Skriv ut

Prästostpaj

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ändra antal portioner

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 30 g smör
  • 1 ägg

Pajinnehåll

  • 400 g riven lagrad prästost
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 12 krm cayennepeppar
  • lite salt
  • 1 tomat

Instruktioner

  1. Mixa sesamfrön i blender/mixer till mjöl och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel.
  2. Förgrädda i ca 10 minuter i 225 grader. Låt svalna.
  3. Sänk värmen till 175 gr.
  4. Lägg den rivna osten i pajskalet och vispa ihop ägg med vispgrädde, smaka av med kryddor.
  5. Häll äggstanningen över osten och skiva en tomat i tunna skivor och lägg överst. Grädda i ugnen i ca 20-30 minuter tills pajen har fin färg och äggstanningen stelnat. Servera pajen ljummen.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8