Rosmarinkyckling i chevresås

20 juli, 2011

Mums, detta måste ni göra om ni tycker om rosmarin och chevre! Våra minsta barn tyckte inte om smaken men dock tonåringarna.
Jag gick förbi den smaksatta creme fraichen på Maxi och blev så sugen på kyckling och rosmarin, så då blev det detta!

4 portioner

500-600 g kycklingfilé
rivet skal av 1 citron
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 paket bacon
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
Smör, olja
1 purjolök
2 dl vispgrädde
2 dl Arla creme fraiche med smak av osmarin, honung, chevre.
några kvistar rosmarin

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingfiléerna i lite större bitar. Stek bacon i en vid stekpanna eller i stekgryta.
När baconet börjar få färg lägg i skivad purjo. När det har fått fin färg, sänk värmen och lägg i hackad vitlök, hackad rosmarin och rivet citronskal. Salta, peppra och koka upp med creme fraichen/grädden. Stäng av plattan.
Stek kycklingbitarna i het panna i smör/olja, bara så de får fin färg. Läg sedan kycklingen i en ugnsform och häll över såsen. In i ugnen i 20 min!
Servera med ditt valda tillbehör och garbera med en rosmarinkvist.

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Maria i Gbg 26 juli, 2011 - 10:17

Provade detta igår. Tog lite extra vitlök samt smulade lite chevre över alltihop innan det åkte in i ugnen och serverade hela härligheten med en ruccola-, chevre- och valnötssallad. Herregud vad gott!!! Lite väl mycket fett med all extra chevre- men det kan jag leva med när det smakar så gott. TAck för en ny favorit i receptmappen.

Kram från Gbg

Svara
SAn 21 juli, 2011 - 18:53

Låter supergott! Som allt annat 🙂

Svara
Ingela 21 juli, 2011 - 17:46

Låter gott!
Här hemma skall vi äta ”Åses coleslaw” till middagen minsan, med chorizo. Inte dumt det heller! 🙂

Svara
milla 21 juli, 2011 - 12:38

Låter gott men är inte förtjust i chevre men ska prova denna variant.
Har provat ditt recept Kycklingbiffar med bacon och ädelost så gott så jag lade ut det på min blogg.
Skrev även med en länk hit.
Ha en bra dag

Svara
junitjej 20 juli, 2011 - 21:41

Det ser gott ut!!
Vilka är snabba respektive långsamma kolhydrater?

Svara
ÅsaS 20 juli, 2011 - 16:06

Mmmmm…. Måste testa detta – snart! 🙂

Kram ÅsaS

Svara
linda 20 juli, 2011 - 11:15

AAhhh jag köpte en sån burk creme fraich häromdagen och visste inte riktigt vad jag skulle använda den till…men nu vet jag! Tack,

Svara
jenny 20 juli, 2011 - 12:13

Haha… jag också!! Tack för detta Åse!
*kram*

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.