Röd pestokyckling med oliver

24 maj, 2018

Hej hej!

Nu är vi i luften på väg mot Frankrike!
Här kommer ett snabblagat och gott kycklingrecept som jag tycker ni provar!

Skriv ut

Röd pestokyckling med oliver

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé, strimlad
1 gul lök, finhackad
4 dl grädde
100 g röd pesto
2 vitlöksklyftor, finrivet
salt, peppar
1 dl oliver, urkärnade
smör eller olja att steka i

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Fräs kyckling med lök tills den fått fin färg. Lägg över i ugnssäker form.
Blanda ihop grädde, pesto, vitlök och smaka av med salt och peppar. Blanda ner oliverna.
Häll över kycklingen och sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter tills allt fått fin färg.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Major 25 maj, 2018 - 16:14

Synd att dendär peston överstiger kcal per 100 G som ska vara högst 5. Ser grymt ut i överigt-.

Svara
Åse 26 maj, 2018 - 08:51

Menar du kolhydrater? Det behöver inte vara högst 5 per 100g. En gammal LCHF tankevurpa. Det kan vara ett bra riktmärke men det beror ju på hur mycket av varan man använder och äter och till hur många personer det är till. Dessutom beror det på vilken kolhydratgräns man själv mår bra av att äta.

Svara
Marie Person 24 maj, 2018 - 19:20

Hej, så god kycklingen ser ut! Superbra recept som verkar snabbt o lätt att göra! Ha det så trevligt i Paris. Ser framemot bilder på smarriga drinkar ! 👌😎🥂

Svara
Åse 25 maj, 2018 - 07:44

Kul du gillar! =))

Bilder kommer! KRAM

Svara
Anna 24 maj, 2018 - 12:33

Tack för att du alltid delar med dig så generöst!!! 🌸🌸🌸🌸🌸
Jag undrar över peston, köpt? Hemmagjord? Tips på både och? Tack, igen!!!🌸🌸🌸🌸

Svara
Åse 25 maj, 2018 - 07:46

Oh jag hade glömt att lägga upp den bilden! Uppdaterar så ser du vilken jag använde! =)

Svara
Anna 25 maj, 2018 - 19:00

Merci!!!!😉😉

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.