Pulled Chicken Sallad med Chipotle Mayo

8 augusti, 2014

God morgon! Sitter på Espesso House på Cityterminalen i Stockholm och väntar in Victoria som kommer med tåget om tre kvart.
Vi drar sedan vidare mot Bordeaux för vidare färd mot Cognac och sedan ett litet stopp i Paris! Två späckade dagar och slottsboende på Chateau de Triac där det kommer vara provningar m.m, låter jobbigt va!? 🙂
När jag var i Stockholm senast så åt jag en sådan god sallad på Taco Bar och därför bestämde jag mig för att försöka återskapa den!
Givetvis blev den här MYCKET godare! Hihi
Jag använder kycklingfiléer denna gången, blir lika mört som kycklinglårfiléer när de får gå i Crockpotn på ”låg” i 6 timmar. Man kan givetvis använda en köpt BBQ sås istället för mitt ecept men försök hitta en utan massor av socker. Kung markatta har en som har bättre ingredienser. Ca 5 dl till 1,5 kilo kyckling.
BBQ såsen ska gärna ha rökig smak.

IMG_4251

Skriv ut

Pulled Chicken Salad

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • Pulled Chicken
  • 1 stort isbergshuvud
  • 0,5 litet vitkålshuvud (gärna färskt)
  • 4 nävar ruccola
  • 1 stor rödlök (gärna picklad!)
  • 1 dl gröna bondbönor
  • 2 granatäpplen (kärnorna)
  • 1 msk vit balsamvinäger, 2 msk olivolja
  • salt & peppar
  • 1 kruka koriander
  • 1,5 dl majonnäs
  • chipotle paste efter smak, salt & svartpeppar
  • (färdig chipotle sås som tex Lohmanders fungerar också!)

Instruktioner

  1. Förbered kycklingen. Låt svalna lite.
  2. Skär isbergssallad och vitkål grovt och lägg i stor skål. Blanda ner ruccolan och smaksätt med vinäger och olivolja, salt och peppar.
  3. Lägg upp på tallrikar.
  4. Skär rödlöken i tunna skivor och häll kokande vatten över. Låt rinna av. Godast blir det om du har picklad rödlök!
  5. Grovhacka koriandern och strö ovanpå salladen.
  6. Toppa salladen med bondbönor, rödlök och granatäpplekärnor.
  7. Till sist lägger du på 2-3 dl pulled chicken!

Notering

  • ENJOY!!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Granatäpple! - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 1 februari, 2016 - 16:22

[…] också unika. Frysta granatäpplekärnor är ju perfekta att ha i frysen och bara blanda i yoghurt, sallader eller smoothie. Går tusen gånger snabbare än om man ska skala och gröpa ur ett Granatäpple! I […]

Svara
Fredag med min matkasse - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 10 oktober, 2015 - 13:28

[…] går kväll blev det därför Pulled Chicken Sallad – en favorit!! […]

Svara
Erika 8 augusti, 2014 - 15:28

Alltså jag ääääälskar dina recept på pulled chicken och pulled pork. Tycker precis som du skrivit innan i något inlägg att chicken är godare! Bjöd på ditt pulled pork-recept när min sambo fyllde 30 nyligen, men när det kokat över natten (gjorde 4,5 kilo) så blev såsen så vattnig och då gjorde jag chicken-receptet och lät det gosa ihop några timmar innan servering. Märkte att det skiljde lite men de är fantastiska båda två! Mycket uppskattat!
Måste prova med hickory snart!
Ha det så trevligt i Frankrike!

Svara
Annsofie 8 augusti, 2014 - 11:02

Låter väldigt tufft:)) Hoppas ni får härliga dagar!
Själv försöker jag njuta av min sista semesterdag, dottern åkte på sin första utlandsresa själv ( med kompisar) i natt och inväntar jag livstecken från henne. Kommer bli en tuff vecka för mammahjärtat…!
Ha en go helg! Kram kram

Svara
Åse 8 augusti, 2014 - 11:05

Aj!! Förstår!! Ligger sömnlös de nätterna mina är ute på vift!! Lycka till!! Kraaaaam

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.