Rombollar LC / LCHF

6 april, 2012

Go’kväll! Tittar ni på Let’s Dance?? Roliga deltagare i år tycker jag!

Jag sitter uppkrupen i soffan med min ziperall och njuter av att bara vara. Jag slängde ihop lite rombollar innan, baserade på Annika Rognebys gooooda recept på smörbollar! Oj så goda de blev!
(Här är nötbollarna jag gjorde för några dagar sedan)

Prova!

2,5 dl mandelmjöl
50 gram smör
1 msk ekologiskt kokosfett
0,5 tsk vaniljpulver


0,5 msk espresso eller starkt kaffe
2 msk mörk rom
1 tsk fin kakao
2 msk sötning (tex stevia strö)
100 gram mörk choklad

Blanda rumsvarmt smör med kokosfett, rör ner resterande och blanda till en smet/deg. Ställ kallt en stund. Rulla sedan små bollar och ställ kallt. Smält chokladen och doppa bollarna i och låt sedan torka på bakplåtspapper.

 


Nu säljer 56kilo, familjen och några vänner kläder och accessoarer. Välkommen in till 56kilo SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 
32 kommentarer
0

Du kanske också gillar

32 kommentarer

Sthlms tjej 8 april, 2012 - 21:59

Ser himla smaskigt ut :))

Jag testade att göra dina citronmuffins Åse, men misslyckades totalt. Smakade riktigt illa:( funderar på om mitt mandelmjöl är kasst? Har inte sellton, utan nåt annat märke. Beställde från bodystore.

Har förresten tips om supergoda kokosmuffins med hallon. Tog receptet från en gratis tidning från hälsokostaffären. Har kopierat sidan o kommer tyvärr inte ihåg vad den heter. Men, men, DESSA rekommenderas verkligen.

3 ägg ( vispas med sötningen)
1 dl agavesirap ( jag tog 1 dl sötrix andra gången eftersom sirapen triggade mig)
0,5 dl bakepro ( blanda alla torrvaror och rör ner i äggen. Häll sen i mjölk och smör.)
1 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
100 gr smör ( smältes)
1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Hallon
Fördela smeten i 12 muffinsformar, tryck ner ett hallon i varje. Gädda 200 gr i ca 12-14 min.
SÅ GODA!! 🙂

Svara
Åse 9 april, 2012 - 08:45

Vad hette mandelmjölet? Det kan skilja rejält. Man får även vara vaksam på att mjölet inte härsknat!
Något måste gått fel ju :(( kram!

Svara
Sthlms tjej 9 april, 2012 - 14:49

Jag tror du har rätt Åse. Hade faktiskt inte tänkt på att det är ju fett som kan härskna. Det smakar lixom lite unket 🙁 jaja, bara och hiva och testa en annan gång 🙂

Svara
ÅsaS 27 april, 2012 - 17:19

Har fått tips om att förvara mandel/nötter i kylen för längre hållbarhet. Och eftersom mjölet är malet så är det större risk att det härsknar, så in med det i kylen.

Svara
Åse 9 april, 2012 - 12:14

Provar detta nu 🙂

Svara
Anna 8 april, 2012 - 18:05

Mums vad gott det ser ut! Jag testade att göra en variant av Arraksbollar då jag utgick från Mariannes recept på Brownies fast jag uteslöt valnötterna och smaksatte med lite rom och arrak och sen körde jag kakan i matberedare och ner med en äggula, sen formade jag till bollar och doppade i mörk choklad. Blev supermumsigt!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 8 april, 2012 - 15:40

Dessa måste jag testa. Tror du personer som inte äter LCHF också gillar dem? Jag ska bjuda på kakor om några veckor och vill gärna göra något smarrigt, men LCHF-vänligt och det vore kul att göra dessa då.

Svara
Åse 8 april, 2012 - 15:42

Ja ABSOLUT!! De smakar inte LCHF! om du förstår =))

Svara
Stina 7 april, 2012 - 18:13

Hade ingen rom så jag provade med whiskey, och Gud så himmelskt goda de är. Får man äta alla själv, eller man måste bjuda?……..Vill passa på att nämna att Ica kvantum i Landskrona nu har Selltons mandelmjöl, toppen!

Svara
Åse 8 april, 2012 - 11:17

Visst är de farligt goda!! =)

Svara
Eva 7 april, 2012 - 12:58

Tack! Har länge funderat på vad jag ska göra med min rom som står i kylen, nu när jag inte dricker rom och cola längre:))
Dom ser mumsiga ut.

Svara
ÅsaS 7 april, 2012 - 09:21

Lika inspirerande som alltid!
Idag blir det påskbuffé hos mamma och pappa och jag kan ju tala om att jag INTE går hungrig därifrån.
Ha en riktigt go’ och glad påsk!
Kram ÅsaS

Svara
irene 7 april, 2012 - 07:53

Mmmmmm vad du är påhittig….
tack

Svara
Monicas Mat 7 april, 2012 - 07:06

Så fina naglar! Nu blev jag nyfiken på att prova med romessens…

Svara
Linruz 7 april, 2012 - 06:49

Mums ska definitivt testas ngn gång.
Kram på dig

Svara
Fru M 6 april, 2012 - 22:59

Så goda de ser ut.
Hatar att jag är allergisk mot nötter. Finns så mycket gott som jag också vill kunna göra.

Svara
Åse 8 april, 2012 - 11:20

Usch ja måste vara trist!! KRAM

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.