Pulled Chicken LCHF

11 januari, 2014

Mitt recept på Pulled Pork LCHF har spridit sig och bbq såsen har t.o.m kommit med i tidningar, kul! Nu är det dags för Pulled Chicken istället!
Här kommer en annan variant som är gjort med kycklinglårfiléer i stället! Även denna gången är barbequesåsen gjord med betydligt mindre socker än köpversioner.
Detta blev SÅ GOTT! I vår familj tyckte vi nog att Pulled Chicken var godare än Pulled Pork! Eller så är det bara så att ombyte förnöjer!?
4-6 portioner
1 kilo kycklinglårfiléer
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
smör att steka i


Börja med barbequesåsen:
2 vitlöksklyftor
olivolja
2 dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt)
1 dl vatten
0,5 dl äppelcidervinäger
1,5 msk worcestershiresås
1 msk dijonsenap
2 msk mald ingefära

2-3 msk ekologisk blomsterhonung
2 msk japansk soja
1/2 msk paprikapulver (gärna Paprika smoked)
1 finhackad chipotle i adobosås (kan ersättas med chilipeppar) eller 2 tsk Chipotle paste (Santa Maria)
1/2 msk liquid smoke (Min finns på Ica Maxi)
salt, peppar
Finhacka vitlök och stek i lite olivolja i tjockbottnad gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Jag redde med lite Redix (kolhydratfri redning) men det behövs inte. Man kan även prova att reda med lite färskost.
IMG_6197

Sätt ugnen på 170 grader.
Stek kycklinglårfiléerna , klyftad lök och vitlöksklyftan i mindre bitar. Kycklingen ska bara få lite färg. Krydda med lite paprikapulver och salt.
IMG_6198

Lägg sedan över i lergryta eller i ugnssäker gryta. Häll över barbequesåsen.
IMG_6201

Sätt in kycklingen i mitten av ugnen i 2 timmar. Ta sedan ut och dra isär köttet med två gafflar och blanda ihop med såsen.

IMG_6205

Servera med dina favorittillbehör!
På min tallrik finns guacamole, salsa, mozarellasallad och coleslaw.
MUMS!!
IMG_6208

IMG_6210

Detta vinet, Simonsig passade ypperligt tycker vi! Ett fylligt och smakrikt torrt vitt vin.
IMG_6213

Gillar ni receptet och har Facebook? Tryck gärna då på GILLA här nedanför!

55 kommentarer
0

Du kanske också gillar

55 kommentarer

Ellinor 15 oktober, 2017 - 17:20

Det här är bland det bästa jag vet sååååå gött, tack för ett super recept 😍

Svara
Åse 15 oktober, 2017 - 17:21

Tack! Så kul du gillade! ✨

Svara
Anneli 10 september, 2017 - 14:02

Har bjudit på detta receptet många gånger och det är lika uppskattat varje gång =)

Svara
Alena 13 maj, 2017 - 19:53

Hej Åse! Kan man tillaga kycklingen i CrockPot? Hur gör jag då? Tack!

Svara
Åse 14 maj, 2017 - 07:51

Hej! Då kan du köra den på låg i ca 6 timmar, räcker nog med ca 3 dl av bbq såsen

Svara
Alena 14 maj, 2017 - 08:41

Tack!

Svara
Linda 17 mars, 2017 - 17:16

Hej!
Fantastiskt gott!! Jag tänkte prova att göra pulled pork den här gången och upptäckte att såserna är olika. Vilket recept är bäst? Eller ska det vara olika såser beroende på vilket kött man använder?
/Linda

Svara
Anna Wickström 27 januari, 2017 - 20:02

det här är ett underbart recept som jag gjort två gånger och dessutom tipsat min kollega om, som tyckte det blev lika lyckat. Nu ska jag dubbla receptet, gäster imorgon på middag, funkar det tror du att dubbla ioch lägga i gjutjärnsgrytan med samma koktid? Har tyvärr bara en gjutjärnsgryta. Jag tänkte steka kycklingen i två omgångar och sen slänga ner allt i grytan. /Anna

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.