Rimmad torskrygg med parmesangremolata och blomkålsmos

3 januari, 2018


Frukosten i dag! Vaniljkesoplättar med hallon/kokosfluff och rostade pekannötter
Heeeeeej raringar!
Hur har ni det? Är ni tillbaka till jobb och livet eller är ni fortfarande i mysbubblan som jag är i?
Vi småjobbar lite lugnt, mestadels i pyjamas från soffan haha! Blir ju andra bullar när kidsen är tillbaka till skolan nästa vecka!
I morgon blir det en tur till gymmet i allafall. From nästa vecka så får det bli ännu mer aktivitet på den här damen, det är ngt som är säkert! Nytt schema på gymmet from måndag så ska planera in lite yoga och cirkelträning på söndag när nya schemat kommit ut.
Jag har massor att göra så jag ska strax sätta fart här och lägga i en växel! Måste rensa i hemmagymmet, vi ska ju renovera det och inreda det till Juni nu i januari. Alice ska få deras nuvarande gemensamma rum så det ska också renoveras och inredas! Kul! Ska bli så kul att göra fina, praktiska flickrum till dem, de har ju blivit så stora!
En del gymsaker som löpband, bänk, hantlar etc ska flytta upp på övervåningen där finns det massor av spejs och när tvillingarna flyttat så ska något av rummen gyminredas men tills dess så får allrummet där uppe fungera.
Nåja! 
I Januari satsar jag på att äta mer fisk och mer grönt! Känns som kroppen skriker efter det efter december med all julskinka och mastig mat! Jag satsar på mindre mejerier också för det har blivit mkt av det också!
Då är det tur att jag och Anna har två böcker i ämnet! hihi! Ni hittar dem i min shop.
I går blev det ngt så smarrigt som Rimmad torskrygg med parmesangremolata och blomkålsmos. Åhhhhhh ni måste prova! Så gott, fräscht och YUMMIE!
Parmesangremolatan bestod av hackad mandel, parmesan, rivet citronskal, vitlök och persilja. Lite salt och peppar.


Torskryggen snabbrimmade jag. Ett sådant bra tips för att få en smakrik fisk med fin färg som håller ihop bra!
Jag kör på 10% saltlag i 10 minuter.
1. Koka upp saltet med 3 dl vatten tills saltet löst sig, häll sedan i 7 dl kallt vatten och ställ gärna in i frysen tills vattnet är kallt. Lägg fisken i saltlagen i 10 minuter. Ta upp och torka av med hushållspapper.

Torskryggen läggs i ugnsform och gremolatan fördelas över. Sedan häller jag över smält smör.

Jag rekommenderar varmt en ugnstermometer för perfekt resultat! Jag kör fisken till ca 48 grader i 150 grader.



En så god fiskrätt, prova detta hörrni! Blomkålsmoset gör jag oftast så här men igår hade jag bara smör och salt och peppar i.
Skriv ut

Rimmad torskrygg med parmesangremolata och blomkålsmos

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 torskryggar
  • 1 dl hackad, färsk persilja
  • 1 dl grovhackad mandel
  • 1 vitlök solo (motsvarande ca 3 klyftor)
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 citron, skalet
  • salt, peppar
  • 0,75 dl smält smör

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Blanda ihop ingredienserna till gremolatan.
  3. Rimma torskryggen i 10% saltlag (1 liter vatten, 1 dl salt).
  4. Fördela gremolatan ovanpå fisken, häll det smälta smöret över. Låt gå i ugn tills torsken har en innertemperatur på 48 grader, ca 20 minuter.
  5. Swrvera med blomkålsmos och en god sallad

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Rimmad torskrygg med parmensangremotal | Jennys sida 16 januari, 2018 - 20:02

[…] Ikväll har jag lagat en riktigt god middag som jag tänkte tipsa om. Jag har hittat den på en av mina favoritplatser på nätet, hos Åse så klart. 🙂 Originalreceptet hittar ni här! […]

Svara
N 9 januari, 2018 - 18:42

Lagade detta idag, fast minus mandeln och MUMS va gott det var.
En klar ny favorit hos både vuxna och barn.

Svara
Anna-Karin 5 januari, 2018 - 16:07

Åh, vad gott! Jag var verkligen så sugen på torsk 😀 Blir perfekt mat imorgon! Idag äter vi rester. Igen… HAHA! Åt kvargplättar och hallon innan en dag i skidbacken 🙂 Så bra frukost. Njut av halvfarten, och god fortsättning!
/Anna-Karin V

Svara
Maria 5 januari, 2018 - 09:06

Tack för dina välformulerade och välformade recept. Ser alltid så gott ut. Mums. Men myssoffan, var glad ni har den. Jag skaffade en Siberia husky för nio år sedan och det enda han invaderade var soffan.. den bytade ut och ny inskaffades som även den erövrades. Hur det gick till beror på huskyns envishet.. Jag är oxå envis. Vi har dragit runt på många och långa turer. Min hund och jag. 😍 nu är min i högerfot trött och hunden pigg än fast inte lika intensivt. Vad jag vill säga är😊att min övervikt har lärt mig att A. Stress är det sämsta för en hälsosam vikt. B. Småätande är dåligt. C. Ät mindre socker. Se det som en krydda av lyx till helgen. GOTT nytt år önskar Maria 🐈
.

Svara
ÅsaS 3 januari, 2018 - 21:24

Här är vi igång på jobbet igen, eller snarare fortfarande, både maken och jag. Handelsanställda båda två, och där finns inga långlediga helger.
Får nog testa detta recept nästa gång det står fisk på menyn, trots att jag har mälargösen som favorit.. 😉 Men alla nya tips och recept mottages tacksamt då de egna idéerna ofta tryter och man (läs jag..) vill testa nytt och inspireras.
Hoppas vi får följa er stundande renovering. Alltid kul att se förvandlingen. Själva har vi ingen egentlig renovering planerad, men däremot ett fd garage (numera förråd) i källaren som skulle behöva en makeover. Men först en rejäl rensning där. Vad med saker man samlar på sig genom åren.. 🙈
Ha det gott! Kram ÅsaS

Svara
Jennie 3 januari, 2018 - 18:57

Tack för en bra blogg Lätt jättegott med vaniljkesoplättar. Ett bra mellanmål till barnen. Men är inte så förtjust i sötningsmedel. Går det att ha i lite vaniljpulver som smaksättning istället för vaniljproteinpulver? Har du något recept på hslkon/kokosfluffet?

Svara
Åse 3 januari, 2018 - 21:26

Javisst! Blir inte samma smak men fungerar 🙂

Svara
Lena H 3 januari, 2018 - 15:53

Åh så smarrigt recept, det måste provas! Kul att du kommer göra fler recept och visa på bloggen med just fisk och grönskar om jag förstod dig rätt 🙂 måste bara fråga, klänningen du hade på Nyår…så himla superfin den var, vart har du köpt den? Kram och jag kollar in på bloggen varje dag!!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.