Rabarberchutney sockerfri

5 juni, 2018

Hej hej! Här kommer receptet på rabarberchutney! Sååå god till hemmagjord glass eller till ostar!
Jag ger er två versioner, den ena blir lite mildare och passar mest till ostar och tex glass – den andra till kött, kyckling och grillat!
Använd receptet som bas, så kan ni addera / ta bort sötning, vinäger och kryddor.

rabarberchutney

Skriv ut

Rabarberchutney sockerfri

  • Författare: Åse

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk ica sötströ alt. uteslut.

För chutney med mer smak: (tex till kött, kyckling, grillat)

  • 2 rödlökar, finhackade
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk curry
  • salt, peppar
  • lite chiliflakes

Instruktioner

Skär rabarbern i mindre bitar, noppa och halvera jordubbarna. Blanda i kastraull med vinägern och sötning (görs den andra versionen, addera de ingredienserna).
Koka upp och sänk sedan till låg värme, låt sjuda i ca 25 minuter.
Fyll en burk och låt stå i kylskåp några dagar. Eftersom inget riktigt socker används så är hållbarheten kortare.

4 kommentarer

Annika 6 juni, 2018 - 08:02

Tack! För att du alltid har så många bra recept!😊👍🏻Det finns alltid något gott att hitta här hos dej!
Ha en härlig dag!☀️🇸🇪🌸

Svara
Åse 6 juni, 2018 - 08:55

Kul det uppskattas! Glad Nationaldag! 🇸🇪

Svara
Masale 5 juni, 2018 - 19:44

Åh, detta måste jag prova då vi har mycket rabarber 🙂
Tack för allt som du föreslår som är sockerfritt/mindre socker <3

Kram

Svara
Åse 5 juni, 2018 - 19:44

Härligt! ❤️

Svara

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.