Skriv ut

Räkor i Kokos- och jordnötssås Thai

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 600 g skalade, kokta Vannameiräkor
  • 
2 vitlökskftor, pressade
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk röd chili fliakes
  • 2 msk kokosolja utan smak
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 4 dl kokosmjölk, santa maria creamy
  • 2 msk Fish Sauce
  • 1 msk tamarisoja eller thai soja
  • 3 msk jordnötssmör, sockerfri
  • Juice från 1 lime
  • 1 msk färsk ingefära
  • 300 g sjögräsnudlar, klippt i 8 cm bitar
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 st Pak choi
  • Kokosolja att steka i

Instruktioner

  1. Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök.
  2. Fräs lök och paprika i kokosolja tills det mjuknat.
  3. Rör ner kokosmjölk, fishsauce, jordnötssmör, limejuice, ingefära och låt allt sjuda några minuter.
  4. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner. Smaka av. Strö lite koriander ovanpå vid servering.