Räksmörgås (räkmacka) på kesobröd LCHF

5 februari, 2013

Jisses vad mätt jag är! Hade detta varit en räkmacka på vanligt bröd så hade jag antagligen kunnat äta en till, men med tanke på att denna smörgåsen mest består av protein så är jag så mätt nu så jag får knäppa upp byxorna känns det som! Detta är ett ypperligt exempel på detta.
Jag gjorde mitt kesobröd (som blivit så poppis! kul!) men mixade ägg och keso först innan jag blandade i de torra ingredienserna. Sedan delade jag brödet i fyra delar istället för åtta.
Kesobröd 
125 gram keso
3 ägg
Knappt 1 dl kokosmjöl (Aman prana)
4 msk kruskakli
1 msk fiberhusk


3 tsk bakpulver (fungerar med 2 tsk också)
två nypor salt
ev. 2 msk deodoriserat kokosfett
Mixa ägg och keso med stavmixer.
Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop mjölblandningen med äggsmeten. Platta ut på bakplåtspappersklädd plåt. Fukta händerna och platta till med händerna till en ca 1,5 cm tjock platta.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Sedan hade jag på:
Sallad
1 mellankokt ägg

1 dl skalade räkor
gurka, citron
lite majonnäs
IMG_0692

IMG_0695

26 kommentarer
0

Du kanske också gillar

26 kommentarer

Caisa 26 februari, 2013 - 13:56

Hej,
Går det lika bra att använda Raw Kokosnötmjöl??
// Caisa

Svara
Åse 26 februari, 2013 - 13:58

Känner inte till det märket? Jag använder bara Aman Prana själv.

Svara
Emilia 18 februari, 2013 - 15:53

Jag äter inte efter LCHF men är ute efter ett snabbt och enkelt bröd och undrar om det går att byta ut kokosmjölet mot annat mjöl typ dinkelmjöl då det är det jag har hemma?

Svara
Åse 18 februari, 2013 - 16:00

Det ska nog kunna gå.

Svara
Erica 10 februari, 2013 - 21:39

Ska prova detta!

Svara
Kesobröd « 8 februari, 2013 - 07:34

[…] Jag hade nämligen en burk keso som gick ut och kom att tänka på detta recept som jag sett på 56kilo.se tidigare i veckan.Testing, […]

Svara
Anneth 7 februari, 2013 - 21:13

Gjorde en egen variant med 1 dl kokosnötsmjöl, 2 dl nötmjöl (blandade nötter, mest paranötter och några få ekologiska mandlar & hasselnötter), 3 msk fibrex, 1 msk husk och 3 tsk bakpulver. Toppade med några krossade valnötter. Mer kolhydrater förstås, men supergott och med mängder av nyttigheter.

Svara
Lena 6 februari, 2013 - 20:20

Hej Åse!
Undrar om kokosmjöl och kokosnötsmjöl är samma sak? Hittade bara kokosmjöl på vår lokala affär men ska snart beställa från lchf butiken igen.
Tack,
Lena C

Svara
Anneth 7 februari, 2013 - 08:21

Lena: Det finns lite olika sorter ute på marknaden men kolhydrathalten kan skilja rejält. Bäst är den här sorten, en brun påse från Aman Prana:
http://www.lchfbutiken.se/15/kokosnotsmjol-eko

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.