Fransk potatissallad och Falsk Potatissallad

11 maj, 2018

Hej på er och Happy FRIDAY!

I dag är det mycket svalare ute!
Vi har fortfarande massor att stå i trädgården. Hela stenbeläggningen på framsidan högtryckkördes i går och idag ska vi lägga på ny sand! Sedan blir det till att hålla efter med Jape Grönfri.

Kul att ni tyckte den franska potatissalladen såg god ut!
Färskpotatis som man kylt ner fungerar tro det eller ej i en lågkolhydratkost, det innehåller mycket resistens stärkelse och är bra för magbakterierna. Allt handlar så klart om i vilka mängder och hur ofta.
Det här blir en så god och fräsch sallad!

Skriv ut

Fransk potatissallad

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

800 g färskpotatis, små, kokta och nerkylda.
3 dl strimlad färsk vitkål
1 rödlök, tunt skivad
1/2 dl kapris
1 dl bladpersilja, grovt hackad
1 dl sockerärtor, skivade
1 dl rädisor, halverade

Dressing:
2 msk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger eller röd vinäger
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
italiensk salladskrydda, salt och peppar


Instruktioner

Dela potatisarna på mitten.
Blanda ingredienserna till dressingen.
Skölj den skivade rödlöken i vatten (det ger en mildare lök) och blanda med resterande grönsaker.

Keywords: potatissallad

Sedan måste jag ju slå ett slag för den här gamla godingen! Falsk potatissallad! Såååå god! Vi hade den till grillad kyckling igår.

Skriv ut

Fransk potatissallad och Falsk Potatissallad

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 stor skalad och tärnad zucchini
1/2 finhackad purjolök
30 g smör
1/2 dl majonnäs
2 dl gräddfil eller creme fraiche
1-2 msk fransk senap
1 tsk hackad kapris
salt och peppar


Instruktioner

Fräs zucchini och purjo i smöret, salta och peppra lite, låt de mjukna något och ta upp och låt de kallna.
Blanda gräddfil eller creme fraiche med majonnäs, senap och kapris, blanda sedan ner det avsvalnade zucchinifräset.

Hoppas ni får en underbar fredag vänner!

Du kanske också gillar

6 kommentarer

ÅsaS 11 maj, 2018 - 22:15

Åh så mycket gott du delar med dig av! Den falska potatissalladen gjorde jag för nån vecka sedan, och den gick hem även hos Juha (som varit skeptisk till mat som förknippas med LCHF, då han är en riktig ”kh-knarkare”). Men det går lättare att övertala honom till att prova nya rätter numera. Tänker iaf fortsätta göra denna då och då, och ska även testa den franska varianten. Perfekt tillbehör till det grillade, som det blir mer av nu när värmen kommit.
Ser framemot ledig helg i kombination med sol och värme. Här ska njutas till 120% 😊
Kraaaam 💕

Svara
Ida 11 maj, 2018 - 21:30

Ser så gott ut! Får kanske bli en del av morgondagens middag 😋 Trevlig kväll bästa Åse 🙏🏻

Svara
Tina Vide 11 maj, 2018 - 17:52

Som vanligt underbara recept – TACK ❣️
Men undrar lite var fredagsdrinken tog vägen?
Kör ju din kurs nu så jag bör inte dricka så mycket just nu, men framöver i sommar hade det suttit gott med en kolhydratfattig drink medan maten blir klar 🥂🌹👍🏼
Min son kommer på besök med sin familj i sommar, 3 år sen jag såg dom senast….. de bor i Melbourne, Australien så jag vill ju göra lite extra varje helg (de stannar 6 veckor 😘)

Svara
Annika 11 maj, 2018 - 15:04

Tack för alla smarriga recept!🥘🥞🥗🍸
Jag är dålig på att kommentera, men du är toppen!👍🏻🤗
Ha en härlig helg i solen!😎☀️🌸

Svara
Åse 11 maj, 2018 - 15:52

Tack Annika!

Detsamma till dig! ☀️🇸🇪🙌🏻

Svara
Carin 11 maj, 2018 - 15:02

Hej ! Jag vill bara säg tack för alt du delar med dig och ger av dig själv.Kramar ha en under bar helg här i Stockholm är himlen klar blå och solen skiner +21 grsåååååååååå skönt

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.