Rooooooooosé och fina firren i paket!

2 maj, 2013

HÄRLIGT vårväder har det varit både igår och idag! Att solen kan skänka så mycken energi och lust! Enda nackdelen med ljusare kvällar är ju att barnen är svåra att få i säng 😉 – Det är ju eftermiddag! Sa Juni när klockan var 19:45 och hon skulle varit i säng vid 19..
Vår och Sommar = Rosé! Och i dag fick vi provat en box rosé, nämligen sydafrikanska Mulderbosch! SNYGG box och tro mig, SNYGG färgoch SNYGG smak! Jag tycker det är svårt att hitta riktigt bra rosévin i box, jag vill ha mycket färg och så ska det vara fylligt och smakrikt utan att vara för sött. Jag är ju mer en ”sursmakare”, märkligt då jag är en fd sockerjunkie men jag gillar syrliga smaker och detta vinet är aromatiskt med smak av citrusfrukt, hallon och smultron. Absolut inte surt men fräscht i smaken. MUMS!
Mulderbosch på flaska sålde förra året mer än något annat rosé på systembolaget! Det kan jag tro!
Jag blev überförälskad i detta vinet och det var så gott både till fiskrätten vi åt och som aperitif!
Smak: Torr, bärig smak med inslag av svarta vinbär, granatäpplen och hallon.
Passar till: Sallad, fisk, kyckling eller lätta pastarätter. Passar även ypperligt till charkuterier och tapas eller varför inte som aperitif eller picnic vin!
Vinet kan beställas här
Vintipset sker tillsammans med Vinguiden.com, omdömet är mitt personliga.
 
IMG_3384
Jag brukar alltid göra laxpaket på grillen men i dag gjorde jag på torskryggfilé. GOTT!!!!!
Jag hade kålrabbi i botten, sedan sparris, rödlök, vikentomater och sedan torskryggen och toppat med örtsmör.
Receptet är ett Ica recept från början som jag ”lågkolhydratade” 😉
4 portioner
1 1/2 kålrabbi
4 bitar torskryggfiléer
8 gröna sparrisar
1 rödlök
4 små tomater (vikentomater gärna!)
100 gram smör
1 röd chili
1 citron
salt, peppar
1 dl färska kryddor som oregano, rosmarin, persilja och gräslök
Skala kålrabbin och skär i stänger. Koka i fem minuter i lättsaltat vatten. Skär bort stammen på sparrisen och koka i några minuter i lättsaltat vatten.
Skär löken i klyftor. Halvera tomaterna. Torka av torskbitarna och salta och peppra lätt.
Fördela kålrabbi, sparris, lök och tomat på fyra aluminiumark. Lägg torsken ovanpå.
Blanda smör med hackad chili, skalet och saften av citronen + salt & peppar och fördela ovanpå fisken.
Vik ihop det till paket och grilla i ca 15 minuter på grill eller i ugn (200 grader)
IMG_3385
IMG_3389
IMG_3396
Smöret har smält ner i fisken och grönsakerna och kvar ligger örterna. Muuuuuuums!
Fräscht och gott blev detta!!

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Viktoria 12 maj, 2013 - 09:02

hej, vart kommer dessa fina glas ifrån? Super snygga!

Svara
Åse 12 maj, 2013 - 15:13

Från Zara Home!

Svara
Anna 3 maj, 2013 - 18:18

hur är sockerhalten i vinet? 🙂

Svara
Åse 3 maj, 2013 - 21:01

6 gram per liter

Svara
Martina 3 maj, 2013 - 12:50

Litar på din goda smak, har beställt en box med rosé – den ser god ut 🙂
Receptet får jag också prova framöver för lax är ju så himla gott. Recept kan man aldrig få nog av 🙂
Trevlig helg!

Svara
Åse 3 maj, 2013 - 12:54

Kul! Hoppas du kommer gilla! Jag måste lägga en beställning så jag har framöver! Var riktigt gott!

Svara
Christina Johansson 3 maj, 2013 - 12:44

…och NU funkar det! Märkligt hur tekniken kan spela spratt ibland!
Härligt med det goda vinet på box!
Vill också tipsa om Cape Ink Rosé, en nyhet på systembolaget, ett riktigt gott rosé från Sydafrika, förpackad i en snygg somrig box – tycker jag i alla fall =)

Svara
Åse 3 maj, 2013 - 12:54

Åh tack!! Lägger på minnet!! 🙂

Svara

Lämna en kommentar