Russian Salad / Ruska Salata / Salad Olivier

15 juli, 2017
I Spanien hittar man ofta ”rysk sallad” som tapas, det är en balkanversion av potatissallad. I min och Annas bok LCHF Fisk & Grönt som jag personligen tycker innehåller såååå goda recept har vi med detta receptet och då har vi använt zucchini istället för potatis, lika gott! 
Salladen kan antingen göras vegetarisk eller man kan tillsätta lite
tonfisk, kyckling eller skinka. Hackat ägg är supergott i!  Prova dig fram eller välj det du föredrar. Jag föredrar tonfisk i! 
 
En sådan god buffésallad och tillbehör! Prova vetja!
 
 
Skriv ut

Russian Salad / Ruska Salad / Salad Olivie

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 morot
  • 2 skivor zucchini, ca 1 cm tjocka
  • 1 dl små ärter
  • 6 cornichoner
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • ½–1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • Jag föredrar att ha i: 1 burk Abba tonfisk i vatten

Instruktioner

  1. Skala morot och zucchini. Skär i tärningar.
  2. Koka morötterna i lättsaltat vatten i ca 4 minuter. Ta av från plattan.
  3. Lägg ner ärter och zucchini i kokvattnet och låt stå i en minut. Häll
  4. av vattnet i ett durkslag och låt grönsakerna ånga av i kastrullen
  5. på låg värme i någon minut.
  6. Skär cornichonerna i mindre bitar. Blanda alltsammans med
  7. majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  8. Kan förvaras i kylskåp i ca en vecka.

3 kommentarer

Pernilla 17 juli, 2017 - 10:08

Åh, tack! Åt Russian Salad flera ggr när jag var i Spanien för nga veckor sedan och tyckte den var supergod. 😋👍

Svara
Irene Holmqvist 15 juli, 2017 - 18:21

Åse, du levererar och inspirerar, njut av din ledighet .
Hälsningar från Vänerns Pärla

Svara
Åse 15 juli, 2017 - 19:21

Kärlek 😘

Svara

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.