna som påpekade att pizzerior gör så, hade jag inte tänkt på! Brukar alltid ha osten överst och då blir den ju bara ett stort trött täcke liksom.. )
kraaaaaaaaaaaaam

Svara
Åse 56kilo 3 januari, 2013 - 13:11

Haha ja men det var ju du som kom med idén och läskade med ert härliga pizzabord!!! KRAAAAAAAM

Svara
sofia208 3 januari, 2013 - 08:20

Tack för tipset, den ser fantastiskt god ut! 🙂

Svara

Lämna en kommentar