Rödbetor på salladsbädd med getost och baconströssel

24 april, 2014

En enkel men ack så god sallad nu i början på grilltider!
Klyfta kokta rödbetor, salta och ringla olivolja ovanpå. Smula sedan getost /chèvre ovanpå.
Grilla i ugnen en stund så rödbetor och ost blir varma.
Knaperstek bacon.
Fördela babyspenat på ett fat, salta och peppra och ringla olivolja och balsamvinäger över och fördela rödbetor och ost ovanpå. Smula lite extra ost över och toppa med baconet.
IMG_9868
IMG_9872
IMG_9874

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Rödbetor med getost, beetroots with chèvre, punajuuria ja vuohenjuustoa | Bittersweet tastes of north 29 oktober, 2015 - 16:36

[…] Vi äter en hel del enbart vegetariskt också, sallader, pajer, linsgrytor och så men jag har en tendens att glömma blogga om dem. Nu har vi en helvegetarian i släkten så det gäller att börja skärpa sig och öva på lite andra rätter som man kan bjuda på till exempel till julen. Jag kan tycka att tofu- och sojaprodukterna är dessutom lite tråkiga, vill man verkligen äta något som liknar kött om man du har valt bort köttet ? Till julen fungerar ju de finska morrots-, kålrots- och potatislådorna men att hitta något vegetariskt som man bjuda på istället för sill och skinka ? Betydligt svårare. Man är nästan hänvisad till något annat kök, exempelvis det libanesiska där många mezen inte innehåller kött alls. Nåväl, det är ganska länge kvar till julen så man hinner ju experimentera en hel del häremellan. Dessutom blir jag lite illamående när alla affärer har tagit fram julgodis, julpynt och allt som hör julen till redan i oktober. Består inte förtjusningen med av att vänta och längta ? Det här lagade vi igår, alla tycker om både pinjenötter och getost så det fungerade finfint som middag. Speciellt när vi åt mud cake med vispgrädde till efterrätt. Nästa gång testar jag det här receptet. […]

Svara
3 Sallader Som Lyser Upp Gråa Höstdagar | 21 oktober, 2014 - 05:47

[…] Klassiker? Nej Baconet gjorde att kocken fick en twist på den! Hur gott låter det inte? Hitta receptet här […]

Svara
Yvonne S Ed 24 april, 2014 - 21:51

Hej! Det låter jättegott! Om man inte gillar traditionell chevre finns det milda sorter. Annars kan man ju ta vilken ost man vill. Fetaost brukar vara gott till rödbetor t.ex.
Det finns så mycket gott!
Vi kan se fram emot många trevliga grillkvällar med mycket gott att äta, eller hur?

Svara
Annika Sjödén 24 april, 2014 - 12:25

Hej, kan du rekommendera en annan ost än Chevre? Klarar inte den smaken. Har båda dina böcker och tycker de är fantastiska

Svara
Erika 24 april, 2014 - 11:31

Jag gör exakt samma sallad fast byter ut baconet mot valnötter och toppar med lite honung, också jättegott! Ett tips!

Svara
Åse 24 april, 2014 - 11:40

Ja det är också jättegott!!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.