Renskavsgryta med blomkålsmos

18 mars, 2014

Jag har ALDRIG smakat REnskavsgryta. Kan kanske bero på att jag är skåning och det är lite exotiskt med renar 😉
Hur som haver så för ett tag sedan så plockade jag på mig Polaricas renskav på Hemköp och i går eftermalmö så blev det av att jag provade! och såååååååååå gott!!! Detta ska jag absolut göra snart igen.
Kan väl inte påstå att renskavsgryta gör sig bra på bild, speciellt inte på en kvällsbild utan naturligt ljus men men, håll till godo!

IMG_8256

IMG_8259

 
Skriv ut

Renskavsgryta med blomkålsmos

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 15
  • Tillagningstid: 15
  • Totaltid: 30

Ingredienser

  • 2 paket Renskav (á 240 gr)
  • 1 gul lök
  • 200 gr färska eller frysta kantareller eller 2 små burkar konserverade.
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 2 msk viltfond
  • salt och peppar
  • 1 msk osötad lingonsylt
  • 0,5 dl färsk repad timjan

Blomkålsmos

  • 1 stort blomkålshuvud eller 3 små
  • 3 msk smör
  • 1 handfull riven stark ost
  • salt och vitpeppar

Instruktioner

  1. Tina renskavet lite och strimla det. Finhacka löken. Stek svampen i smör tills den vätskat ut, salta och peppra lite. Stek renskavet och löken i smör och blanda sedan med svampen. Rör ner fraîche och grädde och smaksättning och låt allt puttra i 5 minuter.
  2. Blomkålsmoset: Koka blomkålsbuketetr i ca 12-15 minuter i lättsaltat vatten. Låt sedan rinna av och ånga ur i kastrullen på plattan och vispa sedan med smör och riven ost. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Servera med osötad lingonsylt.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

18 kommentarer
0

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Mix-köttgryta med Blomkålsmos | Tjockkocken 29 januari, 2015 - 13:01

[…] Serverades med Blomkålsmos toppat med lite persilja. Blomkålsmoset är himla lätt och göra och snodde receptet rakt av från fina Åses blogg 56kilo, receptet hittar ni här: http://56kilo.se/renskavsgryta/ […]

Svara
Renskavsgryta | Ett ventilationsfönster 2 november, 2014 - 13:31

[…] ställde jag mig och lagade renskavsgryta. Utgick ifrån 56 kilos recept, fast använde hälften kantarellfond istället för viltfond. Sen åkte allt direkt i frysen, […]

Svara
Ingrid 2 april, 2014 - 18:51

Det är även gott att göra skav på älg. Det kan ju vara lite lättare att få tag på även om det inte brukar vara direkt billigt. Sen är det ju lite pill att skava av också från den frusna steken.
Har man bara nöt kan man trolla till lite viltsmak med viltfond också.
Annars brukar jag helt enkelt ta frusna lingon och röra i, jag tycker det blir godare än med sylt.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.