Pulled Pork LCHF – Mitt Populära recept!

10 januari, 2013

Pulled Pork och LCHF! Och det är kul att detta receptet blivit så populärt! Jajjemen! Det går att göra en barbequesås utan massa socker!  Jag har dragit mig för att göra Pulled Pork då barbequesåser är fulla av socker och jag har inte haft så mycket tid att ta mig an det, för det kräver ju lite tid då den ska vara i ugnen i ca 6 timmar.
Men i kväll blev det av och det var värt väntan!
Först kokade jag ihop en barbequesås som innehåller betydligt mindre socker än köpesås:

Barbequesås
Drygt 1 dl vatten
Drygt 1 dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt) eller ketchup som är steviasötad
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 gul lök


1 vitlöksklyfta
1,5 msk worcestershiresås
1 dl finhackad rotselleri
1 msk dijonsenap
1-2 msk honung
1 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
ev 1/2 msk liquid smoke

salt, peppar
Finhacka lök, vitlök, rotselleri. Stek dem i smör i stekpanna tills det blivit gyllengult. Tillsätt vatten och fond/buljong. Rör och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av.

Pulled Pork
Ca 8 portioner
1,5 kg karré i bit
1 gul lök
1 hel vitlök
salt, peppar, chilipulver
2,5 dl barbequesås


Sätt ugnen på 125 grader.
Salta och peppra köttet rejält och lägg det i en lergryta eller gryta med lock som tåler värme. Skala och klyfta den gula löken och lägg runt köttet. Skala vitlöken och lägg även den runt köttet.
Häll barbequesåsen över köttet och löken.
Låt gå i ugnen i ca 6 timmar och dra sedan sönder karrén med två gafflar så det fördelas med såsen. Servera med valfrit tillbehör.

Vi hade tomat, gurka, rödlök, pfefferoni, guacamole, gräddfil, sallad, salsa.
PS! Prova gärna Pulled Chicken också!
Och Pulled Chicken Salad!

IMG_0268

IMG_0271

IMG_0273

IMG_0279

IMG_0283

IMG_0291

Ett riktigt gott Rioja!!!!
Ja detta var inte sista gången det blev Pulled Pork här! Vi åt alla med god aptit!
Trevlig kväll och hoppas ni får en bra start på söndagen i morgon! ♥

103 kommentarer
1

Du kanske också gillar

103 kommentarer

Kryddig jordnötskyckling - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 25 oktober, 2018 - 08:31

[…] kväll på er! Har ni en fin lördag? Något gott i kastrullerna tro? Det blir pulled pork här, yummie! Var riktigt länge sedan jag åt det! Jag har precis lagt in lite picklad rödlök […]

Svara
Catti 30 september, 2018 - 21:40

Tänkte göra detta till nästa helg och undrar en sak (ursäkta om det redan besvarats men orkar inte läsa igenom alla 100 kommentarerna:-)

Har du hela bitar i barbecuesåsen, eller mixar du den slät?

Svara
Åse 1 oktober, 2018 - 08:53

Det är en smaksak, jag gör både ock 🙂

Svara
Veckans mat och rörlighet - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 16 mars, 2017 - 11:20

[…] förrgår åt vi Pulled Pork – Lööööööv it! Barbequesåsen är så god! Jag hade mörk […]

Svara
Kryddig jordnötskyckling - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 3 december, 2016 - 17:24

[…] kväll på er! Har ni en fin lördag? Något gott i kastrullerna tro? Det blir pulled pork här, yummie! Var riktigt länge sedan jag åt det! Jag har precis lagt in lite picklad rödlök […]

Svara
Birgit 31 maj, 2016 - 16:59

Hej, tack för en fin blogg och jätte goda recept. Jag hyr ett rum och det finns tyvärr varken lergryta eller annan gryta med lock här. Jag undrar om det går lika bra med aluminiumfolie? Jag har heller inget rotselleri eller Worcestershiresås, kan jag lägga i en morot och soja istället eller vore det bäst att hoppa över det man inte har?
Jag ska börja laga till den nu så jag hinner nog inte att få svar, men det är bra att veta tills nästa gång!! 🙂

Svara
1 6 7 8

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.