Rödbetssallad

4 december, 2013

Att göra sin egen rödbetssallad är busenkelt och så mycket godare än köpt. Man kommer då enkelt bort från det tillsatta sockret och eventuella färgämnen.
Jag tycker det blir fräschare att göra egen då köpt rödbetssallad ofta smakar så mycket majonnäs.
300 gram hela inlagda rödbetor
1 dl majonnäs
0,5 dl creme fraiche (går givetvis att utesluta och enbart ha majonnäs)
1 litet rött äpple
0,5  gul lök
0,5 msk dijonsenap


salt, peppar
Skala lök och äpple och finhacka.
Finhacka rödbetorna och blanda allt. Smaka av med salt och peppar.
IMG_5082

 
IMG_5087

22 kommentarer
0

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Maria 21 december, 2017 - 18:32

Vad använder du för peppar och hur mycket salt och peppar?

Svara
Nina 7 januari, 2017 - 15:46

Såå god och så otroligt enkel att göra!
Den tog slut på julafton så vi fick göra en ny omgång till gästerna på juldagen 😊.
Den fick högsta betyg av alla.
Tack för all inspiration här på bloggen och genom dina böcker, att leva sunt under jul och nyår var inte alls så svårt!

Svara
Åse 7 januari, 2017 - 15:48

Grymt Nina!! Keep going!!

Svara
Suzane 23 december, 2016 - 23:20

Oj oj oj vad god den blev!! Mikrade (någon min) färska rödbetor istället för köpta inlagda – så otroligt gott! TACK!

Svara
Monica Johannesson 22 december, 2016 - 20:11

🙋🏻Vilken fantastisk gott recept på rödbetssallad , Åse❤ Det kommer att bli fler ggr jag gör den! Kanske den är slut före julafton….God Jul🎄

Svara
Anna 18 december, 2016 - 17:01

Hej och tack för ett bra recept. Jag kokade rödbetorna själv och det blev kanongott.

Svara
Anette 22 december, 2015 - 20:29

Första gången jag gjorde din rödbetssallad var för två år sen. Nu har den blivit en tradition till både midsommar och jul! Så. God! 🙂

Svara
Åse 22 december, 2015 - 21:01

Kul att höra!! =) <3

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.