Pulled Chicken Pie – Glutenfri, Low Carb

17 juni, 2015

Hej på er!
Hoppas ni har bättre väder än vi, nu har regnet kommit till Helsingborg!
Älskade svenska sommar! Vart är du? Tur vädret i Italien ser bättre ut! 8Vi åker på måndag)
I går blev det dock lite sol i köket i form av den här härliga pajen!
Pulled Chicken Pie!

ase_annabok©asealkman-119-5

Jag gjorde en lite förenklad Pulled Chicken än mitt vanliga recept.

Jag tog kycklingfiléer och gjorde en barbequesås på 1 påse Spicemaster tacokrydda (40 g av spiskummin, lök, koriander, vitlök, paprika, oregano, svartpeppar, röd chili)
4 dl lågsockrad Chilisauce och 2 msk tamarisoja + salt.
I med gul lök och vitlök sedan fick det gotta sig i ugnen i 2 timmar.
Man kan givtevis göra det enligt mitt vanliga recept om man hellre vill det och kycklinglårfiléer eller hel kyckling blir ju alltid saftigare!
ase_annabok©asealkman-119-3

ase_annabok©asealkman-119-4

Pajen serverade sedan med quacamole och en god sallad.

Simple as that!
ase_annabok©asealkman-119

ase_annabok©asealkman-119

ase_annabok©asealkman-119-2

Smarrigt värre, prova denna!

Skriv ut

Pulled Chicken Pie – Glutenfri, Low Carb

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 40 gram smör
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg

Pulled Chicken

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 dl chilisås (Ica Gott liv innehåller mindre socker)
  • 1 msk chipotlepaste
  • 2 msk tamarisoja
  • 40 g tacokrydda utan socker
  • salt efter behov och smak
  • 1/2 röd spetspaprika
  • + koriander

Stanning

  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 3 dl riven ost

Instruktioner

  1. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg. Lägg degen att vila i kylskåp ca 30 min – 1 timme
  2. Tryck ut i springform (ca 24 cm), det kan kräva lite tålamod, använd smörkniv för att platta ut det sista.
  3. Förgrädda skalet i 8-10 minuter i 170 grader.

Kycklingen

  1. Sätt ugnen på 170 gr.
  2. Rensa kycklingen och lägg i ugnssäker gryta med lock.
  3. Klyfta lök och vitlök och lägg ovanpå.
  4. Blanda ihop chilisås, chipotlepaste, tamarisoja, tacokrydda och salt och häll över kycklingen.
  5. Sätt på locket och låt gå i ugn i ca 2 timmar.
  6. Dra isär köttet med två gafflar och blanda med sås, lök och vitlök.
  7. Höj ugnsvärmen till 200 gr.
  8. Fyll skalet med kycklingen, vispa ihop ägg med grädde och ost och häll ovanpå, blanda lite.
  9. Tryck ner några tunna skivor paprika och grädda sedan i ca 30 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

10 kommentarer
0

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Lovisa 24 juni, 2017 - 13:39

Vi älskar den här pajen! Jag undrrar bara vad anledningen är till att pajdegen skall stå i kylen i 30-60 minuter? Det vore så smidigt att bara kunna använda den direkt. ^^

Svara
Åse 24 juni, 2017 - 14:00

Det går bra att använda direkt 🙂

Svara
Lena 29 april, 2017 - 08:25

Alltså denna paj!
Supergod! Jag kan få lite abstinenskänsla och bara måste göra den ibland, och lycka är när det blir över och jag fryser in och kan ta med till jobbet vid senare tillfälle!
Mums!

Svara
Åse 29 april, 2017 - 14:00

Härligt Lena!! =)

Svara
Nina 5 januari, 2016 - 12:08

Hej Åse! När ska koriandern i? Ska precis sätta igång o vet inte om jag är blind ?

Svara
Åse 5 januari, 2016 - 12:11

Haha! Sorry för förvirringen, den ska på EFTERÅT, se bilden =))

Svara
Nina 5 januari, 2016 - 12:13

Åh tack för snabbt svar ???

Svara
Fighter 17 juni, 2015 - 16:32

DIna recept är supergoda och jag följer alla dina inlägg! Jag äter även LCHF med periodisk fasta (16/8) och försöker tänka som du med att jag äter vad jag mår bra av. Dock har jag svårt att hålla min vikt när det är sommar och man är bortbjuden för jämnan! Det går ju inte alltid att äta rätt när man blir bjuden på pajer bakade på vanligt mjöl eller desserter som är fyllda med socker. Då går det inte att undvika kolhydraterna självmant, och jag vill inte vara oartig och inte ta något alls av desserten t.ex. När jag ser på dina foton slår det mig att du alltid tar så små portioner. Är det därför du kan hålla vikten så bra och ändå unna dig vin och godsaker ibland? Mina portioner är större (dock bara en). för att hålla mig mätt. Tack för en inspirerande blogg!

Svara
Åse 17 juni, 2015 - 16:39

Jag ätet mer av bra mat och mindre av det som är sämre. Jag tar inte medvetet små portioner av bra mat utan äter så mycket som gör mig mätt och nöjd.
En vetepaj, där hade jag bara ätit innanmätet, inte degen. En dessert hade jag smakat på men inte ätit upp (om den serverades) hade jag tagit själv så hade jag bara tagit en liten bit – det fungerar för mig – varken vill eller behöver mer. Lycka till! I början tänker man mkt men efter ett tag kommer det mer naturligt.

Svara
Fighter 17 juni, 2015 - 16:44

Jag har lyckats gå ner 30 kg på lågkolhydratkost och har hållit vikten i två år. Så jag är jätteglad – men tycker ändå att det är ett evigt kämpande och några kilon upp och ner. Det är absolut lättare att hålla vikten med 16/8 eller t.om. längre fastemönster,, men jag har ändå svårt vid de perioder man är borta mycket, typ sommar och jul. Det är väl mitt störa matbeteende som aldrig går ur…. 🙁 Det borde ju vara naturligt vid detta laget efter tre år. Tack för ditt svar iallafall!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.