Snabb pressgurka – sockerfri

6 juli, 2016

Pressgurka betyder barndom för mig, mormor gjorde nämligen världens godaste pressgurka!
Pressgurka med husmanskost – åhhhh så gott!
Jag har egentligen inga problem med vanliga inläggningar där socker ingår då det är så ytterst lite man får i sig när man köper ättiksgurka etc men det skadar inte att dra ner på sockret så mycket man kan och därför när jag gör egna inläggningar så skippar jag sockret och har Ica Sötströ eller liknande ersättningar istället.
Picklad rödlök är också en favorit som jag gör sockerfri, recept HÄR.

012A7906

Jag serverade pressgurkan som tillbehör till stekt kycklingfilé (Kronfågel Minutfilé), blomkålsis och min supergoda senap- och dragonsås! SLURP!
012A7911

Skriv ut

Snabb pressgurka – sockerfri

  • Författare: åse falkmna fredrikson

Ingredienser

  • 1 färsk gurka
  • 2 msk ättika (12%)
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk sötning (Ica Sötströ)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 3 msk hackad persilja

Instruktioner

  1. Då vissa sockerersättningar inte löser sig i kallt vatten så bra så blir det bäst att låta sötningen få ett snabbt uppkok med vattnet innan det blandas med salt och ättika.
  2. Skär gurkan i tunna skivor med mandolin eller osthyvel. Lägg i glasburk oh häll över den avsvalnade ättikslagen. Låt stå i kylskåp 1 timme innan servering.

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Inkokt lax med dillmajonnäs - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 22 december, 2017 - 11:41

[…] serverade det med hemmagjord pressgurka och citronklyftor, dill och morötterna från lagen. En smarrig dillsås till det! […]

Svara
Annika 5 september, 2017 - 19:24

Hur länge klarar sig en sån här sats pressgurka i kylen?

Svara
Åse 6 september, 2017 - 08:15

Eftersom det är utan socker så skulle jag säga någon vecka

Svara
Anna Örtendahl 7 juli, 2016 - 07:54

Hej!
Kan man göra en större sats och låta gurkan vara i lagen i mer än 1 timme. över 2-3 dagar?
//Anna

Svara
Åse 7 juli, 2016 - 09:35

Det ska inte vara några problem men nog inte så mycket längre.

Svara
Ullis 6 juli, 2016 - 22:30

Viktigt att tänka på när det gäller inlägganingar, saft och liknande är att socker har konserverande egenskaper, det har inte artificiella sötningsmedel, de ersätter bara smaken.
Kram Ullis

Svara
Åse 7 juli, 2016 - 09:35

Ja det stämmer, bra du påpekade!

Svara
Anchi Eriksson 6 juli, 2016 - 13:57

Hej Åse. Fina bilder vi får se. Tänkte på detta med inläggningar och sylta/safta. Jag avstår från det pga allt socker. Har jättemycket rabarber, blåbär, röda vinbär och jordgubbar. Förr gjorde jag mycket saft men slutat med det pga sockret! Har du tips på vilket socker man ska välja till tex saft? Har du provat Stevia? Kram

Svara
Åse 6 juli, 2016 - 14:02

Jag använder nästan alltid Ica sötströ när jag sötar!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.