I Spanien hittar man ofta ”rysk sallad” som tapas, det är en balkanversion av potatissallad. I min och Annas bok LCHF Fisk & Grönt som jag personligen tycker innehåller såååå goda recept har vi med detta receptet och då har vi använt zucchini istället för potatis, lika gott! 
Salladen kan antingen göras vegetarisk eller man kan tillsätta lite
tonfisk, kyckling eller skinka. Hackat ägg är supergott i!  Prova dig fram eller välj det du föredrar. Jag föredrar tonfisk i! 
 
En sådan god buffésallad och tillbehör! Prova vetja!
 
 

Russian Salad / Ruska Salad / Salad Olivie

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 morot
  • 2 skivor zucchini, ca 1 cm tjocka
  • 1 dl små ärter
  • 6 cornichoner
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • ½–1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • Jag föredrar att ha i: 1 burk Abba tonfisk i vatten

Instruktioner

  1. Skala morot och zucchini. Skär i tärningar.
  2. Koka morötterna i lättsaltat vatten i ca 4 minuter. Ta av från plattan.
  3. Lägg ner ärter och zucchini i kokvattnet och låt stå i en minut. Häll
  4. av vattnet i ett durkslag och låt grönsakerna ånga av i kastrullen
  5. på låg värme i någon minut.
  6. Skär cornichonerna i mindre bitar. Blanda alltsammans med
  7. majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  8. Kan förvaras i kylskåp i ca en vecka.
LOADING..