Pones

10 november, 2010

Alla som skippar bröd, pasta, ris etc vet att man då och då saknar en hederlig god ”macka”! Det finns många LCHF brödrecept ute men de flesta smakar mest ägg och man får inte till den där riktiga brödkonsistensen.
Detta receptet tycker jag är ett gott substitut! Innehåller 2,2 kolh per portion.
Givetvis kan det inte mäta sig med ett nybakat ”riktigt” bröd men ett LCHF bröd passar in i kosten som ju har så många andra fördelar!
Det finns många varianter på Pones och jag har provat två.
Nedan recept tyckte jag blev bra!

6 ”scones” eller ett helt pannbröd (3 PP per bulle/portion)

5 medelstora ägg
11/2-2 dl Pofiber (finns på glutenhyllan)


2 msk fiberhusk (detsamma som ovan)
1/2 tsk salt
11/2 tsk bakpulver
1/2 dl krossade linfrö
2 msk vispgrädde

Vispa äggen hårt, dvs ca 4 min i maskin. Häll ner salt och grädde. Vänd sedan ner övriga ingredienser.
Låt stå i 5 min och klicka sedan ut på bakplåtspapper och grädda i 200 g i ca 10 min, tills de fått gyllenbrun färg.
Min smet blev lite för lös för jag hade väldigt stora ägg så jag hällde det i en liten ugnsform.
En bit Pones med philadelphiaost och 1/2 avokado + 1 dl turkisk yoghurt med nötmusli och bär, jag blev nästan för mätt!


Eftersom jag har Pones kvar blir det en till lunch med ägg och aioli =)

En annan variant är:

5 ägg
2 dl pofiber
11/2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
drygt en nypa salt
50 g smält smör
En skvätt grädde (2-3 msk)

Vispa äggen fluffiga, smält smöret och blanda ihop med grädden. Blanda de torra ingredienserna och häll först ner smör/gräddblandningen sedan de torra ingredienserna. Låt svälla i ca 5 minuter.
Klicka ut på bakpappret och forma till bullar med fuktade händer. Grädda i ca 10 minuter tills de fått fin färg.

 


Bakat enligt första receptet


22 kommentarer
0

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Zahra 5 januari, 2014 - 01:04

Hej,

Går det att byta ut grädden mot ett mjölkprotein-fritt alternativ? Bästa

Svara
Lissan 18 januari, 2011 - 23:13

hej
jättefin blogg du har, mycket spännande recept! tack för det.
en fråga runt pones, går dom att frysa?

Svara
Åse 20 januari, 2011 - 10:08

Japp!

Svara
Anna 9 januari, 2011 - 13:22

Har nu bakat och ätit av brödet till frukost varje morgon – kanon! Jag behöver bröd och detta är ett fullgott substitut.
Förstår dock inte hur du kan få lös smet? Min behöver man trycka ut på plåten trots att jag anv de största frukostäggen som finns på affär’n… Jaja, blir bra ändå men med väldigt oregelbunden yta.

Svara
Åse 10 januari, 2011 - 18:50

Tja den blev lös 🙂 men har även fått smeten kompakt så jag tror att minsta lilla variation åt ngt håll gör stor skillnad.

Svara
Gabriella 13 november, 2010 - 16:05

Bakade precis en sats av detta bröd (recept 1) men utan linfrö. Det blev jättebra, gott och bra konsistens.

Har länge letat efter ett recept på lchf-bröd som är lite bröd’igare än oopsie’s men inte innehåller någon typ av nöt- eller mandelmjöl då min sambo inte tål detta.

Det här brödet var ju toppen! 🙂

Trevlig helg!

Svara
Åse 14 november, 2010 - 08:46

Vad roligt att höra! Det blir frullen här nu =)

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.