Alla som skippar bröd, pasta, ris etc vet att man då och då saknar en hederlig god ”macka”! Det finns många LCHF brödrecept ute men de flesta smakar mest ägg och man får inte till den där riktiga brödkonsistensen.
Detta receptet tycker jag är ett gott substitut! Innehåller 2,2 kolh per portion.
Givetvis kan det inte mäta sig med ett nybakat ”riktigt” bröd men ett LCHF bröd passar in i kosten som ju har så många andra fördelar!
Det finns många varianter på Pones och jag har provat två.
Nedan recept tyckte jag blev bra!

6 ”scones” eller ett helt pannbröd (3 PP per bulle/portion)

5 medelstora ägg
11/2-2 dl Pofiber (finns på glutenhyllan)
2 msk fiberhusk (detsamma som ovan)
1/2 tsk salt
11/2 tsk bakpulver
1/2 dl krossade linfrö
2 msk vispgrädde

Vispa äggen hårt, dvs ca 4 min i maskin. Häll ner salt och grädde. Vänd sedan ner övriga ingredienser.
Låt stå i 5 min och klicka sedan ut på bakplåtspapper och grädda i 200 g i ca 10 min, tills de fått gyllenbrun färg.
Min smet blev lite för lös för jag hade väldigt stora ägg så jag hällde det i en liten ugnsform.
En bit Pones med philadelphiaost och 1/2 avokado + 1 dl turkisk yoghurt med nötmusli och bär, jag blev nästan för mätt!
Eftersom jag har Pones kvar blir det en till lunch med ägg och aioli =)

En annan variant är:

5 ägg
2 dl pofiber
11/2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
drygt en nypa salt
50 g smält smör
En skvätt grädde (2-3 msk)

Vispa äggen fluffiga, smält smöret och blanda ihop med grädden. Blanda de torra ingredienserna och häll först ner smör/gräddblandningen sedan de torra ingredienserna. Låt svälla i ca 5 minuter.
Klicka ut på bakpappret och forma till bullar med fuktade händer. Grädda i ca 10 minuter tills de fått fin färg.

 


Bakat enligt första receptet


  1. Tack för ytterligare ett recept. Ja man saknar verkligen en god ”macka” när man äter minder kolhydrater.

    En liten fråga bara: i det nedersta receptet står det 50 g smör, det skall vara smält va?

    Kram AL

  2. Jo jag undrar om du håller dej till samma pp antal när du vill gå ned i vikt? typ 29 även om du kör LCHF?

    Ha det bra

    1. Jag har ju främst kaloriräknat när jag kört lchf men med en lchf light fungerar PRO points men med en äkta lchf kost blir det svårt!
      Vill jag viktminska ligger jag på 1400 kcal

  3. Jag kör oxå LCHF nu (igen). Man mår ju så bra!!
    Förresten, vet du var man hittar mandelmjöl?
    Vet att de flesta gör eget, alltså det är ju inte så svårt, mest bara dammigt. 🙂
    Men det finns ju att köpa oxå, har dock aldrig sett det nånstans.

    Kram kram

    1. Har förstått att det ska finnas på Lidl också, har dock inte sett med egna ögon (inte min när-livs precis).

      Jag ska också testa detta brödet, spännande!

  4. Helt underbart med dessa brödskapelser. Underlättar något helt enormt lågkolhydratätandet. Just ‘bröd’ är ju så behändigt ha med sig.

  5. ville som andra testa direkt…tog av misstag kardemumma istället för brödkryddan. Suck tänkte jag när jag kände lukten men fortsatte ändå. Bästa ”kakan” ever! Ska prova utan linfrö så borde det bli ännu bättre. Har saknat något till fikat på jobbet men med det här receptet gjort fel så funkar det nog finfint!
    är det samma mängd kolisar i båda recepten?

  6. Bakade precis en sats av detta bröd (recept 1) men utan linfrö. Det blev jättebra, gott och bra konsistens.

    Har länge letat efter ett recept på lchf-bröd som är lite bröd’igare än oopsie’s men inte innehåller någon typ av nöt- eller mandelmjöl då min sambo inte tål detta.

    Det här brödet var ju toppen! 🙂

    Trevlig helg!

  7. Har nu bakat och ätit av brödet till frukost varje morgon – kanon! Jag behöver bröd och detta är ett fullgott substitut.
    Förstår dock inte hur du kan få lös smet? Min behöver man trycka ut på plåten trots att jag anv de största frukostäggen som finns på affär’n… Jaja, blir bra ändå men med väldigt oregelbunden yta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..