Rotfruktsgratäng

16 oktober, 2010

Till middag  igår blev det oxfilé med  timjankryddad rotfruktsgratäng och rödvinssås.
Rotfruktsgratäng är ett underbart substitut för potatisgratäng och i mitt tycke faktiskt godare! (barnen höll med!)

Rotfruktsgratäng 6 portioner á 8 PP:

1 kålrot
2 palsternackor
2 stora morötter
1 gul lök
5 dl mellangrädde


3 dl västerbottensost
2 tsk torkad timjan
1,5 krm riven muskotnöt
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
Färsk timjan

Sätt ugnen på 250 g.
Skiva rotfrukterna och lök tunt, blanda allt i en bunke, ta bara hälften av osten, häll upp i gratängform och strö över resten av osten. Sätt in i ugnen och lägg över aluminiumfolie när gratängen fått tillräckligt med färg. Stek i ugn ca 50 min sammanlagt.


Garnera med färsk timjan!
Jag serverade med en perfekt stekt oxfilé** och en underbar gräddig rödvinsås.

Jag hade gjort vit chokladmousse med färska bär till efterätt men jag blev väldigt mätt av rotfruktsgratängen så efterätten hamnar i magen ikväll istället =)

** Tjocka skivor av oxfilé tas ut i rumstemp en stund innan, torkas av och saltas och vitpeppras. Stekes sedan i smör på hög värme (nästhögsta) i 2-3 minuter på varje sida. Innertemperatur 60 g för en rosa biff.


Nu säljer 56kilo, familjen och några vänner kläder och accessoarer. Välkommen in till 56kilo SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 
36 kommentarer
0

Du kanske också gillar

36 kommentarer

Veronica- Mindre av mig 20 oktober, 2010 - 08:56

Åg, vad gott det ser ut, ska jag testa genast!! 🙂

Svara
Johanna 19 oktober, 2010 - 20:39

Åh vad kul med en nyttigmat sida!! Antar att efter jag hittat denna kommer den besökas ofta. Vilka tips du ger! TACKAR OCH BOCKAR! Själv har jag tränat spinning i fem år och ska snart gå en utbildning till spinninginstruktör 😉 Vad tränar du? //JK

Svara
Åse 20 oktober, 2010 - 08:47

Hej och välkommen!
jag tränar bara löpband hemma + vardagsmotion, det räcker långt =)

Svara
Lena 18 oktober, 2010 - 10:20

Hej! Hur länge ska rotfruktsgratängen stå i ugnen? Mvh Lena

Svara
Åse 18 oktober, 2010 - 10:42

Hej lena! Ca 50 min!

Svara
Emma H 17 oktober, 2010 - 22:28

Vilken lyxmiddag, får nog bli det nästa helg tror jag:)

Kram

Svara
Pernilla A 17 oktober, 2010 - 18:52

MUMS!!! Kan minnas att min mamma brukade göra rotsaksgratäng när jag var liten. Har faktisgt inte gjort det själv ngn gång. Kankse på tiden att prova =)

Svara
Asa 17 oktober, 2010 - 15:21

Gratängen ser härlig ut, den ska jag testa i veckan.

Svara
kcalorin 16 oktober, 2010 - 22:58

Denna måste jag testa faktiskt! Såg så god och fräsch ut. Men hur gjorde du rödvinssåsen?? Den såg oxå så smarrig ut!

Puss o kram!! 🙂

Svara
Lisa 16 oktober, 2010 - 22:23

Åååh, så gott det låter och framförallt ser ut också. Fantastiska bilder!
Ingredienserna till rotfruktsgratängen står redan på inköpslistan 🙂

Stor Kraam
//Lisa

Svara
alexandraaaaa 16 oktober, 2010 - 21:24

Det ser ju alltid så gott! och jag blir alltid lika inspirerad när jag tittar in här 🙂

Svara
Margitha 16 oktober, 2010 - 20:40

yummi rotfruktsgratängen ska min man få göra till oss en dag..
Ser mycket gott ut..

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.