Rostad vitkål med citronolja

11 oktober, 2018

Kål är min absoluta favoritgrönsak när det gäller tillbehör till maten!
Kål i alla sorter!
Vi ska hem på kåldolmemiddag hos mamma med hela tjocka familjen på lördag – LÄNGTAR! Bästa bästa ever!

Men det här går inte av för hackor heller, rostad, lite söt kål med fantastiska smaker!

Foto: Lisa Wikstrand

Skriv ut

Rostad vitkål med citronolja

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 ekologiskt vitkålshuvud eller spetskål
1 dl olivolja
1 citron, skalet och juicen
3 msk färskpressad citronjuice
Havssalt och svartpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader.
Gör citronoljan.
Pensla en ugnsplåt med olivolja.
Skär kålhuvudet i åtta lika stora ”kilar”, skär rakt igenom blad och stam.
Putsa stammen lite.
Lägg kilarna efter varandra i två rader.
Krydda generöst med salt och färskmalen svartpeppar. Ringla generöst med citronolja över (hela går dock inte åt).
Stek kålen mitt i ugnen i 20 minuter.

Du kanske också gillar

7 kommentarer

CeciliaSkor 12 oktober, 2018 - 10:41

Älskar kål i alla former!
Gjorde kålpudding förra veckan!
Kram från dina hemtrakter!
C

Svara
AK 11 oktober, 2018 - 20:05

Klarar din mage så mycket kål. Eller har du nåt knep du kan dela med dig av

Svara
Åse 11 oktober, 2018 - 20:08

Nä den funkar bra med kål men jag har bra magflora. Kanske tillsätta mjölksyrebakterier?

Svara
Lina 11 oktober, 2018 - 17:51

För några år sedan testade mina bröder och jag att baka ett helt vitkålshuvud i ugnen. 180 grader i 3 timmar. Det blev sååå gott! Man får plocka bort de översta bladen som blir helt svarta men därunder gömmer sig en guldgruva. Jag älskar kål!

Svara
Åse 11 oktober, 2018 - 18:15

Åh UNDERBART!! ♥️

Svara
ÅsaS 11 oktober, 2018 - 16:34

Åh, kåldolmar, mammas kåldolmar, bland det godaste man kan äta! Bortskämd sim jag är, så fick jag hem ett gäng kåldolmar och en lagom (stor) liten kålpudding från mamma häromveckan. Bara jag som äter det här hemma, och då NJUTER jag till fullo. Kokt potatis, lingonsylt och pressgurka. Mums!
Kram 💕

Svara
Anna-Karin Gillerstrand 11 oktober, 2018 - 15:23

Hej. Oh så gott. Älskar också kål i alla former MEN blir så ”gasig” i magen. Har du nåt knep för att det
Hälsn Anna-karin

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.