Prästostpaj LCHF / Glutenfri

27 juli, 2016

Hej raringar!
Jag har precis varit ute på en löprunda med Anna, min granne – hon ska lära mig springa, haha =)
Jag springer ju på löpbandet men hade tänkt komma igång att springa ute. Målet är 5 km utan att stanna och idag var vi ute 3 km. Löpningen på löpbandet har gett resultat för jag lyckades springa länge i bra takt utan att stanna, så det blev två PW ”pauser” á 2 minuter. På fredag ger vi oss ut igen.
Igår fyllde mamma 74 år och vi systrar med familjer åkte ut med knytis som vi dukade upp så mamma slapp stå med något. Fantastiskt väder! Det var räkor i stora lass med tillbehör.

012A9124

De där två alltså, min Alice och syrrans Liam, de är jämngamla och är mer som syskon än kusiner ?
012A9129

012A9153

012A9155

Bästa Mami!❤️
012A9160

012A9174

012A9188

012A9191

Min Micheloppa med Eden
012A9201

Adele
Jag gjorde en Prästostpaj på 15-månaders lagrad prästost – MUMS! En variant på min västerbottenspaj alltså.
Grymt god! Jag hade i cayennepeppar för jag tycker det blir så gott med räkor men det kan man hoppa om man inte vill ha.
Först ut är pajbotten som jag gör på samma sätt som jag alltid gör.
Jag använde en springform på 20 cm i diameter men personligen så föredrar jag en räfflad pajform.
Jag hade tomater överst men den här pajen är god att smaksätta som man vill! Varför inte ha schalottenlök i och kräftstjärtar eller räkor? Spenat är också gott att ha i! Gärna fräst i olivolja och vitlök.
012A9119

012A9220

012A9225

Skriv ut

Prästostpaj

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 30 g smör
  • 1 ägg

Pajinnehåll

  • 400 g riven lagrad prästost
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • lite salt
  • 1 tomat

Instruktioner

  1. Mixa sesamfrön i blender/mixer till mjöl och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel.
  2. Förgrädda i ca 10 minuter i 225 grader. Låt svalna.
  3. Sänk värmen till 175 gr.
  4. Lägg den rivna osten i pajskalet och vispa ihop ägg med vispgrädde, smaka av med kryddor.
  5. Häll äggstanningen över osten och skiva en tomat i tunna skivor och lägg överst. Grädda i ugnen i ca 20-30 minuter tills pajen har fin färg och äggstanningen stelnat. Servera pajen ljummen.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 8





4 kommentarer

Ulrica 28 juli, 2016 - 09:34

Vilken härlig dag och jag måste säga att din mamma är sååå vacker!
KRAM

Svara
Birgitta 27 juli, 2016 - 18:50

Hejsan Åse! Började följa din blogg ganska nyligen och jag måste säga att du har så många härliga recept som jag längtar efter att prova. Vill gärna försöka äta både nyttigt och gott. Det är så lätt att ”halka in” på gamla beprövade recept/rätter men här har ju du så mycket gott som lockar, härligt! Jättekul med dina tips på både shopping och utflykter, helt enkelt en inspirerande blogg med härlig blandning på innehållet. Ha det gott!

Svara
Eva 27 juli, 2016 - 16:51

Oj 15 år gammal prästost! Det va gammalt;-))hihi
15 månader kanske.
Jag måste köpa dina kokböcker har inte hunniit köpa dom än. Vill ha lite inspiration.

Svara
Åse 27 juli, 2016 - 17:01

Haha!! Ändrar! =))

Svara

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.